Idei de investiții interesante pentru studenții universitari

 Advertorial
.

Colegiul este una dintre cele mai critice etape în călătoria ta profesională. Cu toate acestea, are multe implicații financiare și nevoi pe care ar trebui să le abordați. În timp ce câțiva studenți de colegiu sunt copii milionari sau sunt studenți auto-sponsorizați stabiliți financiar, majoritatea studenților nu sunt. Un credit rapid vă poate rezolva problemele financiare, dar este doar o soluție pe termen scurt care vine cu consecințe. 

O opțiune bună pentru a-ți crește capitalul de la facultate este investiția. Dar ce vehicule de investiții viabile sunt disponibile pentru studenții de la facultate? Discuția noastră explorează opțiunile de investiții de top pe care le puteți exploata fără să vă pierdeți concentrarea. Citiți mai departe pentru a afla și a beneficia de mai multe.

  1.  Conturi de economii cu randament ridicat sau CD-uri

Puteți obține venituri pasive în facultate prin deschiderea unui cont de economii cu randament ridicat. Acest cont plătește dobândă pentru depozitele tale la rate mai mari decât conturile de cecuri tradiționale, permițându-ți în același timp să retragi în orice moment. 

De asemenea, deschiderea unui certificat de depozit (CD) este o altă modalitate de a investi banii de care nu aveți nevoie acum. Acest vehicul de investiții vă permite să obțineți o rată fixă a dobânzii în schimbul angajării banilor dumneavoastră la o bancă pentru o perioadă determinată. De exemplu, dacă aveți niște bani pentru taxele de școlarizare de anul viitor, îi puteți angaja în acest depozit și puteți câștiga niște bani pasivi până atunci.

  1.  Deschideți un IRA

Deschiderea unui IRA este o altă modalitate de a investi și de a câștiga în timp ce sunteți încă la facultate. Deși ar putea părea că este prea devreme pentru a face acest lucru, un IRA este o modalitate excelentă de a câștiga bani pentru economii viitoare dacă aveți un loc de muncă în timpul facultății. 

O IRA vă permite să amânați impozitele pe dividende sau profituri și vă deduce contribuțiile din venitul impozabil. În acest fel, economisiți bani din impozite, deoarece nu va trebui să plătiți impozite pe câștigurile dvs. atunci când le veți retrage în viitor.

  1.  Fonduri de piață monetară

Fondurile de piață monetară sunt considerate unele dintre cele mai sigure opțiuni, dar nu generează cele mai mari randamente ale investițiilor. Este recomandabil să păstrați o anumită sumă în acest vehicul din motive de securitate, dar nu atât de mult. De exemplu, dacă aveți 500 de euro, puteți începe să investiți aici înainte de a-i muta în alte opțiuni de investiții. 

  1.  Acțiuni

Poți investi în acțiuni pentru a obține venituri pasive în timpul călătoriei tale la facultate. Cu toate acestea, asigurați-vă că investiți într-o companie care plătește dividende mari. Poți cumpăra acțiuni pe o bursă de valori, printr-o aplicație sau prin intermediul unui broker. 

  1.  Fonduri mutuale

Un fond mutual este o altă modalitate de a-ți investi banii în timpul facultății. Acest fond reunește investiții de la mai multe persoane pentru a investi în obligațiuni, acțiuni și alte active financiare. Activele, obligațiunile sau acțiunile specifice în care sunt investiți banii puși în comun se numesc portofoliu. Compania care investește, cum ar fi o firmă de asigurări, poate investi acești bani în portofolii din diverse sectoare, cum ar fi cel tehnologic sau cel al sănătății. 

Un manager de bani gestionează acest fond și selectează sau modifică activele din portofoliu pentru a maximiza profiturile investitorilor. Societatea de administrare percepe un comision pentru investiții. 

  1.  Obligațiuni guvernamentale

Puteți investi, de asemenea, în obligațiuni guvernamentale pentru a câștiga bani în timpul facultății. Această opțiune nu oferă cele mai mari randamente, dar este una dintre cele mai sigure opțiuni, deoarece este gestionată de guvern. Puteți investi în obligațiuni pe termen lung sau pe termen scurt. În funcție de cerințele tale financiare, poți alege durata și poți investi în aceste instrumente.

  1.  Criptomonede

Criptomonedele sunt o altă opțiune emergentă în care puteți investi și obține randamente bune. Acest sistem descentralizat este transparent în abordarea sa în diferite etape de investiții. Criptomonedele sunt flexibile pentru tranzacționarea independentă și reprezintă o alegere ideală pentru nevoile de investiții pe termen lung. 

Cu toate acestea, vă încurajăm să investiți aici doar dacă aveți un anumit nivel de cunoștințe practice despre procesul său de investiții, platforma și opțiunile sale. Așadar, nu vă grăbiți să vă familiarizați cu aceste monede înainte de a investi în ele. 

Sfaturi pentru investiții sigure

Acum că ați înțeles unde puteți investi, sunteți liber să investiți acolo unde credeți că se va potrivi cel mai bine nevoilor dumneavoastră. Avem câteva sfaturi pentru a vă ghida în călătoria dvs. investițională. 

  • Cercetați-vă opțiunile de investiții: Dacă aveți un cont de brokeraj impozabil, trebuie să alegeți unde ar trebui să meargă banii dumneavoastră. Puteți investi în acțiuni și obligațiuni. Alternativ, puteți investi în fonduri indexate care prezintă sute de acțiuni sau obligațiuni. Fondurile indexate pot fi o idee perfectă dacă sunteți un investitor nou sau dacă doriți să vă diversificați portofoliul. 
  • Selectați platforma potrivită: Pe piață există numeroase aplicații și platforme de investiții. Pentru un student la facultate, aplicațiile de investiții care creează portofolii diversificate sunt o alegere excelentă. Aplicațiile investesc banii dvs. în fonduri de indici pe care le aleg în funcție de obiectivele dvs. financiare și de toleranța la risc. Mai mult, acestea îți ajustează portofoliul în timp. 
  • Cotizați în mod regulat: Nu ar trebui să vă faceți griji dacă nu aveți mulți bani de investit dintr-o dată. Puteți să vă cultivați bune obiceiuri de investiții și să vă creșteți banii dacă contribuiți cu sume mici în mod regulat, cum ar fi 20 de euro în fiecare lună. 
  • Gândiți-vă pe termen lung: Atunci când vă investiți banii, planificați să vă păstrați banii acolo pentru câțiva ani, deoarece investițiile serioase implică o planificare pe termen lung pentru viitorul dumneavoastră. 
  • Nu investiți banii de care aveți nevoie: În cele din urmă, investiți doar banii cash de care nu aveți nevoie pentru nevoile dumneavoastră de bază. Dacă intenționați să folosiți banii pentru împrumuturi pentru studenți sau fondul pentru școlarizare, nu faceți acest lucru deoarece canalele de investiții, cum ar fi acțiunile, pot fi volatile. 

Cuvinte finale 

Faptul că sunteți la facultate nu vă blochează în fața unor investiții profitabile. Piața oferă multe canale viabile pe care le puteți maximiza pentru a obține un venit pasiv fără a vă distrage atenția de la studii. Sperăm că cele pe care le-am discutat aici vă vor oferi un fond bun de opțiuni pentru a vă începe astăzi călătoria de investiții. Investiții fericite! 

Sursă foto: Pixabay

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton