Descoperă criteriile în funcție de care îți poți alege o motocoasă ideală pentru grădina ta

.

Fie că ai o gradină de dimensiuni reduse sau mari, oferă-i un aspect frumos gazonului, toaletându-l cu ajutorul unei cositoare mecanice. Având un motor termic, puternic si ușor de utilizat, o motocositoare se folosește pentru cosit iarba în grădină, indiferent de condițiile de lucru.

Toaletarea și întreținerea grădinii sau a peluzei necesită o atenție sporită în anotimpurile când vegetația crește generos. Alegerea unei motocositoare în funcție de anumite criterii, de la Hornbach.ro, va face diferența în ceea ce privește utilizarea produsului pe termen cât mai îndelungat. 


Cum să alegi motocositoarea potrivită, în funcție de clasificările acesteia și de nevoile tale

1. După modelul acestora:

• motocositoare profesională – cu motor în 4 timpi sau 2 timpi;

• motocositoare semiprofesională – cu motor în 2 timpi;

• motocositoare de hobby – cu motor de 1 CP. 

2. După tipul motorului termic:

• motor în 2 timpi

• motor în 4 timpi

3. După tipul de utilizare:

• motocositoare cu masă de cosit – se folosește pentru terenurile cu dimensiuni medii și mari, de peste 2500 m². Principalele caracteristici de care trebuie să ții cont sunt: autonomia de lucru, puterea motorului, lățimea tăierii și greutatea acesteia.


• motocositoare de umăr – este ușor de utilizat datorită mânerului, perfectă pentru nivelarea gazonului din grădinile cu dimeniuni mici și medii, de până la 500 m². Folosește un consum mic de combustibil.

4. Lățimea de tăiere: 

Aceasta este caracterizată de tipul ustensilei de tăiere (cu fir, cu lamă sau cu disc, ori o combinație dintre aceste elemente). Cu cât lățimea ustensilei este mai mare, cu atât mai mult reduce executarea operațiunii de cosit – o recomandare temeinică este ca aceasta să fie de aproximativ 35 de cm. 


5. Greutatea motocositoarei: 

Unul dintre aspectele importante este faptul că o motocositoare poate fi folosită atât de bărbați, cât și de femei, fapt pentru care, în momentul achiziționării trebuie să iei în considerare și greutatea acesteia. Poate influența modul în care motocoasa se comportă în timpul utilizării și trebuie luat în calcul faptul că o motocositoare electrică este mult mai ușoară decât cea pe benzină. 

Utilizează motocositoarea în siguranță! 

Utilizează capetele de protecție, mai ales în cazul motocositoarelor care utilizează lame și discuri. De asemenea, protejează butonul de ON/OFF pentru a nu-l utiliza din greșeală. Pentru un plus de siguranță, folosește echipamentul de protecție atunci când lucrezi cu acest dispozitiv. 


Instrucțiuni de întreținere a motocositoarei 

–   Înainte de a curăța motocoasa, oprește motorul și scoate fișa din bujie! 

–   Curăță motocoasa frecvent și asigură-te că toate șuruburile sunt strânse! 

– Păstrează motocoasa în siguranță în spațiile închise, doar după golirea rezervorului de combustibil! 

Motocositoarele sunt utilaje necesare când vine vorba de îngrijirea grădinii. Cosește gazonul pentru a te bucura în fiecare zi de o priveliște îngrijită și bine pusă la punct, fără prea multe bătăi de cap. Aleasă cu grijă, motocositoarea va ușura munca de zi cu zi, din interiorul grădinii tale. Pentru o grădină frumoasă, folosește o motocoasă!

Sursa foto: pexels.com, pinterest.com