Începerea anului şcolar: câteva idei de cadou pentru doamne şi colegi

 bogdan.galca
.

Venirea toamnei este percepută, pentru mulți dintre noi, ca un apel pentru revenirea la realitate. Te-ai putea gândi că scurtarea zilelor și lipsa orelor petrecute la plajă sunt motivele principale, însă triggerul este, de fapt, cu totul altul: reînceperea școlii. 

Indiferent dacă locuiești într-un oraș mare sau în mediul rural, toamna este anotimpul care își face cel mai puternic simțită prezența. Dacă pe timpul verii nici munca nu pare atât de grea ca în restul anului, odată cu venirea toamnei, pare că ne trezim, brusc, la realitate. Acum ne prioritizăm altfel timpul, iar pentru mămici, o bună parte a acestuia este alocată pregătirii pentru școală. 

Știm cu toții că venirea pe lume a unui copil în viața noastră aduce o schimbare majoră a acesteia. Însă, atunci când cel mic începe grădinița sau școala, viața întregii familii se învârte în jurul acesteia. De aceea, noi vrem să te ajutăm cu câteva idei de cadouri potrivite pentru diverse ocazii care vor apărea pe parcursul anului:

Idei de cadou pentru doamna educatoare/învăţătoare

Ştim că nu toată lumea este de acord cu oferirea de cadouri substanţiale pentru educatori, învățători sau profesori, motiv pentru care am selectat câteva lucruri simple. Aceste cadouri personalizate educatoare au preţuri rezonabile şi, mai presus de toate, vor avea o mare valoare sentimentală pentru persoana care le va primi. 

O ardezie: este o placă personalizată cu numele grupei/clasei  din care face parte copilul

tău, pe care sunt menţionate numele tuturor copiilor, sub diverse pictograme. Dacă grupa se numeşte Grupa Albinuţelor, de exemplu, atunci ardezia va fi înveselită cu numărul de copii ce compun grupa și şi numele acestora, scrise sub pictogramele cu albinuţe. Acest cadou are dimensiuni reduse şi vine însoţit de un set de picioruşe perfecte, pentru a-i oferi stabilitate. 

Un ceas de perete: bineînţeles că nu ne referim la orice ceas de perete, ci la unul personalizat. La fel precum în cazul ardeziei, ceasul de perete poate fi personalizat cu numele, pozele sau pictogramele copiilor care îl oferă. Doamna îl va putea lua acasă sau aşeza pe unul din pereţii clasei. Astfel, atât dumneaei, cât şi copiii îşi vor aminti de acest cadou oferit cu dragoste, de fiecare dată când îl vor privi. 

Idei de cadou pentru colegii de grupă/clasă

A cumpăra un cadou pentru un copil de 4-5-6 ani poate fi, astăzi, mult mai dificil decât ai putea crede. Deşi jucăriile şi îmbrăcămintea pentru copii este prezentă în atât de multe magazine, fizice şi online, asta nu pare să ne ajute prea mult în alegerea cadoul potrivit, deoarece copiii din ziua de azi au acces uşor la aproape orice jucărie şi-ar dori. 

Pentru asta, noi ne-am gândit să te ajutăm cu câteva idei de cadou cu care nu poți da greş:

Sugestia primită de la părintele sărbătoritului: dacă este cineva care ştie cel mai bine ce îşi doreşte un copil, acela este părintele său. Discută cu mama sau cu tatăl copilului pentru care trebuie să cumperi cadou şi vei scuti multe ore irosite. Acesta îţi va spune exact şi ce jucării are deja, şi care sunt cele pe care şi le doreşte cu adevărat. Astfel, vei putea alege cadoul perfect în cel mai scurt timp, lucru pe care oricine şi-l doreşte. 

Orice are legătură cu pasiunea sa: fiecare dintre noi avem o pasiune pentru un anume domeniu. E adevărat că, spre deosebire de adulţi, copiii îşi schimbă mult mai des pasiunile: azi iubesc un sport, mâine pictura şi tot aşa. Pentru asta, discutând în prealabil cu părinţii sărbătoritului, poţi afla ce activităţi preferate are în timpul liber. Astfel, îi poţi cumpăra drept cadou un echipament sportiv, un set de pictură sau orice ar avea legătură cu pasiunea sa. 

Este adevărat că cei mai mulţi dintre noi asociem începerea şcolii cu traficul îngreunat şi cu trezitul dificil al celor mici dimineaţa, dar să nu uităm că această etapă este una importantă în viaţa fiecărui copil şi îi aduce o mulţime de beneficii. 

Sursa foto: Shutterstock 

(P) Material publicitar realizat de Cataleya gift

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton