Idei pentru a integra mai multe legume în alimentația ta

.

Mulți dintre noi nu consumăm cantitatea recomandată de legume pe zi, deși știm că sunt o sursă excelentă de nutrienți sănătoși. Încercarea de a consuma suficiente legume pare o adevărată luptă cu noi înșine dintr-o multitudine de motive. Pentru unii, este din cauza lipsei de acces la produse proaspete, în timp ce pentru alții, este din cauza preferințelor personale. Pentru mulți, se datorează și lipsei de timp.

Așadar, dacă ești în căutarea de variante pentru a consuma mai multe legume sau te întrebi cum să îi determini pe copii să mănânce mai multe legume, avem câteva soluții creative pentru tine, inclusiv pentru micul dejun. 


1. Adaugă legume la micul dejun

Nutrienții pe care îi asimilezi din legume sunt un plus pentru sănătatea ta și îți oferă energie pentru întreaga zi. În ceea ce privește consumul de legume dimineața, este bine să știi că te poate ajuta să menții o greutate optimă, deoarece fibrele din legume îți vor da senzația de sațietate pentru mai mult timp. Așa că prepară o omletă plină de legume sau un smoothie cu fructe, în care adaugi și câteva legume care nu vor schimba prea mult gustul amestecului din blender, dar vor adăuga nutrienți micului tău dejun.


2. Consumă mai multe supe și aperitive vegetale

Atunci când mănânci supă consumi, de fapt, mai puține calorii. Așadar, supa este o modalitate excelentă de a mânca mai multe legume, deoarece poți adăuga o mulțime de produse la oala cu supă. 

Și o salata orientala cu o reteta simplă îți poate fi de ajutor în demersul de a consuma mai multe legume. Cu mici reinterpretări ale ingredientelor, un astfel de aperitiv se poate transforma într-un fel principal sănătos și sățios.

3. Optează pentru gustări din legume

Prin acest sfat nu ne referim la a mânca mai multe chipsuri sau cartofi prăjiți. Gustările ar trebui să te ajute să-ți potolești foamea, astfel încât să reziști până la următoarea masă. De asemenea, acest obicei te poate ajuta să consumi o bună parte din necesarul de legume. Încearcă bețișoarele de morcovi sau castraveți cu humus, țelină cu unt de arahide sau o ceașcă mică de supă de legume.

De asemenea, poți încerca un dip de ricotta cu zeamă de lămâie și chimen, care este delicioasă și se potrivește cu orice legumă.


4. Transformă legumele în tăiței

Renunță la pastele clasice și prepară tăiței din legume. Folosește cartofi dulci, morcovi sau dovlecei pentru a înlocui pastele și vei obține o mulțime de substanțe nutritive fără prea multe calorii, cu ajutorul tăițeilor din legume. Dacă nu ai un aparat pentru formarea tăițeilor, poți folosi un curățător de legume pentru a crea „felii’ lungi din legume. 

5. Aperitive cu salată

Redu caloriile și carbohidrații folosind salată pentru a face wrapuri. Frunzele de salată și chiar cele de varză sunt buni înlocuitori pentru lipie. Este o schimbare distractivă a prânzului sau a cinei și o modalitate ușoară de a adăuga mai multe legume în alimentația ta.


6. Transformă legumele în chipsuri

Transformă consumul de legume în ceva distractiv. Pregătește chipsuri de casă din sfeclă, cartofi dulci, varză de Bruxelles sau varză kale. Coacerea feliilor subțiri sau a frunzelor cu puțină sare îți oferă o gustare crocantă sau o garnitură reușită. 

În plus, nici copiii și nici invitații pretențioși nu vor rezista legumelor atunci când sunt servite sub formă de chipsuri.

Așadar, fie că vrei să înveți cum să consumi mai multe legume fără să mănânci doar salate, fie că ți-ai propus să te obișnuiești să consumi o gamă mai largă de legume, există mici schimbări pe care le poți face în alimentația ta pentru a atinge acest obiectiv, fără a simți că faci sacrificii alimentare. 

Sursa foto: shutterstock.com