Redecorarea camerei de baie - de ce tot mai multe persoane aleg cabinele de duș?

 advertising.ringier
.

Sezonul de primăvară-vară este propice pentru proiectele de (re)amenajare a locuinței, în special a dormitorului, a băii, iar dacă locuiești la casă, a grădinii. Dacă baia actuală nu te mai mulțumește din punct de vedere estetic, dar nici funcțional, poate că a venit vremea de un nou proiect de tipul Do it Yourself.

Spre deosebire de celelalte camere din locuință, baia este zona care necesită cele mai mari investiții, atât ca bani, cât și ca timp. Iar dacă locuiești la bloc, situația se mai complică puțin, din cauza dimensiunii restrânse a băii (caz întâlnit de cele mai multe ori).

Totuși, (re)amenajarea unei băi nu reprezintă o problemă doar din prisma spațiului, ci ține cont și de sistemul de apă și canalizare, care este recomandat a fi modernizat, cu opțiuni tehnice adesea limitate. Astfel, ce faci când baia nu este suficient de spațioasă cât să amplasezi mult râvnitul model de cazi freestanding de calitate, astfel încât să te bucuri de un sanctuar parcă decupat din revistele de Home & Deco? Alegi o cabină de duș!

Care este utilitatea unei cabine de duș?

Suntem siguri că deja te-ai imaginat relaxându-te într-o cadă modernă, cu apă până la gât, dar când locuiești într-un apartament este bine să îți reconsideri opțiunile. Cu alte cuvinte, dat fiind că spațiul nu este prietenos ar trebui să-ți concentrezi atenția spre cabine de dus moderne. Având în vedere că băile din blocurile comuniste rar depășesc 5 metri pătrați, cabina de duș te ajută să economisești spațiu – alegerea uneia te poate ajuta să economisești chiar și un metru pătrat.

Chiar dacă nu prea îți surâde ideea, trebuie să știi că pe piață vei găsi o varietate de modele moderne de cabine de duș, din care poți alege în funcție de gusturile tale. Există numeroase modele cu deschidere și acces adecvate pentru orice tip de spațiu, cu o gamă largă de forme și dimensiuni, și chiar funcții extra, cum ar fi hidromasajul, cromoterapia sau funcția radio.

Având în vedere că facturile de utilități au crescut semnificativ anul acesta, cabinele de duș mai vin cu un avantaj – economii semnificative la apa caldă (dacă locuiești într-un bloc), dar și la apa rece și gaz (dacă stai la casă, iar încălzirea apei este asigurată de centrala termică).

Dacă ești o persoană extrem de activă, iar igiena zilnică nu durează mai mult de 5 minute, instalarea unei cabine de duș te va ajuta să economisești timp atunci când te pregătești să pleci. Și cum sedentarismul este atât de des întâlnit în viața modernă, cele 5 minute petrecute în cabina de duș vor stimula circulația sanguină.

Materialele din care sunt create cabinele de duș moderne

Majoritatea cabinelor de duș sunt confecționate din acril sau metal cromat, iar pereții pot fi din PVC sau sticlă. De obicei, geamurile cabinelor de duș sunt realizate din sticlă securizată, care poate fi transparentă, simplă sau serigrafiată, cu diverse modele. Grosimea acesteia variază între 3 și 8 milimetri; cele peste 5 milimetri sunt considerate o opțiune robustă și de calitate superioară.

Pe de altă parte, căzile de duș sunt cel mai adesea confecționate din acril sau ceramică (această variantă este mai costisitoare), dar există și modele din compozit, marmorit sau chiar piatră naturală. Acestea pot fi încastrate în podea sau montate pe picioare (în acest caz trebuie să te asiguri că scurgerea este exact unde este conducta, iar sifonul este compatibil).

IMPORTANT: Este important să reții că elementele de plastic sunt cele mai susceptibile la uzură și deteriorare.

Sursa foto: https://pixabay.com/

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton