Rutina de îngrijire a părului: pași pentru un păr sănătos tot timpul anului 

Chiar dacă trendurile impun mereu noi schimbări de look, este important să adopți o rutină corectă de îngrijire, pentru ca părul tău să arate în cea mai bună formă indiferent de anotimp sau tendințele de styling. În acest articol vei găsi instrucțiuni pas cu pas pentru a te bucura de un păr sănătos și strălucitor tot timpul anului! Vei afla care este rutina corectă de îngrijire și cum să alegi produsele potrivite pentru tipul tău de păr, precum și sfaturi suplimentare pentru a menține sănătatea părului tău în orice sezon. 

Rutina corectă de îngrijire – primul pas pentru un păr strălucitor și rezistent 

Primul pas pentru a te bucura de un păr strălucitor și rezistent indiferent de sezon, prevenind uscarea sau deteriorarea firelor, este să respecți o rutină corectă și consecventă de îngrijire. În primul rând, este important să speli părul cu un șampon adaptat tipului de păr, pentru a îndepărta sebumul, murdăria și alte impurități. Hidratarea cu ajutorul unui balsam te va ajuta să refaci umiditatea pierdută în timpul spălării. 

Apoi, părul trebuie protejat cu ajutorul unor produse speciale. Tratamentele din gama Gerovital Tratament Expert pot  ajuta la hrănirea, repararea și întărirea părului deoarece conțin ingrediente naturale care ajută la refacerea fibrei capilare. Keratina, uleiul de argan sau Vitamina E sunt esențiale pentru sănătatea firelor și pot îmbunătăți semnificativ starea părului pe termen lung. În plus, vei găsi aici produse concepute pentru a trata anumite probleme specifice, cum ar fi căderea firelor, mătreața, părul cu aspect gras și seboreic, părul uscat sau deteriorat. 

Pașii esențiali pentru o rutină eficientă de îngrijire a părului 

Este important să cunoști tipul tău de păr pentru a stabili o rutină eficientă de îngrijire. Fiecare tip de păr are nevoi specifice și necesită tratamente diferite. De exemplu, părul creț are nevoie de mai multa hidratare, în timp ce părul drept poate necesita mai mult volum. Pentru părul uscat ar trebui să cauți produse care conțin ingrediente hidratante, precum keratina sau uleiul de argan. Pe lângă șampon și balsam, există și alte produse care te vor ajuta să-ți păstrezi părul sănătos și protejat, cum ar fi măștile, tratamentele regenerante, uleiurile. Alege în funcție de necesități și aplică aceste produse pe lungimea firelor, prin masare. 

Frecvența îngrijirii este un alt aspect important. În timp ce părul normal până la uscat poate fi spălat o dată la câteva zile, cel mai gras poate necesita spălare zilnică. Folosește tratamentele o dată pe săptămână sau la nevoie, în funcție de nevoile firelor și scalpului tău. Nu uita și de tăierea regulată a vârfurilor, o dată la 2-3 luni, pentru a te bucura de un aspect mereu îngrijit! 

Cum să îți adaptezi rutina de îngrijire a părului în funcție de sezon? 

Pe parcursul unui an părul este expus la o varietate de factori de mediu, care îi pot afecta structura și aspectul. Vara este expus la clorul din piscine, sarea din apa mării sau la razele ultraviolete, care pot deteriora cuticula din interior. Pentru a preveni uscarea, ruperea și decolorarea folosește întotdeauna produse de protecție solară pentru păr și ai grijă ca acesta să fie intens hidratat. 

Pe de altă parte, în timpul iernii părul poate deveni uscat și fragil, din cauza aerului uscat și a temperaturilor scăzute. În acest caz apelează la balsamuri și măști hidratante, care să protejeze de uscare. Soarele, vântul și umiditatea pot afecta părul în moduri diferite, prin urmare, este necesar să adaptezi rutina de îngrijire în funcție de anotimp. 

Nu uita de hidratarea internă și de un consum adecvat de nutrienți – proteine, vitamine și minerale – aspecte vitale pentru un păr sănătos. Vitamina A contribuie la regenerare, în timp ce vitamina C, prezentă în portocale și kiwi, ajută la absorbția fierului, un mineral esențial pentru păr. Vitamina E, pe care o regăsești în multe tratamente topice pentru păr, dar pe care o poți obține și din proteine, migdale și avocado, contribuie la repararea țesutului capilar și la creșterea părului. Aceste recomandări te vor ajuta să-ți menții părul în cea mai bună formă, indiferent de anotimp! 

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton