Îmbunătățește aspectul pieselor de mobilier prin retapițare

 advertising.ringier
.

Aspectul canapelei s-a deteriorat? Ești conștient că trebuie să faci ceva în privința asta, dar nu vrei să renunți la ea deoarece este în perfectă stare de funcționare? Atunci recondiționeaz-o! Aceluiași procedeu poți supune și scaunele sau taburetele pentru a le reda strălucirea de altă dată.

Iar dacă mai ai nevoie de anumită sumă de bani pentru a retapița piesele de mobilier dragi ție sau pentru le înlocui pe cele care nu mai pot fi salvate, solicită un împrumut rapid și redă farmec camerei!

Motive pentru a retapița mobilierul vechi

De ce să alegi această opțiune? Motivele sunt multe, deși principalul ține de cât de confortabilă este o anumită piesă de mobilier. Dacă acea tăblie, canapea, fotoliu sau banchetă este la fel de confortabilă ca în prima zi, de ce să o înlocuiești cu alta nouă? Retapițând-o scapi de sarcina de a căuta o altă piesă care să se potrivească la fel de bine în casa ta.

Pe de altă parte, retapițând piesele de mobilier vechi, ai ocazia să le dai un plus de personalitate și să faci economie de bani. Schimbarea tapițeriei poate fi mai ieftină decât cumpărarea unor piese de mobilier noi, mai ales dacă cele noi sunt foarte scumpe.

Cum alegi țesătura pentru retapițarea mobilierului vechi

Succesul unei retapițări stă în alegerea materialului potrivit. Aceasta trebuie să se facă în funcție de tipul de mobilier pe care urmează să-l recondiționezi, precum și de gradul de utilizare la care va fi supus.

Deși este adevărat că greutatea poate influența nivelul de uzură al tapițeriei, țesăturile cele mai groase nu sunt întotdeauna cele mai rezistente. Mai mult decât atât, există materiale care ar trebui evitate dacă ai copii mici sau animale de companie, oricât de frumoase ar fi.

O soluție potrivită pentru tapițerii este lâna. În multe situații este combinată cu fibre sintetice ceea ce îi dă o rezistență crescută la uzură. Pentru că lâna nu absoarbe lichidele atât de ușor, petele pot fi îndepărtate cu ușurință dacă se intervine rapid.

Un alt material potrivit pentru tapițerie este microfibra. Aceasta oferă flexibilitate și o mare durabilitate în timp, fiind de asemenea rezistentă la umiditate. Pe lângă aceste aspecte tehnice, tapițeria din microfibră este disponibilă într-o varietate de culori și modele, ceea ce o face ușor de adaptat la orice stil de amenajare interioară. Mai mult decât atât, microfibra este un material potrivit pentru locuințele cu animale de companie, fiind mai rezistent decât alte materiale.

Profită de retapițarea pieselor de mobilier pentru a face mici schimbări

Te sfătuim să profiți de retapițarea mobilierului pentru a schimba culoarea structurii sau a elementelor de îmbinare șubrezite – șuruburi, balamale.

Îmbunătățirea aspectului estetic este doar unul dintre motive care te pot determina să reînnoiești tapițeria unei canapele, a unui fotoliu sau a unui scaun. Dar nu este singurul. În cazul scaunelor, s-ar putea să constați că șezutul este deformat sau că țesătura este uzată sau ruptă.

Din fericire, retapițarea înseamnă mai mult decât schimbarea țesăturii, indiferent despre ce piesă de mobilier vorbim. Prin urmare, este important să înlocuiești și acele elemente care afectează integritatea piesei de mobilier în ansamblul ei.

Cum trebuie să procedezi pentru a retapița diverse piese de mobilier

Să apelezi un profesionist îți oferă garanția unei recondiționări ca la carte, pentru că acesta are cunoștințele și instrumentele necesare pentru a duce la bun sfârșit această operațiune.

Desigur, poți să-ți pui tu talentul la încercare și să retapițezi singur mobilierul. Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să îndepărtezi tapițeria veche. Apoi, să verifici starea cadrului. Ulterior, trebuie să alegi materialele potrivite pentru tapițerie.

Ultimul sfat pe care ar trebui să-l pui în practică dacă ești hotărât să-ți tapițezi singur mobilierul este să profiți la maximum de această sarcină. Cu alte cuvinte, din moment ce va trebui să dezasamblezi piesele de mobilier aproape complet, de ce să nu profiți de ocazie pentru a le recondiționa în întregime? Verifică starea materialelor, șlefuiește mobilierul, dă-l cu lac sau aplică un nou strat de culoare.Dacă mai ai nevoie de o sumă de bani pentru a retapița obiectele de mobilier care și-au pierdut strălucirea, completează-ți bugetul cu un credit rapid. Folosește un simulator de credit pentru a afla informații estimative despre perioada de rambursare, tipul de rate și modalitatea în care dorești să primești sau să plătești creditul.

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton