Relația romantică de lungă durată: cum o dezvolți și cum o întreții

 bogdan.galca
.

Cuplurile fericite, cu o relație trainică și puternică se bucură de un echilibru care le ajută să învingă momentele complicate. Munca dedicată relației și romantismul sunt elemente esențiale ale unei legături puternice, care nu se dezbină în timp, ci chiar crește. De asemenea, obiceiurile de zi cu zi și cele dedicate în mod special relației sunt cele care îți garantează o viață fericit alături de persoana iubită. Iată câteva sfaturi pentru a clădi, în timp, o viață ideală de cuplu:

Organizează escapade romantice

Vacanțele petrecute în doi se află în topul listei de lucruri care susțin o relație puternică. Monotonia se poate instala cu ușurință într-o relație sau o căsnicie, așa că ai nevoie de lucruri și evenimente care să te scoată din ritmul cu care te-ai obișnuit. Concediile departe de casă, în compania persoanei iubite te ajută să clădești o legătură bazată pe intimitate, dar și spontaneitate. Alege destinații pe care îți dorești să le vezi alături de partener, cât mai romantice, care te inspiră și care îți oferă mediul ideal să te îndrăgostești din nou. Oriunde ai pleca, alege o asigurare de calatorie online, pentru a fi în siguranță pe tot parcursul șederii. Spontaneitatea face parte din reaprinderea flăcării iubirii, dar ține cont și de aspectele practice de care nu te poți lipsi când pleci din țară.

Lucrează la relații și hobby-uri din afara relației

O relație sănătoasă implică și o viață personală, în afara relației, în care te bucuri de relații cu familia și prietenii. Aceste legături merită la fel de multă atenție și implicare, ba chiar te ajută să fii mai prezentă în relația romantică pe care o dezvolți cu partenerul. De asemenea, hobby-urile sunt surse importante de energie, plăcere și împliniri. Atenția pe care o rezervi nu poate fi oferită mereu partenerului de viață, dacă îți dorești echilibru, ci trebuie să ai mai multe pasiuni cu care să-ți ocupi timpul. Fie că este vorba de carieră, o mică afacere sau obiceiuri care te fac să te simți împlinită, nu le da la o parte. Învață despre tine din experiențele pe care le ai cu cei din jurul tău, pentru a deveni o parteneră de viață iubitoare și înțelegătoare. Nu uita să-l încurajezi și pe partenerul tău să facă la fel și să se bucure de viața personală din afara relației voastre romantice sau a căsniciei.

Comunică

Comunicarea este baza oricărui tip de relație sănătoasă și de lungă durată. În relațiile romantice este esențial să nu aștepți ca partenerul tău să ghicească nevoile tale, ci să le comunici direct și clar. Acest obicei se dezvoltă în timp, dar este important să fii cât mai conștientă de nevoia de comunicare și cum îmbunătățește aceasta relațiile interpersonale și, mai ales, cele romantice. Când îți petreci viața alături de o persoană este important și să îi înțelegi mesajele nonverbale, precum cele oferite de limbajul corpului sau din formularea anumitor idei. În acest fel vei putea să abordezi fiecare situație cu mai mult tact, fără a crea conflicte sau spațiu pentru acestea. Spațiul dintre tine și partener trebuie să fie cât mai clar, să nu existe prea des dubii despre relație și despre lucrurile prin care treceți. Nu doar că îți vei înțelege partenerul mai bine, dar vei putea să-i fii alături indiferent de circumstanțe, atunci când comunicarea tronează.

O relație lungă și fericită nu este doar un basm sau o poveste prea frumoasă pentru a fi adevărată. Dar realitatea implică muncă, responsabilitate și dorința de a deveni o persoană mai bună alături de iubirea vieții tale.

Sursa foto: pexels.com

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu asigurari.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton