NU îți permiți o renovare? Top 5 sfaturi pentru a-ți reinventa locuința

 advertising.ringier
.

Să fii mereu în tendințe în ceea ce privește designul de interior este o chestiune destul de dificil de realizat, datorită costurilor ridicate. Cu toate acestea, este oricând binevenită o schimbare în locuință, o reîmprospătare a ambientului, fapt care poate motiva și încărca de energie pozitivă.

Dacă nu poți schimba mobilele prea des, nici culoarea pereților și nici faianța din baie, există posibilitatea să dai o viziune nouă asupra celor pe care deja le ai achiziționate, prin utilizarea unor trucuri simple, cu buget accesibil.

Top 5 sfaturi pentru a-ți reinventa locuința

1.  Schimbă locul mobilierului din locuință. Profită de modificare pentru a face mici reparații, eventual achiziționarea unor huse noi pentru canapele și fotolii, a unor perne decorative, sau cuverturi colorate. Corpurile de iluminat interior în câteva puncte cheie din cameră te vor ajuta să dai un aspect complet renovat livingului tău, prin lumina ambientală caldă. De exemplu, amplasează un lampadar în colțul cel mai plictisitor al camerei, care a stat gol până acum. Dacă sub lumina lampadarului vei amplasa un obiect decorativ, sau o plantă ornamentală, aspectul camerei se va îmbunătăți imediat.

2.   Folosește oglinzi, tablouri și rame de fotografii decorative, pentru a da un aspect cu totul nou pereților. Creează o galerie foto de familie, pe un panou special, iluminat cu câteva spoturi discrete, care îl va evidenția. Poți utiliza același tip de iluminat, accentuând tablouri, o oglindă de pe peretele central, sau mici obiecte decorative de servantă. O veioză modernă, sau vintage, așezată pe raftul cu decorațiuni va da o atmosferă intimă camerei și va pune sub reflector talentul tău de designer.

3.   Amenajează-ți un colț abandonat și întunecat dintr-o încăpere. Îndepărtează toate lucrurile inutile din încăpere, organizează camera, folosind cutii, eventual un cufăr decorativ pe care să-l folosești pentru depozitare. După ce ai câștigat spațiu făcând toate acestea, instalează o masă de dimensiuni reduse, câteva fotografii preferate, obiecte decorative mici, cărțile preferate, o plantă și o veioză de la Homelux.ro, care să pună în lumină colțul tău preferat.

4.    Amenajează o mică seră pentru plante decorative, sau aromatice. Poți organiza acest ansamblu lângă o fereastră, sau pe blatul din bucătărie. Plantele îți vor da energie, vor purifica aerul din locuință, sau vor condimenta mâncărurile tale. Poți profita de această ocazie, pentru a schimba toate textilele din bucătărie. Asortează-le cu noul tău decor verde-natural și înveselește locul, folosind spoturi cu lumină rece, recomandată în cazul iluminatului pentru activități.

5.    Mici modificări poți face și în baie, cu efecte imediate. Schimbă vechea oglindă, cu una nouă, iluminată corespunzător. Aruncă vechiul coș de rufe și optează pentru unul din materiale naturale, sau unul asortat la textilele de baie. Cumpără un covoraș de baie asortat cu seturi noi de prosoape, un set de lumânări pentru aromaterapia și câteva produse artizanale de îngrijire personală: săpun handmade, burete de baie din spumă naturală, perii cu mânere din lemn. În afară de aspect, se va îmbunătăți și starea ta de bine.

Profită de aceste mici modificări pentru a elibera toate spațiile de lucruri inutile, stricate și nefolositoare. Dezordinea și acumularea de lucruri nefolositoare îți pot produce inconfort psihic, nu doar fizic, iar casa ta va fi pusă într-o lumină nouă.

Sursa foto: Pexels.com

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton