Nadina a descoperit secretul natural împotriva ridurilor. Care este sursa ei de Retinol?

 Advertorial
.

Nadina este preocupată de aspectul tenului și al felului în care arată, în general. Pe de o parte, alege să folosească produse dermato-cosmetice, pe de alta caută soluții naturale care să vină cu beneficii din cele mai alese. De curând, artista a descoperit o poțiune magică, sursă naturală de retinol. Vorbim despre un mix de fructe pe care Nadina alege să-l consume în fiecare seară.

„Acest mix de fructe este considerat a fi o sursă reală de retinol natural pentru ten. Practic, eu folosesc o portocală, un măr, jumătate de lămâie, un morcov potrivit. Le bag pe toate în blender și iese un suc delicios. Am început să-l beau în fiecare seară și trebuie să recunosc că este și foarte, foarte gustos!', declară artista.

Din punctul de vedere al dietelor, artista are o serie de reguli de la care nu se abate atunci când simte că a acumulat câteva kilograme în plus.

„Sinceră să fiu, nu sunt adepta dietelor. Dacă știu să sunt la dietă, corpul meu îmi cere și mai multă mâncare. Cred că este pe sistem nervos. Atunci când observ că am exagerat cu mâncarea, încerc să mănânc mai puțin și neapărat până în ora 7. Mănânc mai mult mâncare fiartă, fără sucuri sau dulciuri și multe fructe și legume. Așa procedez eu când simt că am luat câteva kilograme în plus.', spune artista.

Ce este retinolul?

Retinolul este o formă a vitaminei A, care se regăsește în alimentele de origine animală precum carnea, ouăle, produsele lactate sau peștele. Retinolul este forma activă a vitaminei A, cunoscută și sub denumirea de vitamina A preformată.

Tratarea acneei
Retinolul este extrem de eficient mai ales în tratarea punctelor negre ori a punctelor albe. Acesta stimulează producția de celule noi ale pielii, împingând astfel uleiurile și celulele moarte afară, deblocând porii și prevenind totodată blocarea acestora pe viitor.

Estomparea cicatricelor lăsate de acnee
Întrucât stimulează procesul de regenerare celulară, retinolul are abilitatea de a „șterge' de pe chip cicatricile lăsate de acnee.

Estomparea ridurilor
Retinolul, indiferent de forma sub care e folosit, are beneficii anti-aging asupra pielii. Acesta stimulează producția de colagen, estompând astfel ridurile fine. Folosit în mod regulat timp de minimum 3-6 luni, retinolul poate întineri pielea în mod vizibil.

Tratarea psoriazisului
Retinolul reglează procesul de regenerare a celulelor pielii, reducând totodată inflamația de la nivel cutanat. În cazul afecțiunilor dermatologice autoimune precum psoriazisul, celulele pielii se multiplică necontrolat, mult prea rapid. Retinoizii sunt folosiți atât sub formă de pilule administrate oral, cât și sub formă de unguente aplicate la nivelul pielii.

Reducerea petelor pigmentare
Prin stimularea regenerării celulare, retinolul are printre beneficii capacitatea de a reduce petele pigmentare de la nivelul pielii, apărute fie din cauza expunerii la radiațiile UV, fie din alte cauze.

Îngrijirea buzelor
Odată cu trecerea anilor și încetinirea producției de colagen, buzele pot avea de-a face cu ridurile fine, dar și cu pierderea volumului. Produsele de îngrijire a buzelor care conțin retinol estompează ridurile fine și, totodată, redau volumul buzelor, prin stimularea producției de colagen.

Tratarea negilor
Retinoizii pot fi folosiți și pentru tratarea negilor. Cremele care conțin derivați de retinol pot opri procesul de multiplicare celulară care a determinat apariția negului. Pentru că negul să dispară complet, e necesar că tratamentul să fie urmat pe o perioadă mai lungă.

Nadina, pe numele ei real Adina Gabriela Tihulcă, a urcat pe scenă, pentru prima dată, la vârsta de 11 ani, iar în zona comercială a devenit cunoscută în anul 2017, sub numele Nadiris. 3 ani mai târziu, artista a ales să-și schimbe numele în Nadina. Cele mai cunoscute piese ale artistei sunt „Alibi', „Mi-e dor' și „Mare nuntă'. Pe lângă preocuparea pentru zona muzicală a carierei ei, Nadina este și creator de conținut, și de asemenea, participa in calitate de artist la evenimente private, și își ține aproape comunitatea din social media, unde are peste 100.000 de persoane active.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton