Reflexoterapia și rolul său în reducerea stresului și ameliorarea durerilor

 advertising.ringier
.

Stresul, agitația cotidiană, un stil de viață dezordonat ne pot strica echilibrul interior, putând duce la agravarea simptomelor unor afecțiuni, a durerilor și la anxietate. Anumite tehnici de masaj, precum reflexoterapia, contribuie la eliberarea tensiunii musculare și la stimularea circulației sângelui, producând efecte benefice asupra stării generale fizice și psihice.

Reflexoterapia tălpii este una dintre cele mai utilizate și mai eficiente metode de a obține rezultate în acest sens și se bazează pe masajul profund ale diferitelor zone ale degetelor, al adânciturii tălpii, al zonelor de pe margine, acestea reprezentând puncte reflexogene pe o hartă care are drept corespondente, organele și părțile principale ale corpului.

Ce beneficii are reflexoterapia?

Reflexoterapia prin masajul la tălpi are multiple beneficii asupra organismului, contribuind la ridicarea tonusului psihic și la îmbunătățirea sănătății. În primul rând, acționarea asupra unor puncte reflexogene de pe picioare se resimte imediat într-o senzație de relaxare profundă. 

Imaginează-ți clipele de răsfăț pentru care te pregătești la salon, ajungând în halat și papuci în sala de masaj, unde mâini dibace sunt pregătite să te ajute să te relaxezi, începând de la picioare, de unde se activează starea de bine.

Multe persoane cu afecțiuni medicale constată că simt mai puțină durere și disconfort, că sunt mai puțin stresate de când urmează terapia, deci ședințele de reflexoterapie sunt de mare ajutor în acest sens. Cercetările științifice au relevat beneficiile psihologice ale terapiei și au constatat că aceasta a sporit sentimentele de bunăstare și a făcut ca oamenii să își gestioneze mai ușor bolile și simptomele neplăcute. 

Atât la persoanele sănătoase, afectate de stres, cât și la cele care suferă de anxietate, de dureri musculare, dureri articulare, migrene și suferințe emoționale și fizice provocate de afecțiuni cronice severe, prin reflexoterapie se înregistrează rezultate pozitive. Se poate stimula vindecarea, se ameliorează insomniile, se reglează tensiunea arterială, digestia și se ameliorează simptomele alergiilor.

Principii de reflexoterapie din medicina chineză

Reflexoterapia este un tratament alternativ care utilizează tehnici din medicina tradițională chineză. Potrivit principiilor acesteia, pe tălpi și în palme se găsesc puncte reflexogene care, atinse în anumite moduri, prin masaj, contribuie la îmbunătățirea activității organelor și structurilor corpului. 

La SOHO House of Beauty, ședințele de reflexoterapie se desfășoară, bineînțeles, prin masajul tălpilor. În concepțiile asiaticilor, talpa este o hartă, în care fiecare punct corespunde unui organ, unui nerv principal sau unei părți a corpului. Astfel, capul și creierul, glandele, ochii, urechile, gâtul, segmentele coloanei vertebrale, genunchii, umărul, ficatul, stomacul, colonul, intestinul subțire, intestinul gros, plămânii, inima, rinichii, vezica urinară și altele pot fi stimulate și echilibrate prin atingeri cu o anumită tehnică de masaj.

La ce să te aștepți când mergi la o ședință de reflexoterapie la salon?

Reflexoterapia la salonul SOHO House of Beauty se desfășoară într-un cadru liniștit, cu muzică lentă, un ambient special creat pentru a facilita relaxarea. Vei intra în camera de tratament în haine lejere și în papuci, te vei descălța și te vei întinde pe o masă de masaj. 

Terapeutul începe prin a-ți aplica blând ulei sau cremă pe picioare. Apoi, va exercita cu mâinile o presiune ușoară până la moderată pe fiecare talpă, pe rând, folosind diferite tehnici. Se masează toate punctele de presiune, se revine asupra lor și se va acoperi întreaga zonă în timpul ședinței, nu doar zonele reflexogene în legătură cu problemele sau simptomele pe care le acuzi.

Sesiunile de masaj durează de obicei 30 de minute sau 50 de minute. Vei simți relaxarea prin toți porii ființei tale. S-ar putea, de asemenea, să experimentezi o avalanșă de emoții pe măsură ce energia se mișcă prin corp. Îți vei simți trupul și mintea tonifiate, iar pe de altă parte, te va inunda un sentiment de calm și bunăstare.

Alege ședințele de reflexoterapie de la SOHO și vei avea parte de un masaj profesional al tălpilor, cu tehnici din medicina tradițională chineză, cu efecte benefice asupra întregului organism, trup și spirit! Lasă-te pe mâinile unui terapeut iscusit, care va ști cum să îți activeze centrii reflexogeni, astfel încât să te relaxezi profund, să scapi de tensiune emoțională și de stres și să îți activezi mecanismele interne de vindecare și de ameliorare a durerilor resimțite.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton