Sfaturi de parenting pentru creșterea unui copil echilibrat și fericit

 advertising.ringier
.

Creșterea unui copil este o muncă dificilă. Părinții trebuie să fie atenți la multe aspecte pentru a se asigura că îi pun bazele potrivite celui mic, astfel încât să aibă o copilărie fericită și să se descurce bine în viața adultă ce-l așteaptă. Există câteva practici de bună credință care se dau mai parte de la o generație la alta, fiind niște elemente de bază pentru creșterea copilului. Dacă urmează să vină pe lume un prichindel în familia ta sau a venit deja și te gândești cum să-l crești mai bine continuă să citești pentru a descoperi câteva sfaturi practice.

Vezi aici sfaturile de parenting care te pot ajuta în creșterea copilului tău:

Oferă-i iubire necondiționată

Cel mai important și bun lucru pe care-l poți face pentru copilul tău este să-i oferi iubire necondiționată. Nu-l pedepsi și nu-i ignora sentimentele, el trebuie să știe că ești mereu acolo pentru el orice ar fi. Astfel va căpăta încredere în tine și se va simți protejat când se află în compania ta. În primii ani de viață iubirea necondiționată este un pilon important în dezvoltarea echilibrată a copilului. Astfel când va crește, se va simți încrezător și va simți că are libertatea de a se exprima și de a experimenta orice își dorește. 

Petrece timp de calitate cu el

Copii au nevoie de multă atenție. Găsește niște momente în care să fii 100% atent la el, să faceți o activitate împreună. Fie că asta înseamnă o plimbare în parc sau realizarea unui puzzle în casă. Caută să faceți totuși și activități afară dacă vă permite vremea. O idee bună ar fi, mai ales acum la venirea primăverii să ieșiți cu bicicleta în parc. Dacă nu are încă una, caută o variantă potrivită pe altex.ro, la o simplă căutare de: bicicletă pentru copii, vei găsi zeci de modele din care să alegi una pentru prichindelul tău. 

Setează niște reguli clare ale casei

Dacă vrei să eviți pedepsele din sistemul tău de educare, atunci trebuie să ai niște reguli clare și bine definite. Asigură-te că sunt niște reguli pe care le pot respecta toți membri casei, mai ales în preajma celui mic. Astfel, el va lua drept exemplu comportamentul celorlalți și va accepta cu ușurință regulile impuse, fiind o normalitate pentru el. Dacă există excepții de la o anumită regulă, încearcă să-i explici că este o situație specială și că nu s-a schimbat nimic, fiind ceva temporar. Comunicarea și propriul exemplu sunt cheia respectării regulilor de către cei mici din casă.

Lasă-l să facă singur lucruri

Un ultim punct abordat astăzi pe lista de sfaturi este autonomia. Lasă-ți copilul să facă singur lucruri. Nu-i sări în ajutor când vine vorba de orice. Îi poți arăta primele dăți și apoi îi poți solicita să încerce singur. Doar așa va reuși să învețe să facă diverse lucruri, fără să devină dependent de părinți sau cel care îl ajută. Chiar dacă poate părea mai ușor să-l încalți înainte să ieșiți sau să-i ajuți să se pună pe scaun, lasă-l prima dată pe el să încerce și mai apoi ajută-l doar dacă nu se descurcă deloc.

Tu care dintre sfaturile de mai sus le pui deja în aplicare pentru a avea un copil fericit și echilibrat?

Sursă foto: unsplash.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton