Lustra LED living - un element practic și estetic pentru living-ul tău

 advertising.ringier
.

Este foarte important cum decorezi o încăpere, fie că e vorba de una din camerele locuinței tale sau de spațiul afacerii tale. Când vine vorba de living, acela este locul în care te relaxezi cel mai bine și trebuie să fii mai mult decât prudent la modul în care îți formezi estetica, în funcție de design și restul elementelor decorative.

Trebuie să iei în considerare și modul în care lumina îți poate schimba total ambianță într-o cameră, deci trebuie să te îndrepți către un model de lustra LED living. Există mai multe moduri în care lumina te ajută să îți înfrumusețezi living-ul și să creezi o atmosferă  liniștitoare pentru zilele obositoare. 

Electric.14 vine în ajutorul tău cu o gamă de sisteme de iluminat foarte eficiente și cu un articol care să te facă să te gândești serios la modul în care îți luminezi spațiul. Dacă alegi varianta de a cumpăra o lustra LED living, vei face o investiție formidabilă și îți vei simplifica procesul de decorare al living-ului. 

Lustra LED living – avantajele sistemelor de iluminat LED

Există mai multe tipuri de corpuri de iluminat, iar cele pe bază de LED sunt cele mai sigure și eficiente. Sunt mai multe avantaje cu care vine la pachet o lustra LED living, iar paragrafele următoare sigur te vor face să te gândești foarte bine în privința alegerii unui corp de iluminat pe bază de LED în detrimentul unui corp incandescent. 

În primul rând, corpurile de iluminat pe bază de LED consumă mult mai puțin decât becurile normale.  Astfel vei avea de câștigat, la propriu, deoarece vei plăti mai puțin la curent și vei putea face economii. În funcție de tip, becurile normale pot consuma la fel de mult cât aproximativ 12 LED-uri, deci este cu mult mai profitabil dacă alegi să achiziționezi mai multe sisteme de iluminat pe bază de LED. 

Sistemele acestea pe bază de LED sunt și mai rezistente la anumite șocuri decât vechile sisteme de iluminat. Nu trebuie să îți faci griji în privința înlocuirii constante, așa cum se întâmpla în trecut. Acestea au, de asemenea, o putere mai mare de a produce lumină mai intensă, deci living-ul poate fi foarte senin chiar și noaptea. 

Cel mai important avantaj, pe care se pune foarte mult accent în aceste vremuri de criză, este faptul că sistemele pe bază de LED sunt prietenoase cu mediul. O soluție ecologică este întotdeauna binevenită și este foarte important să contribuim fiecare la protejarea mediului, așa că dacă vrei ca living-ul tău să fie în comuniune cu natura, poți alege o lustra LED.

Importanța luminii în ansamblul decorativ al living-ului și cum te poate ajuta o lustra LED living

Probabil că ai mai auzit acest lucru, dar lumina îți poate afecta starea emoțională și dispoziția. Trebuie să iei în considerare două lucruri foarte importante atunci când vine vorba de lumina artificială: temperatura și intensitatea. Deși este recomandat să luminezi camera și în mod natural, un sistem de iluminat îți poate fi suficient. 

Temperatura luminii este în strânsă legătură cu temperatura culorii dispozitivului de emitere. Culoarea poate fi caldă sau rece, dar există și o variantă intermediară. Luminile calde sunt acelea care se regăsesc în spectrul galben-portocaliu-roșu și nuanțele adiacente. Acestea au rolul de a te relaxa, chiar de a te adormi, deoarece sunt mai puternice pentru ochiul uman și creează senzația de somnolență.

Luminile reci, în schimb, sunt mai apropiate de culoarea luminii naturale, într-o nuanță de alb, ceea ce oferă o doză de energie unui individ. Este adecvat să îți pui lustrele ce emit lumină rece în bucătărie, unde ești mai activ, dar dacă living-ul tău este totodată un spațiu pentru exerciții sau pentru sarcinile de birou, lumina rece va fi potrivită pentru tine. 

Cu cât lumina este mai intensă, cu atât efectele sale vor avea mai multă putere asupra dispoziției tale. Încearcă să optezi pentru un sistem de iluminat intermediar dacă living-ul tău nu este întotdeauna un spațiu de odihnă, pentru a nu îți îngreuna activitatea. 

Tipuri de lustra LED living în funcție de estetică

Atunci când dorești ceva simplu și vrei doar ca living-ul tău să fie luminat corespunzător, nu contează foarte mult ce tip de lustra LED îți alegi. Dar dacă pui accent pe modul în care arată living-ul tău și dorești ceva mai creativ sau mai original, atunci ai mai multe opțiuni din care poți alege, iar lustra LED ar putea să te ajute să construiești estetica pe care o ai în minte.

Estetică clasică

Dacă living-ul tău are mai multe funcții, cum ar fi de bibliotecă sau poate chiar de loc pentru dineu, atunci probabil te îndrepți către o estetică clasică. Nu vrei să ieși prea mult din tipar, așa că mergi pe varianta sigură, cu un mobilier din lemn. Estetica de tip clasic funcționează foarte bine cu modelele de lustre LED care emit lumină caldă. 

Probabil ai crede că un candelabru este cel mai potrivit în astfel de situații, dar poți opta și pentru o lustra LED cu funie ,,spider', în stil vintage, deoarece se integrează discret cu orice estetică de tip clasic și poate arăta chiar mai bine. Este de asemenea și mai ieftin. 

Estetica moderna

În cazul esteticii de tip modern, pentru care optează foarte multă lume, este și mai ușor să faci o selecție, pentru că modelele normale de lustre LED se potrivesc de minune în acest context, important este să fii foarte atent la paleta de culori. Lumina rece, deși nu are la fel de putere, este perfectă pentru un aspect modern. Poți opta pentru o lustră cu un aspect nonconformist, cum ar fi cele cu lumină naturală sau cu unele mai mici, pentru o integrare mai ușoară.

Alte lucruri de reținut despre lustra LED living 

Montajul este aplicat, deci se realizează foarte ușor. Locul în care montezi o lustra LED contează la fel de mult pentru estetică, deoarece unghiul poate schimba foarte mult modul în care cade lumina, iar forma lustrelor schimbă traiectoria acesteia. De asemenea, mai trebuie să reții că aceste corpuri de lumină trebuie îngrijite, nu foarte des, dar periodic, pentru a funcționa într-un mod optim.

Pe Electric.14 găsești diverse produse pentru a-ți lumina living-ul, care diferă în funcție de culoare, putere, mărime și alte criterii. Prețurile sunt întotdeauna în concordanță cu calitatea, iar nevoile tale sunt mereu luate în considerare. Poți explora site-ul pentru a găsi produsele care se potrivesc cel mai bine cu living-ul tău.

AdSem.ro – Agentie Google Ads, Facebook Ads, Social Media, Content Marketing, SEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton