Mărirea sânilor fără chirurgie: fantezie sau viitorul esteticii

.

Întrucât intervențiile chirurgicale sunt de multe ori intimidante, iar operația de implant mamar cu silicoane (augmentare mamară) poate părea mai costisitoare comparativ cu alternativele non-chirurgicale, în ultimul timp metodele de mărire a sânilor alternative sunt din ce în ce mai populare.

Alegerea celei mai bune opțiuni depinde de rezultatele pe care le dorești și de obiectivele tale pe termen lung. Te invit să citești acest articol, să analizezi toate opțiunile disponibile și să iei o decizie fundamentată, care te va ajuta să obții idealul estetic dorit.

Metodele non-chirurgicale pentru mărirea sânilor

1. Creme și geluri de mărire a sânilor

Așa cum există creme anti-îmbătrânire care ajută la minimizarea ridurilor, există creme și geluri modelatoare special concepute pentru zona sânilor. Aceste creme promit să ajute prin tonifierea pielii și ridicarea sânilor lăsați. Promisiunea acestor produse este doar parțial adevărată. Întradevar, ele conțin ingrediente precum colagen și elastină, care îmbunătățesc elasticitatea și fermitatea pielii, însă efectul obținut este unul subtil, de scurtă durată, în niciun caz comparabil cu rezultatele pe care le poți obține cu ajutorul unui chirurg plastician cu experiență.

Mai mult decât atât, pe piață sunt disponibile o gamă largă de produse, care promit rezultate fantastice, dar adevărul este că ele nu sunt întotdeauna reglementate de autoritățile competente și prezintă riscuri ascunse. Multe dintre cremele și gelurile pentru mărirea sânilor disponibile în prezent sunt promovate ca opțiuni 100% naturale', dar termenii natural' sau pe bază de plante' nu înseamnă întotdeauna că un produs este sigur. Aceste produse care pot crea modificări la nivel celular, pot, de asemenea, avea un risc crescut de a provoca modificări dăunătoare țesutului mamar.

2. Dispozitive de mărire a sânilor

Producătorii pompelor pentru mărirea sânilor susțin că acestea promovează fluxul de sânge către țesutul toracic, promovând astfel creșterea acestuia, iar rezultatul dorit fiind, prin urmare, sâni mai ampli. Mulți producători promit chiar o creștere de 1 până la 2 cupe în decurs de 3 luni.

Medicii plasticieni, însă, nu sunt convinși că această creștere este permanentă sau sigură. Rezultatele acestor dispozitive pot varia foarte mult de la caz la caz și sunt adesea temporare. Utilizarea pompelor pentru mărirea sânilor trebuie luată în considerare doar în urma ințelegerii clare a potențialei lor eficacitate și a limitărilor acestora.

Un alt aspect important constă în faptul că pompele pentru mărirea sânilor pot provoca leziuni ale țesutului mamar, atunci când presiunea exercitată asupra țesuturilor este una necorespunzătoare. 

Am întâlnit multe paciente nemulțumite de rezultatele pe care le-au obținut după tot acest efort, ele raportând doar o îmbunatățire temporară, nesemnificativă, motiv pentru care te sfătuiesc să discuți cu un medic plastician cu experiență despre beneficiile și riscurile acestor dispozitive înainte de a le folosi.

3. Injectări și tratament cu acid hialuronic

Injectările pentru volumizare pe bază de acid hialuronic sunt adesea folosite nu doar pentru zona feței și a buzelor, ci și pentru zona sânilor. Ele stimulează producția de colagen iar efectele obținute durează câteva luni, însă, de obicei, pentru obținerea unor rezultate vizibile sunt necesare mai multe tratamente costisitoare. Mai mult decât atât, deși această metodă este una minim invazivă, injectările cu acid hialuronic în zona sânilor nu sunt recomandate de societatea medicală din cauza lipsei de studii pe termen lung privind eficacitatea lor.

De asemenea, această metodă prezintă o serie considerabilă de riscuri și efecte secundare, precum:

  • umflături și vânătăi localizate în zona tratată,
  • noduli sau asimetrii cauzate de distribuția neuniformă a acidului hialuronic injectat,
  • infecții care pot apărea în zona injectată, mai ales dacă nu sunt respectate procedurile de sterilizare adecvate,
  • reacții alergice la acidul hialuronic sau la alte componente ale produsului injectabil,
  • deformarea conturului sânilor cauzată de deplasarea acidului hialuronic de la poziția inițială,
  • complicații imagistice, explicate prin faptul că substanțele de umplere cu acid hialuronic pot denatura rezultatele mamografiei sau a altor investigații imagistice mamare,
  • rezultate temporare și necesitatea tratamentelor repetate pentru menținerea efectului dorit, întrucât acidul hialuronic este absorbit treptat de organism.

În consecință, este esențial să fii informată și să înțelegi în detaliu riscurile și beneficiile înainte de a lua în considerare injectările cu acid hialuronic pentru mărirea sânilor.

4. Tehnologii de estetică avansată

Tehnologiile cu radiofrecvență și ultrasunete sunt din ce în ce mai des folosite în tratamentele non-chirurgicale pentru îmbunătățirea fermității pielii și ridicarea sânilor. Iată cum funcționează, cât de eficiente sunt aceste metode, care sunt rezultatele posibile și când sunt recomandate.

Radiofrecvența folosește unde electromagnetice pentru a încălzi straturile profunde ale pielii. Căldura generată prin radiofrecvență stimulează producția de colagen și elastina, care ajută la strângerea pielii și a țesuturilor, îmbunătățind astfel fermitatea pielii și având un efect de lifting subtil în zona sânilor.

Ultrasunetele utilizează unde sonore de înaltă frecvență care pătrund adânc în straturile pielii, ducând la creșterea producției de colagen. Ultrasunetele sunt direcționate către zonele din jurul sânilor și, la fel ca în cazul tehnologiei cu radiofrecvență, rezultatul obținut constă în îmbunătățirea texturii, a elasticității pielii și un efect delicat de lifting, observabil în special în cazul femeilor care se confruntă cu pierderea minoră a elasticității pielii din cauza înaintării în vârstă, a sarcinii sau a modificărilor de greutate. Cu toate acestea, radiofrecvența și ultrasunetele nu sunt concepute pentru creșterea dimensiunii sânilor sau pentru obținerea unui efect de lifting semnificativ.

Metodele chirurgicale tradiționale

Dacă până aici am analizat metodele non-chirurgicale pentru mărirea sânilor, te invit să afli în continuarea acestui articol care sunt beneficiile și riscurile implanturilor și a liftingului mamar și care sunt diferențele între metodele chirugicale și alternativele non-invazive.

Beneficiile implanturilor mamare sunt semnificative, fiind o soluție de lungă durată pentru femeile care-și doresc îmbunătățirea vizibilă a marimei, formei sau simetriei sânilor și care vor să ajungă la idealul estetic prin rezultate personalizate.

De cele mai multe ori pacientele optează pentru implanturile mamare întrucât acestea oferă o creștere semnificativă a dimensiunii sânilor, ajutandu-le astfel să obțină volumul și forma ideală. Rezultatele sunt de lungă durată în comparație cu opțiunile non-chirurgicale. Deși implanturile nu sunt permanente, acestea durează adesea 10 până la 20 de ani sau mai mult, fiind o soluție pe termen lung. Ele permit un control precis asupra dimensiunii, formei, proiecției și simetriei sânilor, iar cel mai important beneficiu constă în faptul că rezultate obținute sunt întotdeauna adaptate dorințelor individuale. De asemenea, implanturile sunt o alegere populară pentru reconstrucția sânilor post-mastectomie sau după pierderea semnificativă în greutate, restabilind atât dimensiunea cât și forma sânilor.

Firește, ca în cazul oricărei intervenții chirurgicale, implanturile mamare prezintă anumite riscuri. Acestea includ riscul de infecție, sângerare, complicații ale anesteziei și cicatrici, însă toate aceste riscuri pot fi minimizate atunci când apelezi la serviciile unui chirurg plastician cu experiență.

În comparație cu alternativele non-chirurgicale, implanturile mamare oferă o creștere semnificativă, imediată și de lungă durată a volumului, ce nu poate fi egalată prin metodele non-invazive care, chiar dacă asigură îmbunătățiri temporare subtile ale fermității sânilor și o ușoară creștere în volum, nu pot mări vizibil dimensiunea bustului și nu pot optimiza forma, proiecția sau simetria sânilor.

Operația de lifting mamar – mastopexie (ridicare sau micșorare sâni) este cea mai bună opțiune în cazuri de ptoză severă, pentru corectarea pierderii de elasticitate a pielii, restabilirea formei și fermității sânilor în vederea obținerii unui aspect mai estetic și mai simetric. Rezultatele liftingului mamar, ca și în cazul implanturilor chirurgicale, pot dura mulți ani, spre deosebire de cele obținute prin opțiunile non-chirurgicale disponibile în prezent.

Acestea din urmă pot îmbunătăți aspectul sânilor, dar nu pot înlocui cu succes intervenția chirurgicală pentru persoanele care-și doresc rezultate vizibile și de durată. Pacientele care vor schimbări majore în dimensiunea sau forma sânilor pot fi dezamăgite dacă așteptările lor nu sunt aliniate cu realitatea îmbunătățirilor modeste pe care le pot oferi alternativele non-chirurgicale. Nu doar că efectele obținute sunt de obicei temporare, dar menținerea rezultatelor, fie ele subtile, necesită întreținere regulată. De pildă, tratamentele cu radiofrecvență sau ultrasunete se desfășoară în mai multe ședințe și este nevoie de întreținere la fiecare 6-12 luni. Această întreținere continuă generează costuri considerabile, spre deosebire de opțiunile chirurgicale precum implanturile sau liftingul mamar.

Înainte de a lua o decizie, e crucial să consulți un specialist calificat, care te poate ajuta să iți gestionezi așteptările, iți poate explica limitările și rezultatele potențiale și poate determina care este opțiunea cea mai potrivită în funcție de obiectivele tale, asigurandu-se că procedura aleasă va oferi rezultate realiste, pe măsura așteptărilor tale.

Intr-adevar, pompele de mărire a sânilor nu costă la fel de mult ca implanturile mamare. În schimb, rezultatele apar după mult timp, variază de la caz la caz, iar uneori aceste dispozitive nu funcționează deloc. Cremele și gelurile nu sunt nici ele lipsite de riscuri și pot sfârși prin a deteriora țesutul mamar în loc să îl îmbunătățească. Injectările cu acid hialuronic, chiar dacă aduc îmbunatari dramatice atunci când sunt aplicate în zona feței sau a buzelor, nu sunt recomandate în zona sânilor, iar radiofrecvența și ultrasunetele produc efecte subtile și necesită întreținere constantă.

În concluzie, te asigur că metodele non-chirurgicale pentru mărirea sânilor nu vor oferi aceleași rezultate vizibile și de durată precum implanturile sau liftingul mamar. Este foarte important să discuți cu un chirurg plastician cu experiență despre opțiunile disponibile înainte de a lua o hotărâre finală, mai ales dacă soluția pe care o ai în vedere promite rezultate dramatice cu eforturi minime.

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton