Sfaturi pentru alegerea lentilelor de contact. Află ce culoare ți se potrivește

 advertising.ringier
.

Lentilele de contact colorate cu dioptrii îți aduc duble beneficii: te ajută să vezi clar și îți intensifică privirea. Vrei să faci o schimbare de look subtilă sau una radicală? Descoperă mai multe sfaturi utile în acest articol!

Lentile de contact colorate cu dioptrii: cum le alegi?

Există o mare diversitate de lentile de contact de calitate, ceea ce înseamnă că sunt șanse mari să găsești un produs care să se potrivească tuturor nevoilor și dorințelor tale. Totodată, acest lucru face mai dificil procesul de selecție.

Când ai de ales între zeci de nuanțe și nu te poți decide, poți să încerci mai multe perechi, până o descoperi pe cea perfectă pentru tine. Pe Lensa.ro găsești lentile verzi, cu tonuri mai deschise sau mai închise și cu modele speciale. Îndrăznește să experimentezi și să creezi cea mai bună versiune a ta!

În plus, lentile de contact sunt clasificate în funcție de perioada de purtare (o zi, o săptămână, două săptămâni, o lună etc.) sau de modul de utilizare (de unică folosință, zilnice sau cu purtare continuă).

Lentilele de contact se diferențiază și în funcție de afecțiunea oculară pe care o corectează: cele monofocale sunt potrivite pentru miopie (dioptrii cu minus) sau hipermetropie (dioptrii cu plus), cele torice se prescriu persoanelor cu astigmatism, iar cele multifocale sunt pentru prezbiopie.

Cum alegi culoarea lentilelor de contact?

Dacă ești nesigură în privința alegerii culorii pentru lentilele de contact cu sau fără dioptrii, venim în ajutorul tău cu câteva sfaturi:

În funcție de culoarea naturală a ochilor

Când alegi lentilele de contact colorate, efectul pe care vrei să îl obții și culoarea naturală a ochilor sunt foarte importante:

  • lentilele cu nuanțe luminoase intensifică frumusețea naturală a irisului; dacă ai ochi albaștri sau verzui, poți opta pentru lentile verzi Phantasee Monthly Mint Green 30 de purtări 2 lentile/cutie;
  • lentilele cu nuanțe întunecate și cu opacitate mare pot modifica total culoarea ochilor tăi – spre exemplu, de la căprui la negru sau de la verde la bleumarin.

Este important de menționat că nuanța lentilelor de contact poate părea diferită în funcție de cantitatea de lumină și de temperatura de culoare a acesteia. De asemenea, contează dacă sursa de iluminare este naturală sau artificială. 

Din aceste motive, îți recomandăm să porți diferite tipuri de lentile, până găsești exact ceea ce îți doreai și ceea ce ți se potrivește cel mai bine!

Culori discrete sau intense?

Lentilele de contact cu nuanțe discrete creează o modificare subtilă a culorii ochilor și îți oferă un look mai natural. Acestea sunt ideale pentru persoanele care lucrează, spre exemplu, într-un mediu business sau în învățământ.

Perechile cu nuanțe mai intense, precum lentilele verzi Vivid Green 90 de purtări 2 lentile/cutie, te pot ajuta să faci o schimbare îndrăzneață. Reprezintă o alegere minunată pentru persoanele din industrii creative și nu numai.

Totodată, atât nuanțele mai subtile, cât și cele intense se pretează vieții de zi cu zi, în timp ce lentilele cu modele speciale (Halloween) sunt recomandate pentru evenimente și ședințe foto tematice.

În funcție de culoarea pielii și a părului

Fiecare detaliu contează când alegi lentilele de contact colorate:

  • dacă ai pielea și părul în nuanțe calde, optează pentru lentile maro sau de culoarea mierii;
  • dacă ai ton rece al pielii și părul deschis la culoare, ți se potrivesc cel mai bine lentilele verzi, albastre sau turcoaz.

Comandă acum lentilele de contact colorate perfecte pentru tine și bucură-te atât de îmbunătățirea vederii, cât și de o schimbare de look! Ce culoare crezi că ți se potrivește?

Sursă foto: shutterstock.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton