Sfaturi de conducere pe timp de iarnă cu mașina închiriată

 advertising.ringier
.

Vremea severă poate fi atât înfricoșătoare, cât și periculoasă pentru călători. Furtunile de iarnă, vremea rea și condițiile neîntrerupte ale drumurilor din România  sunt un factor de 8642 de accidente și în peste 1864 decese și 8125 de raniți grav în fiecare iarnă în urma accidentelor rutiere, potrivit comunicărilor pentru siguranța traficului a celor de la Poliția Rutieră Romană.

Șoferii ar trebui să cunoască regulile de siguranță pentru a face făță urgențelor rutiere de iarnă. Dl. Tiberiu, ce ocupă funcția de manager flotă auto Swiso Rent a car, îi îndeamnă pe șoferi să fie precauți atunci când conduc pe vreme nefavorabilă. SwisoRent recomandă următoarele sfaturi în timp ce conduceți în condiții de zăpadă și gheață:

Sfaturi de conducere autoturisme închiriate pe timp de iarnă cu zăpadă îngheț

Este recomandat conform spuselor celor de la Swiso Rent a car Bucuresti, o companie cu peste 14 ani experiență in domenul inchirierilor auto,  sa păstrați în mașină un pachet de echipamente pentru vreme rece, cum ar fi alimente și apă suplimentare, îmbrăcăminte caldă, trusa obligatorie de prim ajutor, o lanternă, o racletă de sticlă, pături, medicamente, lanturi pentu anvelope, o lopată de zapadă.

Asigurați-vă că anvelopele sunt umflate corespunzător și au o suprafață de rulare suficientă. Păstrați cel puțin jumătate din rezervor de combustibil în vehicul în orice moment. Nu încălziți niciodată un vehicul într-o zonă închisă, cum ar fi un garaj. Nu utilizați controlul vitezei de croazieră când conduceți pe orice suprafață alunecoasă, cum ar fi pe gheață și zăpadă.

Sfaturi pentru a conduce in sigurantă pe zăpadă conform experților

Daca este posibil, stai acasă pe vreme rea. Ieși cu masina inchiriată numai dacă este necesar. Chiar dacă puteți conduce bine pe vreme rea, este mai bine să evitați să vă asumați riscuri inutile, aventurându-vă afară. Condu încet si prudent. Adaptați întotdeauna viteza în pentru a ține seama de tracțiunea redusă atunci când conduceți pe zăpadă sau drumuri acoperte de gheață.

Accelerați și decelerați încet. Aplicați accelerarea încet pentru a recăpăta tracțiunea și a evita derapajele. Nu încercați să vă mișcăți în grabă și oferiți-vă timp pentru a încetini pentru un semafor, curba sau trecere de pietoni. Amintiți-vă: este nevoie de mai multă distantă  pentru a încetini pe drumurile înghețate sau acoperite de zapadă. Măriți distanța de urmărire la cinci până la șase secunde. Această marjă crescută de siguranță vă oferi distanța mai mare necesară dacă trebuie să vă opriți.

Escaladarea dealurilor și cunoașterea capacitații de frânare

Cunoaște-ți frânele. Indiferent dacă ai frâne antiblocare sau nu, ține călcâiul piciorului pe podea și folosește incheietura piciorului pentru a aplica o presiune fermă și constantă pe pedala de frână. Nu te opri dacă poți evita asta.

Există o mare diferență în ceea ce privește cantitatea de inerție necesară pentru a începe să se de opreasca un autoturism făță de cât de mult este nevoie pentru a se mișca în timp ce încă rulezi. Dacă poți încetini suficient pentru a continua să rulezi până când se schimbă un semafor, fă-o.

Nu accelerați in exces la urcarea dealurilor. Aplicarea de accelerație suplimentară in exces pe drumurile acoperite cu zăpadă vă face ca roțile să se învârtă mai mut decat este necesar in aceste conditii.

Încercați să obțineți puțînă inerție înainte de a ajunge la deal și lăsăți acea inerție să vă poarte pana în vârf. Pe măsură ce ajungeți pe creasta dealului, reduceți viteza și mergeți în jos încet.

Nu reduceți viteza inutil atunci când urcați un deal. Nu este nimic mai rău decât să încerci să urci un deal pe un drum înghețat sau acoperit cu un strat considerabil de zăpadă. Obțineți puțînă inerție pe un drum plat înainte de a merge pe deal. Urmați aceste sfaturi pentru excursii de iarnă pe distanțe lungi, fiți pregătit: Solicitați verificarea vehiculului de către o unitate de reparațîi auto aprobată de RAR înainte de a porni la drum.

Verificați vremea: verificați vremea de-a lungul traseului și, atunci când este posibil, amânați călătoria dacă se așteaptă vreme rea. Rămâneți conectat: înainte de a porni pe drum, notificați-i pe ceilalți și comunicați-le traseul, destinația și ora estimată a sosirii.

Ce să faci dacă ramai blocat pe drum pe timp de iarnă

Există riscul să pierdeți din vedere direcția de deplasare a vehicolului cand ninge abundent sau pe timp de viscol. Dacă rămâi blocat în zăpadă: In primul rând, este vital sa rămâi cu calm în vehiculul tău: vehiculul tău oferă un adăpost temporar și facilitează localizarea ta de către salvatori. Nu încercați să mergeți într-o furtună puternică.

Iată câteva sfaturi ce ar putea să vă folosească primate cu amabilitatea domnului Stefan, un client fidel ce inchiriză masini pentru deplasările echipei sale în diverse puncte din tară, este manager la magazinul TopWater.ro dedurizatoare si filtre de apă ce a fost surprins intr-o astfel de situatie in urmă cu un an, în timp ce calatorea în România pe timp de iarnă grea și viscol pentru montajul unui sistem de filtrare și dedurizare a apei pentru un clienet important.

Nu exagera: atunci când scoți vehiculul pe drum de iarnă grea, ascultă-ți corpul și oprește-te dacă oboseșți. Fiți vizibil: legați o cârpă viu colorată de antena vehiculului dvs. sau plasați o cârpă în partea de sus a unui geam rulat pentru a semnala pericolul.

Noaptea, mențineți lumina de poziție aprinsă, dacă este posibil. Folosește doar o cantitate mică de electricitate și vă face mai ușor pentru salvatori să te găsească. Curățați țeava de evacuare: Asigurați-vă că țeava de evacuare nu este înfundată cu zăpadă, gheață sau noroi, astfel evitati ca gazele toxice să patrandă în autoturism.

O țeavă de evacuare blocată poate cauza scurgeri de monoxid de carbon mortal în habitaclu al vehiculului în timp ce motorul este pornit. Rămâi cald: folosește tot ce este disponibil pentru a-ți izola corpul de frig.

Acestea ar putea include covorașe, ziare sau hărți de hârtie. Preambalați păturile și îmbrăcămintea grea pentru a le folosi în caz de urgență. Economisiți combustibil: dacă este posibil, porniți doar motorul și încălzitorul suficient de mult pentru a elimina răcirea. Acest lucru vă ajuta la economisirea combustibilului.

Este bine să stiți pe cine să sunați în caz de urgență și să păstrați numărul de telefon al companiei de închirieri auto +40 762 203 320. În speranța că acest articol vă fost de ajutor, vă invitam să îl transmiteți și prietenilor dumneavoastră ce urmează să închirieze o mașină pentru vacanta de iarnă, o puteti face prin email sau prin distribuire social media, aceștia cu siguranță vă vor mulțumi pe viitor.

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton