Cum este produsă mierea naturală? Mieva.ro îți aduce „aurul dulce” pur, fără alte intervenții

.

Te-ai întrebat cum este produsă mierea naturală? Procesul de la albine la borcanul cu mierea delicioasă care ajunge pe masa ta este unul de-a dreptul fascinant! Echipa Mieva.ro, formată din apicultori care produc doar miere și produse apicole naturale, după metode tradiționale și fără intervenții chimice, îți explică acum care sunt etapele de creare a „aurului dulce'.

Mierea naturală are numeroase beneficii pentru sănătate și e gustoasă, în timp ce alte versiuni sintetice sunt doar niște copii palide, fără vreun beneficiu. Cea naturală reprezintă unul dintre cele mai recomandate alimente pentru cei care își doresc un stil de viață sănătos. Beneficiile miraculoase ale acestui produs sunt cunoscute de sute de ani.


„Aurul dulce’, direct din stupină chiar pe masa familiei tale

România are un potențial uriaș când vine vorba despre apicultură. Din păcate însă, manipulările intermediarilor sau prezența pe piață a multor produse contrafăcute sau de o calitate îndoielnică i-au făcut pe mulți cumpărători să fie confuzi când vine vorba despre ce înseamnă miere naturală românească. Mulți dintre noi nu știm cum ar trebui să fie și de unde o cumpărăm.

Câțiva apicultori din nord-estul țării, mai precis din județul Vaslui, au decis să depășească toate aceste obstacole și să pună pe mesele românilor o miere de cea mai înaltă calitate, direct din stupina lor pe masa familiei tale. Așa a apărut Mieva.ro.


În acest mod, au eliminat și creșterile nejustificate ale prețurilor, cauzate de lăcomia intermediarilor. Apicultorii Mieva produc în mod responsabil miere naturală românească de cea mai bună calitate, după metode tradiționale. Mai mult decât atât, nu folosesc aditivi sau alte intervenții de orice fel. 

Așa te poți bucura acum de beneficiile „aurului dulce’, susținând în același timp și micii antreprenori români. Miere naturală – de la oameni pentru oameni!

Cum este produsă, de fapt, mierea naturală?

În mod oficial, sezonul apicol începe în fiecare an în luna aprilie și se încheie undeva în perioada august-septembrie. 

Pentru rapiță recoltarea începe la sfârșitul lunii aprilie și se termină în jur de trei săptămâni, în funcție de cantitatea de miere care intră în stup. Pentru mierea de salcâm, sezonul apicol începe în iunie și durează două săptămâni.

Pentru mierea de tei, albinele încep să strângă polenul din la început de iulie, timp de două săptămâni. La fel se întâmplă și în cazul mierii de floarea-soarelui. 


Apicultorii care vor să producă miere polifloră încep procesul de producție la jumătatea lunii iulie și îl încheie la jumătatea lunii august.

Stupii apicultorilor din asociația Mieva se află în zona de deal din județul Vaslui, acolo unde există atât păduri, cât și pășuni pe câmp, de unde albinele culeg polen pentru mierea polifloră. De asemenea, în regiune sunt și numeroase de terenuri agricole întinse, care sunt utile pentru producția de miere de rapiță și de floarea soarelui.


Majoritatea membrilor Mieva merg și în pastoral cu albinele. Adică își transportă stupii în locațiile în care există o concentrație mare de salcâm, tei, rapiță și floarea-soarelui. În acest fel, stupii sunt menținuți în poziție fixă și albinele merg să culeagă polenul din același loc, pentru a asigura o puritate cât mai mare a produsului final.

Înainte să înceapă sezonul apicol se pregătesc stupii cu tratamente, curățare și stimularea albinelor cu sirop, hrana suplimentară de care au nevoie albinele, pentru a prinde puteri. Apicultorii verifică apoi la fiecare opt zile stupii, crescând numărul albinelor la nevoie până la 10-12 rame de albine.


După ce consideră că s-a produs suficientă miere, se scot ramele din stup,  intră în mașina de descăpăcit, în centrifuga pentru detașarea mierii de pe rame. Când acestea rămân fără miere, sunt reintroduse în stupi. Mierea este produsă în două săptămâni, apoi ambalarea durează cam 1-2 zile.

După ultima recoltare (polifloră), se fac din nou tratamente la stup, se restrânge efectivul de albine/stup și se asigură hrana pentru iarnă (între 12-15 kg/iarnă).

Acum, cei care își doresc să cumpere miere naturală de calitate, produsă chiar în România, pot intra cu încredere pe Mieva.ro. În plus, aici găsești și alte produse apicole care sunt recomandate datorită beneficiilor pe care ți le oferă pentru sănătate, precum polenul sau propolisul.