Pregătirile pentru masa de Paște – idei de deserturi inedite

 advertising.ringier
.

Sărbătorile pascale se apropie cu pași repezi și majoritate gospodinelor deja se gândesc cu ce preparate să își impresioneze musafirii. Rețetele tradiționale încă au un loc aparte pe masă, însă treptat își fac loc și rețetele moderne, inedite. 

Dacă și tu vrei să testezi anul acesta și altfel de rețete dulci, în afară de clasicii cozonaci, avem noi câteva sugestii pentru tine! Ar fi bine să îți faci încă de pe acum provizii de făină pentru că vei avea nevoie de ea din plin – la spicmuntenia.ro vei găsi făină de calitate superioară, care garantează succesul rețetelor pentru masa de Paște!

Cheesecake, în loc de tradiționala pască

Cum ar fi dacă în acest an ți-ai surprinde musafirii cu o rețetă delicioase de cheesecake, în loc de pască? Ambele au la bază brânză, însă cheesecake-ul este o prăjitură mai fină și mult mai delicioasă. Am ales o rețetă simplă și rapidă de preparat, cu care sigur nu vei da greș! 

Pentru blat vei avea nevoie de 40 gr faina alba, 90 gr unt, 70 gr ciocolată de menaj, 30 gr cacao, 160 gr zahăr, 2 ouă și 60 ml lapte. Tot ce trebuie să faci este să topești ciocolata cu untul la foc mic, să adaugi zahărul și să continui să amesteci până obții o compoziție omogenă. Amestecăm și făina cu cacao și laptele, iar la final adăugăm ouăle. Omogenizăm totul, turnăm într-o formă de tort și lăsăm tava la cuptor pentru 10 minute la o temperatură de 180 grade (cuptorul trebuie să fie preîncălzit). Cât timp blatul este la cuptor, pregătim și crema – ai nevoie de 400 gr cremă de brânză, 250 gr ricotta, 150 ml smântână pentru frișcă, 125 gr zahăr, 2 linguri de amidon de porumb, 3 ouă și esență de vanilie. Amestecă toate ingredientele, scoate tava din cuptor și toarnă crema. Mai lasă la cuptor cheesecake-ul încă 50 minute, la o temperatură de 150 grade Celsius. Asta e tot!

Babka însiropat, în loc de cozonac pufos

Babka este un cozonac tradițional evreiesc, însiropat și cu multă ciocolată, care poate luat locul cozonacul tradițional pe mesele de sărbători. Pentru aluat vei avea nevoie de 850 gr făină 000, 380 ml lapte, 14 gr drojdie uscată, 2 ouă întregi și 2 gălbenușuri extra, 150 gr zahăr, 240 gr unt și coaja rasă de la o lămâie, pentru umplutură vei avea nevoie de 180 gr ciocolată topită, 150 gr unt, 70 gr zahăr, 40 gr cacao și 250 gr nuci mărunțite, iar siropul se face din 50 ml apă, 3 linguri zahăr și zeama de la o jumătate de lămâie. Modul de pregătire al aluatului este exact la fel ca cel al unui cozonac clasic, cu mențiunea că cel de babka nu are nevoie de frământare. După ce pregătești și crema, vei întinde foile de aluat peste care vei adăuga crema, vei rula aluatul, iar la final vei împleti fâșiile de aluat, exact ca la cozonac. Babka se coace la o temperatură de 170 grade, timp de aproximativ 50 minute. Unge cozonacii cu sirop după ce i-ai scos din cuptor și savurează-i după ce s-au răcit. 

Ce fel de preparate se regăsesc pe masa ta în ziua de Paște?

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton