Sarcina și postpartum: Cum să ai grijă de tine cu ajutorul suplimentelor naturale?

 advertising.ringier
.

În perioada sarcinii și postpartum, femeile au nevoie mai mult ca oricând de o cantitate adecvată de nutrienți. Deoarece dezvoltarea fătului solicită rezervele de nutrienți ale mamei, ea rămâne lipsită de substanțe nutritive, ceea ce poate cauza o stare permanentă de oboseală, ceață mentală, disconfort general, dureri dentare, dar și probleme legate de aspectul fizic, cum ar fi căderea părului, uscarea pielii sau apariția acneei. Pentru a evita aceste probleme, viitoarele mămici sunt încurajate să își renînnoiască rezervele de nutrienți cu suplimente naturale.

Iată care sunt cele mai importante suplimente care oferă mari beneficii în sarcină și postpartum:

Acid folic, fier și calciu pentru o sarcină sănătoasă

Folatul sau acidul folic este o vitamină B esențială pentru dezvoltarea tubului neural, care formează creierul și măduva spinării bebelușului. Un aport adecvat de acid folic înainte și în timpul sarcinii poate reduce riscul de defecte ale tubului neural. Pe lângă consumul de alimente bogate în folați, se recomandă ca viitoarele mămici să opteze pentru suplimente naturale de acid folic de 400-800 mcg pe zi. La rândul său, fierul este esențial pentru formarea celulelor roșii din sânge, care transportă oxigen la făt. În timpul sarcinii, necesarul de fier al organismului crește, iar o carență de fier duce la anemie. 

Calciul este deosebit de important pentru dezvoltarea oaselor și dinților bebelușului, însă și pentru menținerea sănătății osoase a mamei. În perioada sarcinii, postpartum și pe toată perioada alăptării, mămicile ar trebui să consume 1000-1300 de miligrame de calciu pe zi și 27 de miligrame de fier pe zi. Puteți apela la suplimente naturale pentru a fi sigură că îi oferiți corpului aportul adecvat al acestor nutrienți importanți. 

Acizi grași esențiali Omega-3 pentru dezvoltarea bebelușului și pentru sănătatea mamei

Pe lângă faptul că acizii grași Omega-3 susțin starea generală de sănătate a mamei, sunt deosebit de importanți și pentru dezvoltarea creierului și a ochilor bebelușului. Cel mai recomandat este să optați pentru alimente bogate în Omega-3, cum ar fi somon, ton sau sardine. Totuși, multe femei însărcinate și care alăptează nu consumă o cantitate adecvată de pește, motiv pentru care suplimentele devin foarte utile în timpul sarcinii și în perioada postnatală. 

Magneziu pentru o sarcină și o perioadă prenatală sănătoase

Magneziul este un mineral esențial care joacă un rol critic într-o serie de procese biologice în perioada prenatală și postnatală. În timpul sarcinii, magneziul este necesar pentru dezvoltarea oaselor, mușchilor și sistemului nervos al bebelușului. Totodată, reglează tensiunea arterială a mamei, menține un nivel sănătos de glucoză și previne travaliul prematur. După naștere, magneziul reduce stresul și anxietatea și susține un somn odihnitor. 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton