Grădinița Princess Baby Care - Compararea costurilor: grădinițe private versus grădinițe de stat – ce trebuie să știe părinții înainte de a alege

 advertising.ringier
.

Alegerea grădiniței pentru cel mic este o decizie importantă pe care orice părinte trebuie să o ia, la un moment dat. Și, pentru că gradiniţa este extrem de importantă în dezvoltarea unui copil, decizia poate influența sesizabil viitorul acestuia. În prezent, părinții pot opta pentru grădinița de stat, care costă mai puțin, sau pentru cea privată, care costă ceva mai mult. 

Pentru că este vorba despre viitorul propriului copil, care acum, în perioada de grădiniță, poate fi schimbat dramatic, se pune firesc întrebarea care dintre cele două forme de învățământ preșcolar este mai bună? Continuă să citești și vei afla!

Costurile și taxele grădinițelor

Vom începe cu grădinițele private care au taxe mai mari decât cele de stat. Costurile la o grădiniță particulară variază în funcție de facilitățile pe care le oferă, de locație și chiar și de renume. De obicei, acestea costă între 1500 și 2500 lei pe lună. Această taxă include masa de dimineață, unele cursuri extracurriculare, rechizitele și materialele didactice, evaluări psihologice, un curs de limbă engleză sau chiar și o ședință săptămânală de înot (cum se întâmplă la Grădinița Princess Baby Care). La aceste taxe se mai pot adăuga și altele, dacă părinții aleg mai multe cursuri pentru copiii lor.

Grădinițele de stat, însă, sunt susținute într-un procent destul de mare cu fonduri de la bugetul public, părinții trebuind să plătească undeva între 150 și 400 de lei pe lună, adică mult mai puțin decât la o grădiniță particulară. Este clar că diferența în ceea ce privește costurile este considerabilă. Totuși, părinții ar trebui să meargă mai departe cu analiza și să țină cont și de alte aspecte, nu numai de cel financiar.

Iată câteva alte aspecte foarte importante!

Calitatea personalului și dotările

Grădinițele private își aleg educatorii cu atenție, având grijă ca aceștia să fie bine pregătiți profesional, să aibă experiență în meseria lor și, totodată, să o practice cu plăcere. La o grădiniță particulară este garantat faptul că se vor folosi metode de educație noi și inovatoare. De asemenea, dotările, materialele didactice, echipamentele și facilitățile sunt de calitate. Aici copiii au spații de joacă sigure și foarte atractive, dar și săli de curs, de relaxare sau de sport. Uneori, există chiar și un bazin de înot!

Grădinițele de stat nu oferă aceleași facilități, desigur. Deseori nu au fondurile necesare, aspect care condiționează calitatea dotărilor și a materialelor didactice pe care, de cele mai multe ori, tot părinții trebuie să le achite. În plus, în aceste grădinițe, deseori educatorii au un număr mai mare de copii în grupă, motiv pentru care nu se pot ocupa cu atenție și într-un mod personalizat de fiecare micuț, lucru care nu se întâmplă la grădinițele private.

Cu siguranță, aceste diferențe sunt demne de luat în considerare, dacă părintele vrea să îi ofere copilului său ce este mai bun pentru el. Dar, mai sunt și altele!

Activitățile extracurriculare

Grădinițele private pun accent pe dezvoltarea echilibrată a copiilor, oferindu-le diverse activități extracurriculare, de la karate și înot, până la pictură, artă și cursuri de limbi străine. Astfel, copiii pot să își hrănească pasiunile sau să și le descopere, evoluând armonios pe toate planurile. Grădinițele de stat oferă și ele câteva opțiuni sau cursuri opționale, dar acestea sunt mult mai puține și au o frecvență redusă din cauza resurselor limitate.

Prin urmare, părinții ar trebui să decidă ce tip de grădiniță aleg în funcție de bugetul de care dispun desigur, dar și de nevoile copilului lor. Este clar că, alegând o grădiniță de stat, vor plăti mai puțin, dar copilul va primi mai puțin, pe când, la o grădiniță particulară, unde vor plăti mai mult, copilul va primi și mai multă valoare.

Întrucât grădinița este locul unde se pun bazele educației copilului și acest lucru poate avea un impact considerabil asupra dezvoltării acestuia, alegerea între una de stat sau una privată este o decizie care ar trebui bine documentată.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton