În căutarea perfecțiunii: topul trucurilor de frumusețe adorate de femei

 advertising.ringier
.

Tehnicile de înfrumusețare cunosc o evoluție spectaculoasă, de la an la an, iar rezultatele pe care le promit ajung să tenteze tot mai multe femei. Află, în cele ce urmează, care sunt cele mai căutate trucuri de frumusețe și cum se desfășoară fiecare în parte.

Augmentarea buzelor – un adevărat trend

În ultimii ani, mărirea buzelor a devenit un trend cu adevărat răsunător, în lumea procedurilor estetice. Femeile din întreaga lume apelează la acest truc, pentru a-și accentua frumusețea naturală și a obține un zâmbet care atrage toate privirile. Procedeul de marire buze implică, adesea, injectarea unor substanțe de umplere, precum acidul hialuronic, pentru a contura buzele și a le mări volumul. 

Deși buzele pline și bine definite pot fi considerate atrăgătoare, este important de menționat că există și o serie de riscuri potențiale asociate acestei proceduri. Dacă te gândești să apelezi la augmentarea buzelor, asigură-te că te lași pe mâinile unui specialist, astfel încât să nu te confrunți cu reacții adverse ori rezultate dezamăgitoare.

Pielea mereu catifelată, datorită epilarii definitive

Epilarea definitivă, bazată pe lumina intens pulsată sau pe tehnologia laser, a devenit o opțiune tot mai căutată de către femei, pentru îndepărtarea părului nedorit. Recunoscută pentru eficacitatea sa, această procedură oferă rezultate de lungă durată și reduce considerabil disconfortul asociat epilării tradiționale. 

Totuși, epilarea definitivă nu este benefică pentru toată lumea, motiv pentru care este necesar să te documentezi bine și să te consulți cu un profesionist în domeniu, înainte de a recurge la îndepărtarea părului prin această metodă.

Microdermabraziunea – noua senzație în îngrijirea tenului

Microdermabraziunea este o procedură non-invazivă, ce constă în exfolierea delicată a stratului superficial al pielii, eliminând celulele moarte și stimulând regenerarea celulară. Aceasta oferă multiple beneficii, precum îmbunătățirea texturii pielii, diminuarea porilor dilatați și reducerea micilor imperfecțiuni. Un avantaj notabil al microdermabraziunii este faptul că poate aduce un plus de strălucire și vitalitate feței tale, fără a necesita o perioadă lungă de recuperare și fără a provoca un disconfort semnificativ.

La începutul ședinței de microdermabraziune, terapeutul îți va curăța bine pielea, pentru a îndepărta machiajul, impuritățile sau sebumul de la nivelul tenului. Apoi, cu ajutorul unui dispozitiv special, va aplica un strat de cristale fine pe suprafața pielii, pe care le va aspira cu ajutorul unei sonde, împreună cu celulele moarte ale pielii.

Tratamentele cu keratină pentru un păr suplu și mătăsos

În ceea ce privește trendurile din domeniul îngrijirii părului, tratamentele cu keratină au câștigat tot mai mult teren, în ultimii ani, fiind recunoscute pentru beneficiile pe care le oferă. Keratina, o proteină esențială pentru structura firului de păr, este utilizată pentru a repara și a netezi cuticulele deteriorate. Rezultatul este, astfel, un păr mătăsos, ce se coafează mai ușor și are un aspect de invidiat. 

În timpul tratamentului, părul este spălat, urmând să se aplice un preparat pe bază de keratină, ce va fi absorbit de firul de păr și fixat prin expunerea la căldură. Acest tip de tratament se recomandă, de obicei, persoanelor care au părul deteriorat, creț sau cu tendință de electrizare. De asemenea, la persoanele care urmează tratamente chimice intensive, precum decolorarea sau vopsirea repetată, tratamentul cu keratină poate fi o alegere inspirată.

Injecțiile cu Botox – mituri și adevăruri

Printre starurile tratamentelor estetice se numără și injecțiile cu Botox, o toxină ce are ca principal efect diminuarea ridurilor feței. Contrar credinței populare, tratamentele cu toxina botulinică nu elimină complet expresiile faciale, ci mai degrabă le relaxează temporar, pentru a reduce ridurile. De asemenea, în ultimii ani, mitul că Botoxul este destinat exclusiv femeilor a fost demontat, deoarece acest tratament s-a dovedit la fel de eficient și pentru bărbați.

Indiferent că alegi sau nu să apelezi la aceste trucuri de înfrumusețare, asigură-te că îți pui sănătatea pe primul loc. Cere întotdeauna sfatul specialiștilor, înainte de a decide să faci o schimbare, și mizează mereu pe metode cât mai sigure pentru organismul tău.

Sursa foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton