Leyla Badea Make-up Artist: mă consider cu adevărat norocoasă că pot aduce fericire pe chipul clientelor mele

 advertising.ringier
.

Leyla Badea este unul dintre Make-up Artiștii din generația nouă care a ajuns foarte rapid în topul preferințelor bucureștencelor. A machiat vedete consacrate de la noi, cum ar fi Nicole Cherry, Alexia Eram, Alina Eremia, Lidia Buble și Ilinca Vandici, și a făcut parte din echipa de make-up din spatele multor prezentări de modă și shooting-uri pentru reviste. Foarte pasionată de make-up, a început să studieze această artă foarte devreme iar acum, deși este foarte tânără, are mulți ani de pregătire și experiență în spate. Leyla Badea este cu siguranță un nume ce trebuie urmărit cu atenție pe scena românească de make-up în viitor și ne bucurăm că a fost de acord să ne răspundă la câteva întrebări pentru a afla mai multe despre ea și pasiunea ei pentru machiaj. 

Povestește-ne puțin despre pasiunea ta pentru make-up și beauty. Cum ai descoperit această pasiune și cum ai decis că vrei să devii make-up artist?

Am fost mereu pasionată de artă, încă de când eram foarte mică. Aveam mereu la mine creioane colorate și foi de desen. Era lumea în care mă refugiam, care îmi oferea liniște. Am urmat cursuri de desen și pictură toată copilăria iar apoi, pe la 13 ani, am descoperit produsele de make-up și am simțit că o altă lume întreagă și absolut magică mi se deschide. 

Cea mai bună prietenă a mamei mele este make-up artist la o televiziune importantă din Istanbul și eram în extaz ori de câte ori ne vizita și mă machia sau mă lăsa să mă uit prin trusa ei cu produse de make-up. Îi ascultam hipnotizată toate poveștile cu întâmplări din studio și am decis, încă de atunci, ca asta vreau să fac și eu în viață. 

Pentru mine make-up-ul a fost mereu mult mai mult decât doar un fond de ten și un tuș, mai mult decât produsele în sine. Make-up-ul este magic pentru că poate transforma nu doar fizic ci și starea de spirit a unei femei, îi poate reda încrederea în ea și în frumusețea ei ce are nevoie să fie scoasă la lumină cu ajutorul pensulelor de make-up. Make-up-ul este o artă, o formă de exprimare a stărilor noastre, a emoțiilor noastre, a trăirilor noastre, iar eu mă consider cu adevărat norocoasă că pot aduce fericire pe chipul clientelor mele. 

Cât este de greu, sau de ușor, să devii cunoscută în domeniu? Ți se pare că piața este supra-saturată sau crezi că este loc pentru toată lumea?

Într-adevăr piața din România este foarte competitivă și asta pentru că există foarte mulți profesioniști extrem de bine pregătiți. Mie asta mi se pare mai degrabă o oportunitate pentru că este o piață pregătită pentru proiecte diferite și o piață care consumă. Acolo unde este o ofertă atât de mare este clar că este cerere. 

Oricum, scopul meu nu este să mă fac cunoscută, scopul meu este să devin extraordinar de bună în ceea ce fac, un profesionist desăvârșit, și să le ofer clientelor mele machiaje de o calitate foarte înaltă. Îmi doresc să inovez, să mă dezvolt și să dezvolt tehnici noi. 

Ai un make-up artist pe care îl consideri demn de urmat, cu care aspiri să semeni din punct de vedere profesional?

Sigur că admir și urmăresc mulți make-up artiști, mai ales din afară, cum ar fi Mario Dedivanovic, Pat Mcgrath, Sir John, Sarah Tanno, și mulți alții. Îi admir enorm însă cea mai mare competiție a mea sunt eu însămi. Cred foarte mult în faptul că mereu există ceva nou de învățat și niciodată nu este îndeajuns. În fiecare lună apar tendințe noi, trenduri noi, tehnici noi, iar eu mă adaptez și învăț constant pentru a mă depăși pe mine însumi. 

Cum arată o zi obișnuită din viața ta?

Fiecare zi diferă în funcție de proiecte, campanii și programări. Nu este un job cu ore fixe de muncă iar asta îmi place foarte mult. Nicio zi nu seamănă cu cealaltă. În zilele în care am programări devreme îmi încep ziua la 5 sau 6 dimineața și îmi încep ziua cu clientele mele. Timpul alocat unui machiaj este de 1 oră și jumătate, indiferent că realizez un machiaj de mireasă, un machiaj de seară sau unul natural de zi, eu ofer exact aceiași calitate. 

În zilele de shooting și proiecte îmi rezerv toată ziua exclusiv pentru a sta pe set. Ziua începe devreme și fie merg la locația în care se va desfășura proiectul, fie vine modelul la studio unde realizez machiajul și apoi mergem împreună la locație. Pe set, rolul meu este sa retușez sau să schimb machiajul complet, în cazul în care shooting-ul implică mai multe look-uri. Este obositor dar frumos, îmi iubesc munca și mă consider unul dintre oamenii norocoși care se trezesc în fiecare zi și merg spre job cu zâmbetul pe buze.

Ai făcut parte din echipe de make-up pentru ședințe foto de multe ori, ai lucrat până acum și cu persoane publice? dacă ai putea alege o vedetă de la noi, pe cine ți-ar plăcea să machiezi?

Da, am fost pe set cu mai multe vedete de la noi, Nicol Cherry, Alexia Eram, Alina Eremia, Lidia Buble, Ilinca Vandici, Emma de la Zu și multe altele. Este o experiență mereu plăcută, cu un vibe foarte bun. Mi-ar plăcea mult să o machiez pe Antonia, este printre cele mai frumoase femei din Romania și aș fi încantată să am ocazia să o machiez. 

Anul acesta, mai ales că măștile nu mai sunt obligatorii, scena de make-up internațională are multe trenduri noi. Dacă ai putea alege un singur trend pentru 2023 care ar fi și de ce?

Da, odată cu renunțarea la măști, trendurile de make-up și au făcut din nou apariția.  Totodată lumea make-up ului a intrat într-o nouă eră, dacă o pot numi așa. Dacă înainte de pandemie era foarte iubit stilul încărcat, machiajul maximalist, contouring, backing, acum în trend este make-up-ul lejer, natural. Eu sunt super fan al naturaleței așa că sper ca trendul acesta să dureze cât mai mult. 

Care este brandul tău preferat de produse profesionale de make-up? Ce îți place să folosești și ce îți place să recomanzi?

Mi-ar fi sincer greu să aleg doar un singur brand de make-up. În trusa mea profesională se află un mix de produse de la brand urile mele preferate. Mac, Makeup Forever, Charlotte Tilbury, Estee Lauder, Natasha Denona, Pat Mcgrath, Danessa Myricks, Dior și așa mai departe. Însă, dacă ar fi sa recomand un singur brand pentru uz personal aș recomanda Charlotte Tilbury. Produsele sunt foarte bune și nu poți da greș cu ele. 

Care este secretul unui machiaj impecabil? Ce putem face pentru ca machiajul să ne iasă perfect și să se mențină pe timpul zilei?

Am două sfaturi pentru un machiaj impecabil, două sfaturi ce pot fi incorporate cu ușurință în rutina de zi cu zi. 

Eu recomand întotdeauna pregătirea tenului înainte de aplicarea produselor de make-up. Tenul trebuie curățat bine, iar dacă se aplică un machiaj specific, cum ar fi unul de seară, este recomandată și aplicarea unei măști foarte hidratante. Cremele foarte grase ar trebui evitate, pot face ca machiajul să cură pe timpul zilei. Un ten bine hidratat cu produsele potrivite va face ca machiajul să arate mult mai bine și să reziste mai multă vreme. 

A doua recomandare este folosirea unei pudre. Este foarte importantă utilizarea unui produs pudrat pentru al fixa și a îi da rezistență celui cremos. Machiajul va rezista foarte bine și va arăta impecabil.

Ce ți se pare că lipsește de pe piața de beauty și make-up în acest moment?

Paletele de contur pentru lumină și umbră!

Cele mai multe sunt focusate doar pe partea de contur, adică cea de umbra, însă pentru un efect cu adevărat spectaculos este nevoie și de conturul luminos aplicat pe centrul fetei. Mi-ar plăcea să văd mai multe brand uri care scot asta pe piață. 

Ce branduri de make-up lipsesc de pe piața de make-up de la noi și crezi că ar trebui aduse?

Piața de make-up crește și este în dezvoltare continuă în Romania. Comparând cu acum câțiva ani, s-au adus multe brand uri noi și adorate în afara. Mi-ar plăcea să văd și la noi Charlotte Tilbury, Makeup by Mario, Hourglass, Nars, Patrick Ta, Viseart, Hindash. 

Care sunt planurile tale de viitor? Vrei să urmezi mai multe cursuri de specializare?

Da, îmi doresc să învăț și să cresc cât mai mult ca Make-up Artist. Sunt de părere că niciodată nu este îndeajuns' și că mereu va exista ceva nou de învățat, mereu va exista ceva nou de perfecționat și schimbat. De aici vine succesul! Pe lângă cursurile de specializare și masterclass-uri îmi doresc să îmi deschid spațiul meu de înfrumusețare, un Beauty Sanctuary, o loc în care femeile vin să se relaxeze și să se răsfețe. Însă nu vreau să dau mai multe detalii deocamdată!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton