Dincolo de aspectul său estetic, amenajarea interioară poate juca un adevărat rol funcțional, aducându-ți confort și bunăstare.
Descoperă cele 5 sfaturi de design interior pentru un somn mai bun.
Perdele și obloane opace
Acestea pot oferi o soluție pentru a vă scufunda camera într-un întuneric total. Negrul permite corpului tău să secrete melatonina esențială pentru o noapte odihnitoare.
Obloanele vă vor permite să obțineți cu ușurință un negru complet în timp ce perdelele pot juca rolul de decor pentru a dormi mai bine!
Amenajarea în culori neutre pentru un somn mai bun
Uitați de culorile stridente, tonurile luminoase și modelele aglomerate care vor aduce prea mult dinamism în cameră. Nuanțele de culori au un rol esențial în decorul camerei tale dar și în capacitatea ta de a te odihni bine acolo. Pentru a crea o atmosferă deosebit de calmă, nu ezitați să vă zugrăviți pereții într-o culoare închisă.
Iluminatul are, de asemenea, un rol de jucat în amenajarea dormitorului pentru un somn mai bun. Specialiștii în design interior iți recomandă să folosești o nuanță caldă pentru a te bucura de o atmosferă cât mai liniștitoare și mai confortabilă.
Un pat potrivit pentru un somn mai bun
Patul este factorul principal pentru a avea parte de un somn mai bun și aici cuprindem structura patului, somiera și salteaua. Este esențial să încerci un pat înainte de a-l cumpăra. Fă-ți timp și mergi într-un magazin pentru a compara mai multe modele de paturi si saltelele.
O temperatură bună și o lenjerie de pat potrivită
Somnul odihnitor depinde și de temperatura camerei tale. Recomandările sunt între 18 și 20 de grade.
Alegerea cearșafurilor potrivite pentru fiecare anotimp vă va permite să aveți o temperatură corporală propice somnului. Folosiți fibre naturale care au proprietăți de termoreglare, ceea ce înseamnă că cearșafurile tale vor fi destul de calde iarna și te vor lăsa să respiri bine vara.
Pe de altă parte, dacă vă place să variați materialele, tifonul de bumbac , moale și în relief, vă va oferi confortul perfect în nopțile reci de iarnă. Vara, o husă de pilotă din bumbac va lăsa aerul să treacă, oferindu-vă un material foarte respirabil. În general, evitați materialele sintetice.
O detoxifiere digitală în dormitor
Dependent de telefon? Încercați să lăsați toate dispozitivele tehnologice în afara dormitorului, inclusiv televizorul. S-a dovedit științific că lumina albastră de la ecrane întârzie semnificativ secreția de melatonina, hormonul somnului. De asemenea, se recomandă oprirea tuturor ecranelor și dispozitivelor tehnologice cu cel puțin 30 de minute înainte de culcare.
Pentru mai multe sfaturi de design interior case cu minim de investiție apelează la o echipă de specialiști. Recomandarea noastră sunt Studio West Concept din Timișoara.