Prima cină regională Veuve Clicquot Solaire Tables, în colaborare cu femei-chef inclusiv din România, un succes la Zagreb

.

Femei-chef talentate din Croația, România, dar și Ungaria, Slovenia, Bulgaria, care fac parte din comunitatea Solaire Tables s-au reunit în capitala croată cu toată deschiderea, creativitatea și îndemânarea necesare și s-au pus în slujba talentului lor, depunând toate eforturile necesare în pregătirea unei cine comune, iar rezultatele au depășit orice așteptare.

Prima cină regională Veuve Clicquot Solaire Tables s-a ținut la hotelul Esplanade din Zagreb și a reunit cele mai talentate femei-chef din regiune, evenimentul fiind de mare interes atât pentru experții în gastronomie, precum și a distinșilor oaspeți locali și regionali.


Programul Solaire Tables s-a născut sub moștenirea celei care a fost supranumită „Marea Doamnă a Șampaniei’, Madame Clicquot, care în urmă cu mai bine de 250 de ani, precedând dezbaterile privind inegalitatea de gen, a revoluționat tehnologia de fabricare a șampaniei cu creativitate și îndrăzneală, perturbând astfel lumea predominant condusă de bărbați în industria șampaniei.


Madame Clicquot nu s-a lăsat intimidată nicio clipă, și-a asumat riscuri, a încălcat regulile și a introdus inovații revoluționare, stabilind succesul mondial al celui de-al doilea cel mai mare brand de șampanie. Ea a căutat perfecțiunea și nu s-a mulțumit niciodată cu jumătăți de măsură, motiv pentru care povestea ei continuă să inspire și astăzi.

Prin programul Solaire Tables, Maison Veuve Clicquot își asumă un angajament ferm de a sprijini femeile talentate în gastronomie.


Solaire face referire la galbenul iconic al Veuve Clicquot, reprezentând răsăritul, ce simbolizează, de fapt, convingerea lui Madame Clicquot că fiecare nouă zi vine cu noi posibilități. Scopul programului Solaire Tables este de a deschide noi oportunități femeilor talentate în gastronomie și de a crea o comunitate de femei-chef care împărtășesc creativitatea, inovația și optimismul lui Madame Clicquot’, a declarat Nora Szegedi, Marketing Manager Moët Hennessy pentru Europa de Sud și Marea Mediterană.


Cina preparată de cei mai buni bucătari regionali

Pasionații de gastronomie au avut ocazia să savureze diverse feluri de mâncare, pline de culoare și savoare, pregătite de unii dintre cei mai buni bucătari din regiune: Ana Grgić Tomić (Zinfandels) din Croația, Sabina Repovž (Gostilna Repovž) și Ksenija Mahorčič (Gostilna Mahorčič) din Slovenia, Edit Kovács (Casa Christa) din Ungaria, Sveda Dimitrova (Ahora) din Bulgaria și Renata Luceanu (Raionul de Pește) din România.

Cred că orice femeie-chef se poate identifica cu programul Solaire și ceea ce promovează, iar în această categorie mă includ, desigur, și pe mine, Am avut ocazia să lucrez cu femei talentate, care pun atât de multă pasiune în ce fac, ceea ce a echivalat cu o experiență unică, extrem de frumoasă, din care am avut multe de învățat. Am avut oportunitarea de a lucra cu femei ce pun suflet, înainte de toate, în preparatele lor, iar colaborarea cu Ana Grgić Tomić și echipa ei a fost nemaipomenită’, ne-a spus Renata Luceanu de la Raionul de Pește, care a reprezentat România cu succes, cu un preparat extrem de gustos pe bază de pește cu un sos japonez.


Bucătarii invitați s-au întrecut în aperitive ingenioase, prezentându-se în fața invitaților cu arome autentice. De asemenea, felurile imaginative ale renumitei Ana Grgić Tomić i-a purtat pe oaspeți într-o călătorie gastronomică incitantă, toate felurile de mâncare, de la foagrois și floare de dovlecel cu cremă de creveți, până la pui umplut cu mousse de caise uscate, fiind combinate cu o selecție de șampanie Veuve Clicquot.

„Cred că toate femeile se pot identifica cu filozofia Solaire, la fel și eu. Sunt îndrăzneață și cred întotdeauna într-un viitor mai bun. Colegele mele din regiune sunt la fel, femei talentate care își canalizează energia și creativitatea feminină în a găti profesionist. Sunt mândră să fac parte din această echipă regională care luptă pentru eleganță, forță, feminitate și cea mai bună performanță în tot ceea ce face’, a declarat Ana Grgić Tomić, bucătarul restaurantului Zinfandel din Esplanade.


Atmosfera degajată întreținută de band live, decorul pus la punct în cel mai mic detaliu, precum și preparatele ce ne-au încântat papilele gustative, dar și olfactive, nu au făcut altceva decât să reitereze succesul primei cine regionale Veuve Clicquot Solaire Tables și continuare unei tradiții ce vine la pachet cu noi oportunități pentru atât de multe femei talentate și cu experiență.