(P) Ești la început de drum și cauți un job? Află cum să descoperi ce îți place în 3 pași simpli

 advertising.ringier
.

Dacă și tu ești la început de drum și nu știi exact ce job ți se potrivește este important să încerci să testezi mai multe variante pentru a vedea cu rezonezi mai bine.

Bineînțeles, este la fel de important să nu pierzi foarte mult timp cu această decizie.

Descoperă în continuare cum să îți găsești un job care să ți se potrivească folosind trei etape de analiză foarte simple.

Întotdeauna este important să iei o decizie într-un mod detașat și cu discernământ și să nu te grăbești pentru a alege ceva potrivit pentru tine.

De aceea, poți să faci o căutare de joburi într-un mod în care să nu te streseze și să îți iei timpul necesar pentru a găsi ceva ce îți place.

  1. Întră pe site-uri de joburi și vezi descrierea

Poți să începi să cauți efectiv joburi și să îți faci o listă cu funcții. De exemplu, dacă știi că îți place să vorbești s-ar putea să rezonezi cu joburi în call center.

De asemenea, pe lista ta cu joburi de încercat s-ar putea să te tenteze să lucrezi ca și suport clienti, pentru că în decrierea jobului vei observa cerințe legate de limbaj și exprimare.

Totodată, dacă știi că ești o persoană vorbăreață s-ar putea să îți placă și o carieră la videochat, așa cum poți să descoperi și la richgirls-studio.ro. În același raționament, dacă te situezi la polul opus și știi că ești o persoană timidă nu este indicat ca primul tău job să fie într-un domeniu cu care nu rezonezi.

  1. Discută cu cineva care face deja asta

Dacă vei discuta cu un consilier în carieră îți poate spune că prin a simula efectiv o activitate vei putea să îți dai seama dacă îți place sau nu. De exemplu, poți să discuți cu cineva care lucrează la un call center și să afli direct ce presupune acest job.

În felul acesta vei putea simula o experiență viitoare pentru a vedea dacă îți place sau dacă te potrivești în acest domeniu.

De asemenea, poți să petreci timp cu un profesionist în domeniul în care vrei să te angajezi iar acest concept se numește job shadowing.

Există companii care oferă acest mod de a învăța prin a sta alături de cineva care este deja expert în domeniu.

  1. Pregătește-te pentru un interviu de angajare

Acum că ai aflat ce activități presupune jobul sau joburile vizate de lista ta, este momentul în care te poți pregăti pentru interviu.

Cu aceste informații acumulate poți să îți exersezi discuția pe care o vei purta cu viitorul tău angajator sau expertul în resurse umane de la compania la care vrei să te angajezi.

Așadar, atunci când ești la început de drum și nu știi în ce domeniu să îți dezvolți o carieră este important să începi prin a face o listă de joburi cu care rezonezi. Apoi, după ce ai citit descrierea vei putea să detaliezi un pic mai mult cerințele jobului și să treci în concret la un interviu de angajare.

Sursa Foto: Pexels.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton