Pași importanți în hidratarea părului, pe timpul verii. Ce să nu faci? Ce să faci?

 Advertorial
.

Hidratarea este un concept despre care foarte multă lume vorbește, însă, din păcate, nu multă lume îl înțelege. Este important să cunoaștem și să înțelegem diferența între hidratare și hrănire, mai ales în sezonul cald, când podoaba capilară este expusă la deshidratare, la fel ca pielea.

„Hidratarea se referă la nivelul de apă pe care noi îl avem în păr, iar pentru a-l menține optim este important să avem o cuticula sigilată, astfel încât să împiedicăm pierderea de H2O. Acest lucru se realizează prin anumite produse de tratament, de tip leave in, și printr-un coafat care să pună accentul pe sigilarea cuticulei. Acea senzație de păr mătăsos, plin, neted și strălucitor este, de cele mai multe ori, o consecință a unui păr care este hrănit în mod constant și sănătos.”, spune Olga Barcari, top hairtylist și trainer de la noi.

În ce constă hidratarea părului?

Hrănirea părului se face în trei etape diferite, tratamentul pre-șamponare, masca tratament, diferită de balsam, care are rol de a descurca, mai mult spre hidratare, și tratamentul leave in. Acestea sunt, în general, produse concentrate și concepute pentru a oferi părului tău hrana de care are nevoie.
Este important să te concentrezi pe folosirea produselor profesionale, cu ingrediente de origine naturală.
„Există pe piață foarte multe produse pe bază de silicon, care îți vor oferi pe moment senzația de păr mai plin, mai sănătos, însă adevărul este că acestea nu-ți oferă rezultate pe termen lung. Eu sfătuiesc să se investească în produse mai puține, dar de calitate.”, a conchis Olga Barcari. 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton