Investiţiile în imobiliare: top 4 motive pentru care trebuie să le încerci

 bogdan.galca
.

Ai o sumă considerabilă de bani şi nu te-ai decis cum să o investeşti? Indiferent de vremuri, investiţiile în imobiliare sunt mereu o idee bună, iar noi am creat acest articol pentru a te ajuta să iei cea mai bună decizie. 

Fiecare om este diferit, iar asta este minunat. Unii se pricep la finanţe, alţii la relaţiile interumane, alţii să repare diverse lucruri şi lista poate continua. Însă, atunci când vine vorba despre investiţii, nu toată lumea are suficiente informaţii. Nu discutăm aici despre îmbogăţirea peste noapte, ci despre cele mai bune moduri de a investi o sumă de bani, astfel încât aceasta să aducă profit pe termen lung. 

Fie ca dispui deja de o sumă considerabilă sau te gândeşti să faci un credit pentru a face o investiţie, cel mai bine este să alegi un domeniu despre care fie ai suficiente informaţii, fie le poţi dobândi cu uşurinţă. Din acest punct de vedere, imobiliarele sunt în topul clasamentului de mulţi ani. Nu toată lumea ştie să joace la bursă, nici să investească în aur, dar majoritatea dintre noi am făcut cel puţin o tranzacție de vânzare – cumpărare. Aşadar, iată câteva motive pentru care o investiţie în imobiliare poate fi o decizie bună pentru tine:

  1.  Este una din cele mai sigure investiţii

Fie că discutăm despre apartamente de vanzare in Constanta, ideale pentru închiriere sezonieră sau pe termen lung, proprietăți la munte sau în orice oraş al ţării, vei găsi mereu clienţi dornici să închirieze. Chiar şi în perioadele în care piaţa imobiliară stagnează sau scade, o investiţie într-un teren sau o locuinţă va fi mereu profitabilă. Spre deosebire de monedele fiduciare, cum ar fi euro sau dolarul, imobiliarele nu își pierd valoarea din cauza inflației an de an, având performanțe mai bune. Investitorii inteligenţi profită deseori de momentele de scădere, aşa cum s-a întâmplat în 2008, cumpărând mai multe proprietăţi la preţ mic, care în scurt timp îşi măresc valoarea. Aşadar, fie că piaţa imobiliară este în scădere, stagnare sau creştere, o investiție imobiliară va fi mereu o idee bună şi sigură. 

  1. Nu necesită multe informaţii de specialitate

Spre deosebire de investiţiile la bursă, cele în domeniul imobiliarelor nu necesită un cumul mare de cunoştinţe în domeniu. În special în ziua de azi, este tot mai simplu să găseşti în mediul online informaţiile de care ai nevoie pentru a te documenta asupra tuturor aspectelor importante: zonă, preţuri, documente necesare etc. Astfel, te poţi documenta cu uşurinţă despre rentabilitatea investiției tale şi care sunt paşii ce trebuiesc urmaţi printr-un studiu personal în mediul online sau chiar la sediul unei agenții imobiliare de încredere. 

  1. Poate fi diversificarea de care ai nevoie

Cu siguranţă ai auzit de mai multe ori că nu este înţelept să îţi pui toate ouăle în acelaşi coş. Această vorbă se referă la faptul că este indicat să îţi diversifici, pe măsura posibilităţilor, modurile în care alegi să îţi investeşti banii. Astfel, indiferent de instabilităţile economice ce pot apărea în timp, vei avea liniştea că cel puţin unul din domeniile în care ai dorit să investeşti nu va suferi prea mult sau chiar deloc. Nu este deloc întâmplător faptul că persoanele care aleg să investească în diverse domenii au, pe termen mediu şi lung, cele mai mari şanse de succes. 

  1. Poţi obţine un venit pasiv

Unul din cele mai bune motive pentru care o investiţie în imobiliare este o idee bună este faptul că aceasta îţi va genera un venit pasiv constant, fără prea mult efort. În plus, nu poţi ignora faptul că acesta poate fi transmis din generaţie în generație, drept moştenire. Indiferent de problemele economice, chiriile nu au suferit scăderi drastice, lucru care s-a dovedit a fi o sursă excelentă de venit pasiv pentru orice familie. 

Investiţiile imobiliare sunt una din cele mai performante şi sigure clase de active existente. Fă alegerea corectă şi te vei putea bucura, o perioadă îndelungată, de un venit pasiv ce se poate transforma, la nevoie, într-o vânzare profitabilă. 

Sursa foto: Shutterstock 

(P) Material publicitar realizat de Storia.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton