Parfumul de semnătură: ce este mai exact acesta şi cum îl poţi găsi

 advertising.ringier
.

Alegerea unui nou parfum nu este deloc una ușoară, iar găsirea „acelui' parfum poate fi și mai grea. Dacă faci parte dintre persoanele care și-au descoperit deja parfumul de semnătură, ne bucurăm pentru tine. Însă, dacă încă mai cauți acel parfum care să simți că te reprezintă în totalitate, acest articol îți va fi de ajutor. 

Dacă în adolescență suntem dornici să testăm tot ce apare nou pe piață, această curiozitate scade treptat, pe măsură ce ne maturizăm. Asta deoarece, ajunși la maturitate, ne cunoaștem suficient de bine pentru a ști exact ce ne place și, mai ales, ne reprezintă. Asta este valabil atât în modă, cât mai ales în privința parfumurilor.

Indiferent dacă ai o adevărată colecție de parfumuri ori ai unul pe care îl porți în fiecare zi și unul delicat, pe care îl utilizezi în ocaziile speciale, parfumul de semnătură nu trebuie să lipsească din casa ta. Iată care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie să le cunoști despre acest parfum.

Ce este parfumul de semnătură

Un parfum de semnătură este cel care simți că te definește cu adevărat. Cel care spune exact ceea ce îți dorești tu să spui despre tine. Cel care simți că nu îmbătrânește niciodată și, indiferent câte modele noi apar pe piață, nu poate fi niciodată înlocuit. Pentru că el te reprezintă cel mai bine și fiecare puf de parfum îți crează o stare de bine și îți întărește încrederea în tine. 

Atunci când l-ai descoperit, pentru cei din jur, acesta va fi mirosul pe care îl vor asocia mereu cu tine, chiar şi atunci când nu eşti de faţă. De exemplu, dacă pentru tine parfumul de semnătură este cel mai nou parfum Ariana Grande, atunci când prietenii ori familia ta îl vor simţi la o altă persoană sau îl vor vedea pe rafturile unui magazin, gândul lor va pleca, imediat, către tine. 

Cum îţi găseşti parfumul de semnătură

Unele persoane sunt atât de norocoase încât găsesc pur şi simplu din întâmplare parfumul care va deveni semnătura lor olfactivă. În schimb, alţii trebuie să depună ceva efort pentru asta. Dacă faci parte din a doua categorie, iată câteva sfaturi ce-ţi pot fi de ajutor:

Apelează la mostre 

Se poate întâmpla ca o reclamă ori o recomandare să te facă să crezi că acel parfum este tot ce îţi trebuie. Ei bine, poate fi aşa sau nu. Dincolo de descrierea acestuia, cu notele sale de vârf, de mijloc şi de bază, un alt element important este pH-ul pielii tale. 

Aşa că, înainte de a da comandă sau a plăti în magazin parfumul lăudat, foloseşte-te de o mostră a acestuia pentru a simţi, mai exact, care este mirosul lui pe piele ta. Aşadar, nu acţiona din impuls, deoarece rişti să rămâi cu banii daţi pe un parfum care nu este chiar ceea ce ţi-ai dorit. 

Gândeşte-te ce doreşti să spună acel parfum despre tine 

Indiferent cât de nou sau scump este un parfum, nu trebuie niciodată să-l laşi pe acesta să te poarte. Înainte de a-ţi alege parfumul de semnătură, acordă ceva timp pentru a decide ce mesaj vrei să transmită acesta pentru tine. Vrei să ieşi mereu în evidenţă în mulţime ori vrei să fie ceva discret? Nu poţi purta un parfum cu note puternice şi îndrăzneţe dacă tu eşti, în esenţă, o persoană retrasă. De asemenea, dacă îți dorești un parfum care să-ți comunice personalitatea distractivă și extrovertită, nu te vei putea regăsi într-un parfum clasic.

Ştim că poate părea extrem, dar este foarte important să-ţi faci o introspecţie pentru a descoperi acel parfum care să te reprezinte cel mai bine. 

Ca orice lucru important în viaţă, şi găsirea parfumului de semnătură poate necesita mai mult timp. Nu te grăbi să-l găseşti, ci bucură-te de proces, deoarece experienţa aceasta te poate ajuta să descoperi multe alte lucruri importante despre tine. Atunci când va fi momentul potrivit, parfumul tău de semnătură va apărea.

Sursa foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton