Sfaturi pentru întreținerea grădinii ca un expert: ghid complet

 advertising.ringier
.

Mulți privesc procesul de îngrijire a grădinii ca pe o deconectare de la viața cotidiană agitată și ca pe o ocazie de a se reconecta cu natura. Cu toate acestea, trebuie menționat că procesul de întreținere este unul migălos, dar totodată plin de satisfacție, pentru că fiecare sarcină în parte – toaletarea plantelor, pomilor, udarea și tratarea corespunzătoare a acestora – îmbunățătește semnificativ aspectul grădinii.

Este adevărat că în spatele unei grădini impecabile este mult de muncă. Pentru un gazon sănătos trebuie să aplici un proces de fertilizare ecologică pentru ca iarba să fie deasă și sănătoasă, spațiul din curte trebuie să fie cât mai bine organizat, piesele de mobilier pentru grădină să fie alese cu bun gust și atenție pentru a face față tuturor condițiilor climatice, iar spațiile verzi să fie cât mai bine îngrijite. Cu alte cuvinte, întreținerea grădinii este un proces complex și continuu, care necesită efort, timp și o planificare atentă a tuturor sarcinilor.

Întreținerea grădinii și udarea plantelor 

Cu toate că ești tentat să uzi cât mai des spațiile verzi, plantele și pomii, nu risca să faci acest lucru excesiv, pentru că le dai șansa ciupercilor să se dezvolte și astfel poți afecta sănătatea plantelor. Udă-le moderat și uniform, folosind ustensilele potrivite pentru a controla cantitatea de apă aplicată. De asemenea, înlătură florile ofilite, uscate sau îngălbenite pentru a da șansa altora să crească și să se dezvolte armonios. Echipează-te și cu o foarfecă de tăiat crengi telescopică, pentru toaletarea copacilor. 

Întreținere grădină, gard viu, sol și gazon, pentru o curte impecabilă

Nu uita nici de gazon, care trebuie tuns uniform și îngrijit corespunzător pentru ca iarba să crească deasă. Dacă vrei să te bucuri de rezultate excelente, ai grijă să uzi gazonul dimineața, pentru că este răcoare, iar solul poate să absoarbă apa cel mai bine. În plus, completează-ți colecția de grădinărit cu toate accesoriile importante pentru un gazon bine îngrijit. La Econstrukt ai la dispoziție o mulțime de produse, de la aspersoare și furtunuri până la duze de pulverizare.

Ți-ai completat colțișorul de natură și cu un gard viu? Atunci va trebui să acorzi atenție și îngrijirii acestuia. Indiferent că ai gard viu din ienupăr, arbuști ornamentali, chiparos sau tuia, va trebui să îl tunzi regulat pentru a te bucura de un aspect ordonat. 

Pe lângă toate acestea, solul tinde să se degradeze dacă nu are parte de un îngrășământ de calitate, pentru a-și extrage toate proprietățile de care are nevoie. Tocmai de aceea trebuie reîmprospătat prin folosirea unor fertilizanți de calitate care mențin echilibrul nutritiv. Astfel, te poți bucura de o grădină ca în filme.

Întreținere grădină în funcție de sezon

Fiecare anotimp vine cu propriile provocări pentru grădina ta, tocmai de aceea trebuie să te adaptezi și să pui în aplicare sarcinile necesare, astfel încât să ai parte de un loc îngrijit și corect întreținut indiferent de sezon.

Primăvara, cel mai probabil, ai parte de unele dintre cele mai multe provocări, având în vedere că natura revine la viață și abia așteaptă să arate tuturor de ce frumuseți este capabilă. Pentru început, va trebui să începi demersul curățeniei de primăvară: înlătură crengile uscate și frunzele ofilite. Pentru a-și recăpăta aspectul plăcut, arbuștii trebuie să fie tunși, la fel și ceilalți pomi. Dacă ai și gard viu, în mod cert trebuie să-l toaletezi pentru a-și recăpăta vigoarea.

Înainte să te apuci de treabă, echipează-te cu uneltele potrivite pe care le poți găsi și în oferta Econstrukt la prețuri accesibile, cum ar fi foarfece sau trimmere, care nu trebuie să lipsească din colecția de accesorii ale unei grădini îngrijite. Nu uita nici de aplicarea îngrășămintelor naturale pentru sol, pentru o fertilizare ecologică a acestuia.

Vara este sezonul în care trebuie să insiști cel mai mult pe udatul plantelor, pomilor și gazonului, pentru că seceta poate fi distrugătoare pentru micul colț de rai pe care ți l-ai creat. Pentru a te bucura de timp mai mult petrecut în aer liber, investește și într-un mobilier de curte, la care să te relaxezi în serile liniștite.

Cu toate că toamna este un anotimp al recoltei și ai multe sarcini de îndeplinit, încearcă să strecori printre prepararea dulcețurilor și pregătirea grădinii pentru sosirea sezonului rece. Îndepărtează frunzele căzute și plantează pomi noi. Deși iarna activitatea vegetativă pare că intră în repaus, continuă să îndepărtezi frunzele uscate și crengile căzute, iar, în caz de zăpezi puternice, îndepărtează zăpada de pe arbuști, pentru că, în timp, le poate fi afectată stabilitatea.

La Econstrukt ai la dispoziție toate uneltele și accesoriile necesare, astfel încât să ai parte de o curte îngrijită și corect întreținută indiferent de anotimp și de provocările care se ivesc. Alege produse de calitate special concepute pentru grădini, care vor asigura rezultate excelente.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton