Ce se ascunde în spatele unuia dintre cele mai mari nume din lumea berii? Am căutat mai mult în trecutul Stella Artois ca să descoperim de ce este considerată „bere de Crăciun'. Răspunsurile pe care le-am descoperit spun mai mult decât o poveste de succes – ele vorbesc despre dorința fiecăruia dintre noi de a dărui și de a primi.
Primul indiciu. Cornul francez
Pentru cei care sunt atenți la detalii, fiecare sticlă de Stella Artois își spune povestea originii sale. E vorba despre cornul francez din logo, care a traversat Europa tocmai din Leuven, Belgia. Pentru că aici a început totul, acum peste 600 de ani.
În 1366, a fost fondată fabrica de bere De Hoorn (cornul, în neerlandeză), care a cultivat vreme de secole calitatea și încrederea belgienilor. Apoi, De Hoorn devine Artois în 1717, când Sébastien Artois preia conducerea fabricii. Dar tot rămâne un semn de întrebare – de ce „Stella'?
Pe urmele stelei din Leuven
Așa cum ne-am aștepta, „stella' înseamnă „stea' în latină. Iar această stea din nume dezvăluie conexiunea dintre Stella Artois și sărbătoarea Crăciunului.
Iarna anului 1926. Ne imaginăm o seară pe străzile orașului medieval Leuven. Casele vechi de secole sunt acoperite de zăpadă și prin ferestrele luminate întrevedem mese pline.
Aici, în mijlocul oamenilor, apare Stella Artois: o ediție limitată a berii Artois creată drept cadou de Crăciun pentru locuitorii din Leuven, în 1926. Iar simbolul Crăciunului – steaua – a rămas în nume până astăzi.
Povestea continuă în 2023 la Târgul de Crăciun
De aproape 100 de ani, Stella Artois e sinonimă cu apropierea și conexiunea dintre oameni și, Crăciun de Crăciun, aduce prietenii și familiile împreună, în jurul aceleiași mese.
Anul acesta, berea Crăciunului poate fi savurată într-unul dintre cele mai magice locuri din România – Târgul de Crăciun din Sibiu. Rețeta și gustul s-au schimbat de-a lungul timpului, dar scopul Stella Artois este același ca cel din 1926: să aducă oamenii împreună de sărbători.
Les Ateliers Artois
Niciun cadou nu se compară cu bucuria de a te întâlni cu cineva drag și de a savura câteva momente împreună. Dar cum rămâne cu cei care nu pot veni acasă de Crăciun? Anul acesta, Stella Artois ne îndeamnă să le transmitem toată recunoștința noastră celor care sunt departe, printr-o scrisoare.
La Les Ateliers Artois poți crea o scrisoare frumos caligrafiată cu stiloul și atent sigilată cu ceară, care să călătorească odată cu urările tale până la acea persoană dragă ție. Poți să vizitezi Les Ateliers Artois la Târgul de Crăciun din Sibiu, iar cei care nu pot ajunge au ocazia să-și scrie mesajul sub forma unei scrisori digitale aici.
În București, Stella Artois te întâmpină cu o experiență feerică la Streetmas, un târg de Crăciun cu un farmec neconvențional. Situat pe strada Lipscani 17, va avea loc în primele trei săptămâni ale lunii decembrie; alături de Stella Artois vei păși pe tărâmul poveștilor ce durează o viață – un spațiu magic unde alături de cei dragi îți creezi amintiri foto fermecătoare.
Ce putem spune după această incursiune în istoria „berii de Crăciun'? Din 1926 până astăzi, Stella Artois ne amintește să savurăm momentele care contează așa cum trebuie – împreună.