Gama de adezivi D3, cu rezistență superioară la apă și lipire rapidă: cele mai căutate produse de pe piață

.

Gama de adezivi D3 se diferențiază prin rezistență la condițiile de umiditate relativ ridicată, condens și expunere la locuri unde există apă. Produsele de acest tip se folosesc pentru lipirea directă, la rece, atât a lemnului, cât și a plăcilor aglomerate, a OSB-urilor și a produselor pe bază de lemn.

Un adeziv D3 are o rată extinsă de acoperire, fiind utilizat inclusiv pentru lipirea hârtiei. Se utilizează în spații interioare expuse constant la apă sau condens și umiditate, dar și în spații exterioare și în locurile neexpuse continuu la apă. Află care este tipologia celor mai căutate produse, de unde se pot cumpăra și ce brand e de renume. Află totul despre adezivi d3.


Caracteristicile speciale ale adezivilor din clasa D3

În funcție de rezistența lor la umiditate, adezivii se pot clasifica în mai multe categorii: adezivi D1, adezivi D2, D3 sau D4. Adezivii din categoria D3 se folosesc, de regulă, în construcțiile interioare ce sunt expuse pe termen scurt la apă sau umiditate. Există, însă, și posibilitatea folosirii acestei tipologii de adeziv în construcțiile exterioare, dar numai în zone cu climat blând. Poți opta pentru un adeziv din clasa D3 în mai multe situații, precum: îmbinarea treptelor interioare, îmbinarea treptelor exterioare protejate de apă, îmbinarea ușilor și a ferestrelor din zonele protejate de umiditate constantă. Cele mai importante caracteristici pe care trebuie să le ofere un astfel de produs sunt: rezistență sporită la apă, lipirea rapidă, posibilitatea de aplicare și în construcții interioare, dar și în construcții exterioare, lipsa solvenților organici, uscarea transparentă. Indicațiile producătorului, oricare ar fi el, trebuie respectate în totalitate.


Instrucțiunile generale de utilizare ale unui adeziv din clasa D3

De regulă, un adeziv din clasa D3 impune câteva etape esențiale în utilizare. În primul rând, trebuie curățate foarte bine suprafețele ce urmează a fi lipite. După curățare, se trece la etapa de șlefuire, pentru că se șlefuiesc  bine elementele din plastic, înainte de a fi îmbinate. Următorul pas presupune îndepărtarea resturilor de vopsea de pe suprafețele ce urmează a fi lipite. Lemnul lipit trebuie să fie cât de uscat posibil, umiditatea maximă permisă fiind între 8% și 12%. Umiditatea relativă a aerului trebuie să fie cuprinsă între 40% și 79%. Temperatura la care trebuie realizată lipirea trebuie să varieze între 15 și 25 de grade Celsius. De regulă, se aplică un strat subțire de adeziv pe una dintre suprafețele ce trebuie lipite, se așteaptă apoi (nr. de minute indicat de producător) și se presează elementele pentru a fi lipite. Respectă instrucțiunile.


Klebrom.ro vinde adezivi de calitate germană și folii mobilă marca RENOLIT


Klebrom.ro este o companie cu prestigiu în România, care se ocupă de comercializarea celor mai bune lacuri pentru lemn, adezivi și folii mobila. A adus în România folia Renolit, care se remarcă prin durata sa de viață lungă, și prin caracteristicile ei de performanță. Această folie utilizează materii prime noi, ce sunt îmbunătățite într-o formulă PVC revoluționară, ce nu conține plastifianți.

Plastifiantii sunt cei care, de regulă, accelerează procesul de îmbătrânire a unui produs de tip folie. La Klebrom.ro te poți sfătui cu echipa de specialiști, pentru a indentifica cele mai bune soluții, adaptate nevoilor tale, indiferent dacă ești în căutarea unui lac, a unui adeziv sau a unei folii. Contactează-i cu încredere și bucură-te de calitatea lor!