Sfaturi practice pentru a face alegerea corectă a mobilierului atunci când decorezi casa

 advertising.ringier
.

Pentru a decora o casa, evident, sunt necesare mai multe piese diferite de design și implică un mix de acțiuni care vor duce la un rezultat final. Pentru o casă totul este important, de la culoarea pereților la textura draperiilor. Totuși, mobilierul se află în fruntea acestei liste. Pentru fiecare cameră ar trebui ales un grup de piese cu funcții foarte specifice sau multifuncționale. Dar de unde știi ce fel de lucruri să cumperi din magazine? Este vreo diferență dacă alegi un anumit model de canapea sau comodă pentru sufragerie? Sau un anumit tip de pat în dormitor? Da, există o diferență! Află mai multe în cele ce urmează!

Fiecare mediu are nevoie de un grup diferit de mobilier

Ai observat forma și proporțiile fiecărui colț al casei tale? Pe vremuri, nu aveam atâtea spații. Aveam o bucătărie, baie, dormitor și sufragerie. Dar apoi lucrurile au evoluat. Acum avem living, dining, dormitor matrimonial, camera copilului, bucătărie open space și așa mai departe. Cu aceste noi spații, au evoluat și echipamentele și mobilierul care ar ajuta la decorarea lor. Deci un astfel de mediu poate deveni mai compact și mai practic prin mobila din zilele noastre.

Deci, pe scurt, se crede că fiecare colț al reședinței are o funcție. Există sectorul pregătirii hranei, cel pentru timp liber, odihnă, igienă corporală și nu numai. Și pentru fiecare dintre acestea este gândit un grup de mobilier diferit. În general, există piese produse exclusiv pentru a fi folosite în bucătărie, baie, dormitor etc. Altele însă surprind prin multifuncționalitatea lor, așa cum observăm în piesele de mobilier Grandbazaar!

Optimizează cât mai mult spațiu posibil

O încăpere bine realizată, de fapt, este destul de complexă în planificare. Doar că nu este suficient să arunci o piesă decorativă aici și altă acolo. Fiecare articol adăugat spațiului trebuie să aibă un scop, o utilizare. Piesă de mobilier poate susține un dispozitiv, cum ar fi un televizor, sau poate servi drept adăpost pentru bunurile personale și obiectele de uz casnic, nu contează. Ideea este de a valorifica cât mai bine întreaga suprafață disponibilă a proprietății – și de preferință prin optimizarea spațiilor.

Locuințele actuale au de obicei camere cu dimensiuni diferite, unele fiind foarte mici. Asta pentru că aprecierea metrului pătrat în majoritatea orașelor a crescut. Adică, fiecare colț liber trebuie să fie foarte apreciat. Mai mult de o activitate poate fi atribuită aceluiași spațiu. Într-o sufragerie, de exemplu, poți să te uiți la televizor, să lucrezi, să primești prieteni și multe altele. Acest lucru oferă multe posibilități! Însă, doar pentru că ai decis să prețuiești spațiile casei tale într-un mod diferit, nu înseamnă că fiecare colț al casei sau apartamentului ar trebui umplut. În același scenariu vor există atât piese protagoniste, cât și piese secundare, complementare. Unele piese vor fi statement și vor dicta stilul decorului în ansamblu. Altele vor trece aproape neobservate. Dar, totul va fi important.

Trebuie să te gândești ce vrei de la decor și ce trebuie să pui în camera respectivă. Expresia „mai puțin este mai mult' va fi mereu actuală! Dacă nu ai nevoie, nu adăuga lucruri inutile. Nu acționa la impuls, acumulând fără măsură obiecte în camere. Uneori, poate fi mai bine să ai o casă minimalistă decât una în totală dizarmonie. Acest lucru nu înseamnă că, atunci când ai îndoieli, este mai bine să optezi pentru mai puțină mobilă. Dar studiază posibilitățile cu mult timp în avans pentru a alege mobilierul potrivit pentru fiecare spațiu, în dimensiunea, stilul, culoarea și finisajul potrivite. Vei găsi la Grandbazaar.ro piese potrivite pentru orice tip de locuință, precum și piese multifuncționale. Acestea sunt gândite pentru a se încorpora perfect într-o locuință modernă, cu accente de design. La Grandbazeer.ro vei găsi mobilă pentru fiecare încăpere, chiar și pentru camera copiilor. Vei găsi piese de design, care pot da oricărei încăperi un aer aparte. Nu uita de elementele de decor care ar trebui să pună în valoare arhitectura proprietății, nu să o compromită. Ele nu pot interfera cu spațiile prin care se circulă, cu fluxurile de aer, incidența luminii și nu pot concura cu alte obiecte din jur.

De ce unele piese ies în evidență mai mult decât altele?

Da, sunt piese de mobilier care se vor remarca imediat, chiar la prima vedere. Deci, este mai bine să nu faci nimic să concureze, pentru că va fi o pierdere, cu siguranță. Asta pentru că au fost gândite tocmai să fie așa, protagoniste, să dicteze stilul, să fie punctele focale. Și în acest fel sunt recunoscute ca elemente de stil, care fac totul pentru a le pune în valoare.

O piesă de mobilier simplă poate ieși foarte mult în evidență în amenajările interioare și din multe motive diferite. S-ar putea datora unui design îndrăzneț, dimensiunii, culorii, luminozității sau altor caracteristici speciale. Niciunul dintre aceste detalii nu trebuie ignorat, deoarece cu siguranță vor interfera cu asamblarea întregului. De exemplu, un living cu o canapea galbenă Perla de la Grandbazaar.ro ar putea arăta super bine cu pereți gri deschis, această fiind o tendință actuală.

Unele piese de mobilier precum bufete, canapele, fotolii, otomane, taburete și altele sunt importante  pentru decorarea interioară. Ceea ce multe dintre aceste piese ascund la prima vedere este că valoarea lor pentru încăperi nu este doar estetică, ci și funcțională. De altfel, multe au un aspect multifuncțional, permițând utilizatorului să schimbe utilitatea camerei oricând dorește. De exemplu, gândește-te la o măsuță de cafea pentru sufragerie de la Grandbazaar.ro precum, măsuță Kizak sau Hora. Ea poate fi o piesă importantă pentru o propunere de decor. Probabil va coordona distribuția aspectului acestui mediu. De asemenea, va determina distanța de separare dintre suportul TV și canapea. 

Multifuncționalitatea este o investiție excelență! Sunt multe de câștigat din asta – mult mai multe decât îți poți imagina. Proprietățile mici trebuie să includă multe activități diferite și complexe, care să fie desfășurate în același loc și, uneori, chiar în același timp De aceea este atât de important să știi să alegi mobila pentru casă. Și nu există un model ideal! Va trebui să afli ce este potrivit pentru tine!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton