Lucruri pe care este bine să le știi înainte de a merge la primul tău concert

 bogdan.galca
.

Cea mai bună parte a unui concert este, evident, faptul că te poți bucura de muzică și de show-ul mult așteptat. Cu toate acestea, este important să știi câteva lucruri înainte de a te îndrepta cu entuziasm spre locație, astfel încât totul să decurgă cât mai plăcut și să te bucuri pe deplin de eveniment.

S-ar putea să te întrebi ce ar trebui să porți sau ce ai voie să aduci cu tine. Poate că nu știi ce ar trebui să faci când ajungi acolo, cum găsești locurile sau dacă este în regulă să dansezi și să fredonezi melodiile. Acestea sunt întrebări pertinente, al căror răspuns este bine să îl știi dinainte, pentru a evita orice incident care ar putea să intervină pe parcursul evenimentului.

Biletul potrivit

Primul concert este una dintre acele experiențe pe care ți le vei aminti mereu. Dacă este vorba despre concertul artistului preferat, atunci va fi una dintre acele experiențe pe care le aștepți cu nerăbdare din momentul în care ai achiziționat biletul.

În primul rând, dacă este un concert de anvergură, fii pe fază atunci când se pun biletele în vânzare, pentru a fii sigură că prinzi loc exact acolo unde ți-ai propus. O aplicație de plată online, precum Google Pay, ți-ar putea facilita acest proces, plata biletului fiind astfel la un click distanță.

Timpul potrivit

Unul dintre avantajele de a achiziționa bilete de intrare fără locuri este posibilitatea de a fi aproape de scenă, fără a plăti bani în plus. Însă, ar fi bine să ajungi cu câteva ore înainte, pentru a-ți asigura locul în primul rând. Nu uita că vor fi și alte persoane care vor încerca să ajungă devreme pentru a prinde loc lângă scenă. Așadar, cu cât mai devreme, cu atât mai bine.

Concertele durează în medie 90 de minute și includ, de obicei, o pauză. Dar reține că, dacă există artiști în deschidere, artistul principal poate să întârzie, chiar și până la o oră sau mai mult după începerea concertului.

Outfitul confortabil

Probabil că vei ajunge să faci câteva mii de pași în seara concertului. S-ar putea să ai de mers până să ajungi de la parcare la locul tău și apoi, la fel, să te întorci la mașină după ce se termină spectacolul. Vei avea de-a face și cu mulțimea de spectatori și, cel mai probabil, vei dansa pe piesele preferate, așa că așteaptă-te să petreci mult timp în picioare.

Dacă locul de desfășurare este în aer liber, s-ar putea să se încălzească și va trebui să ții cont de vreme, așa că vei dori să îmbraci straturi confortabile, pe care să le poți da jos cu ușurință.

Plan de „supraviețuire' în mulțime

Indiferent dacă mergi la concert cu prietenii sau în cuplu, trebuie să ai un plan de acțiune în cazul în care cineva se pierde sau se separă de grup.

Identifică un loc de întâlnire în apropierea intrării/ieșirii și asigură-te că aveți biletele și telefoanele la voi. Dacă trebuie să mergi la toaletă sau vrei să-ți cumperi o apă și ești la concert împreună cu grupul, roagă un prieten să te însoțească.

Asigură-te, de asemenea, că telefonul este încărcat. În mod evident, vei dori să faci poze și să filmezi, dar, totodată, este important să ai telefonul încărcat în caz de urgență sau dacă te separi de grup. Dacă ai posibilitatea, ia un încărcător suplimentar în geantă. 

Ce să faci în caz de urgență

De obicei, în perimetrul scenei există o mulțime de polițiști, agenți de securitate și servicii de urgență, în cazul în care ceva nu merge bine. Dar întotdeauna este bine să ai un plan în caz de urgență.

Asigură-te că identifici cele mai apropiate ieșiri după ce ți-ai găsit locurile. Și fii cu ochii în patru pentru a vedea unde se găsesc punctele de prim ajutor, pentru orice eventualitate.

Verifică ce ai voie să aduci cu tine

Locațiile unde se țin concerte au reguli diferite cu privire la ceea ce poți și ce nu poți aduce înăuntru.

Pot exista restricții privind tipul de geantă pe care o poți aduce, pot fi sau nu permise gustările și apa, s-ar putea să nu ai voie să ai în geantă sticluțe de parfum, de exemplu.

Nu vrei să fii nevoit să lași ceva la poartă sau să-ți fie refuzată intrarea, așa că vizitează în avans site-ul locației și asigură-te că respecți recomandările.

Organizarea sosirii și plecării

Chiar dacă programul concertului include și un artist în deschidere, este o idee bună să ajungi acolo mai devreme. Concertele sunt locuri aglomerate, așa că este nevoie de ceva timp pentru a găsi un loc de parcare, pentru a intra în perimetrul rezervat concertului și a-ți găsi locurile.

Este util să planifici aspectele ce țin de logistică în avans. Concertele devin foarte aglomerate, ceea ce face ca parcarea și găsirea unui Uber după spectacol să fie dificile. Dacă mergi cu mașina, asigură-te că știi unde să parchezi, iar dacă vei utiliza un mijloc de transport în comun, interesează-te până la ce oră circulă acesta.

Acestea fiind zise, fredonează refrenurile preferate și dansează cât te țin picioarele. Este, de asemenea, în regulă dacă preferi doar să privești și să te bucuri de moment. Ideea este să te distrezi și să te bucuri de eveniment odată ce ai luat în calcul toate aspectele de mai sus.

Sursa foto: Shutterstock.com

(P) Material publicitar realizat de Victoriabanck.ro

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton