Idei de rețete exotice pentru zile colorate

 bogdan.galca
.

Preparatele din locuri îndepărtate ne duc imediat cu gândul la vacanță, la arome interesante și la relaxare. Însă indiferent cât mai avem de așteptat până la zilele însorite pe plajă, ne putem bucura chiar acasă de gusturi exotice.

Ingredientele și condimentele savuroase sunt ușor de integrat în rețete care sunt gata rapid și pentru care nu este nevoie de mult timp de preparare. Nu ai nevoie nici de priceperea unui bucătar profesionist. Tot ce îți trebuie sunt mirodenii, fructele fără de care preparatele exotice ar fi incomplete și puțină imaginație pentru a le combina în moduri creative și delicioase. 

Creveți cu papaya

Pentru această rețetă simplă și rapidă ai nevoie de câțiva căței de usturoi și 2 cepe mici, puțin cimbru, 500 gr de creveți cruzi decorticați, 1 fruct de papaya curățat și tăiat feliuțe, puțin ulei, sare și piper.

Sotează ceapa și usturoiul într-o tigaie în puțin ulei, apoi adaugă papaya și cimbrul și amestecă până când fructul începe să se înmoaie. Adaugă peste acest amestec și creveții, apoi pune sare și piper după gust și lasă la prăjit câteva minute, până ce creveții capătă o culoare roz. Poți servi alături de orez fiert, simplu.

 Salată de mango

Mango este un fruct versatil, care se poate folosi în diverse feluri de mâncare, nu doar în deserturi. Pentru această rețetă simplă ai nevoie de 2 fructe de mango bine coapte, un sfert de ceapă roșie, coriandru proaspăt, 1 ardei gras roșu tăiat julienne și sucul de la o lămâie.

Decojește fructele de mango și taie-le în orice formă dorești, apoi amestecă-le cu toate celelalte ingrediente. În 10 minute obții o salată absolut delicioasă, pe care o poți servi fie ca atare, fie alături de feluri de mâncare cât mai simple, pentru a te putea bucura din plin de gustul exotic al fructelor. 

Cartofi dulci la cuptor cu nuci pecan

Dacă ți se pare o combinație neobișnuită, o să te impresioneze acest fel de mâncare exotic și sățios de ingrediente și arome și o să vrei să îl încerci de nenumărate ori. Pentru a îl pregăti, ai nevoie de 1 kg de cartofi dulci, 300 gr de nuci pecan, 100 gr de zahăr brun, 100 gr unt, ghimbir, scorțișoară, sare, esență de vanilie, 50 ml apă și 50 ml sirop de arțar.

Pune într-un vas de cuptor cartofii curățați de coajă și tăiați felii împreună cu nucile pecan. Pentru a obține un sos cu consistență mai groasă, pune toate celelalte ingrediente într-un vas, pe aragaz, la foc mediu. Amestecă până se topește untul, apoi toarnă sosul peste cartofi și pune vasul la cuptor, până ce cartofii se înmoaie.

 Orez indonezian

Orezul este un ingredient potrivit în nenumărate combinații, simple, cu pește sau cu orice fel de carne, însă indonezienii îl prepară într-un mod neobișnuit, picant și absolut delicios. Pentru a pregăti orez indonezian ai nevoie de 200 gr de orez alb, puțin ulei, o ceapă mare tocată mărunt, câțiva ardei chilli, turmeric, scorțișoară, piper cayenne, 500 ml supă de pui, puțină apă și un praz tocat.

Încălzește uleiul într-o tigaie mare și adaugă ceapa tocată. Prăjește puțin, apoi adaugă turmericul și scorțișoara. Pune orezul în tigaie și amestecă, apoi toarnă treptat supa de pui, apa și piperul cayenne. Micșorează flacăra aragazului, acoperă tigaia cu un capac și gătește până când lichidul este absorbit complet. Presară prazul deasupra înainte de servire.

Majoritatea rețetelor exotice au un mare avantaj, pe lângă gustul delicios: au în compoziție puține ingrediente, care, combinate, creează feluri de mâncare sățioase și gustoase. Indiferent care este tipul de mâncare pe care îl preferi, aceste rețete din locuri îndepărtate te scot din încurcătură atunci când ești în pană de idei și ți-e poftă de ceva special.

 Sursa foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Mega Image

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton