Iată cum să îmbunătățești calitatea aerului din spațiile interioare

 advertising.ringier
.

Indiferent de spațiul interior în care obișnuim să ne petrecem timpul, calitatea aerului joacă un rol esențial în a ne menține sănătoși, dar și a avea parte de un confort optim. 

Oricât ar fi de spațios sau de frumos ca design un spațiu, aerul de aici poate deveni irespiral, la un moment dat. Dacă un spațiu interior îți oferă o senzație de aer irespirabil, acest lucru,  nu doar că ne poate afecta sănătatea și starea de spirit dar și productivitatea, atunci când vorbim despre locul de muncă. 

Pentru ca atmosfera din orice tip de spațiu interior să fie una perfectă este nevoie de un sistem de ventilare care să asigure schimbul de aer din interior și exterior și viceversa. În plus, rolul acestor sisteme ce pot fi făcute natural prin intermediul ferestrelor sau mecanic,  cu un un sistem ce se folosește de tubulatura ventilatie optimă, asigură nu doar un aer proaspăt dar și elimină eventualele substanțe toxice, monoxidul de carbon, umiditatea și mirosurile plăcute. 

Ventilația în spațiile interior poate fi făcută prin 2 metode. 

Sistemele de ventilație naturală 

În acele spații unde este posibil, se poate crea un sistem de ventilație naturală cu ajutorul ferestrelor, ușilor, coșurilor de aerisire care permit ca aerul curat să pătrundă în interior dar și să se facă extragerea noxelor din interior înspre exterior. 

Aceste sisteme de ventilație natural, sunt controlate de vânt și de temperatura exterioară , dar pot fi controlate și de persoane, atunci când se deschide, un geam, sau o ușă pentru a se crea un flux de aer optim. 

Acest sistem natural de ventilație trebuie planificat înainte de etapa inițială de proiectare a unei clădiri, pentru ca acest sistem de siguranță să aibă un traseu bine definit, încă de la început. În caz contrar va trebui să se apeleze la un sistem mecanic de ventalire. 

În general aceste sisteme se montează în partea de sus a clădirii, pentru a face ca aerul să circule de sus în jos, aici unde este mai multă presiune. Un astfel de sistem nu poate fi implementat în spațiile subterane. 

Sistemele de ventilație mecanică

 Ventilația mecanică are rolul de a aduce aer proaspăt dar și de a evacua noxele dintr-un spațiu, în care nu se poate face ventilația în mod natural. 

Aceste sisteme de ventilație sunt unele cele mai des folosite, în special în clădirile industriale, cele de birouri dar și în spațiile subterane,  fiind și foarte benefice și ușor de utilizat. 

Acestea se folosesc atât pentru a controla calitatea aerului, în mod constant dar și pentru a asigura temperatura optimă în spațiu,  de ventilatoare, care transferă aerul prin sistemul de ventilație și îl elimină prin sistemul de evacuare. Ventilatoarele pot fi instalate atât în ferestre, pereți sau conducte ale sistemelor de ventilație. 

Un sistem de ventilație se adaptează spațiului în care se instalează și poate avea mai multe funcții, cum ar fi inclusiv recuperarea de căldură pentru aerul condiționat, dezumidificator sau chiar se poate integra și un sistem de desfumare în caz de incendiu. 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton