Share Your Power

.

Gaming-ul este domeniul care a luat cu asalt lumea în ultimii ani și putem afirma că este mai mult decât o modalitate de entertainment. Gaming-ul este astăzi o industrie, iar cei care doresc să fie parte din ea au nevoie de multe skill-uri.  

Pentru Samsung, publicul pasionat de gaming este o prioritate, fiind vorba de o industrie în continuă expansiune, pe care o sprijină în primul rând prin tehnologia pe care o pune la dispoziție. Produsele din portofoliul Samsung, fie că sunt telefoane, monitoare sau televizoare, oferă experiențe la superlativ pasionaților de gaming, datorită performanței lor. Telefoanele Samsung Galaxy, de exemplu, sunt concepute pentru cele mai intense și imersive sesiuni de gaming, ecranul având o rată de refresh mare și o baterie care rezistă întreaga zi. 


Samsung a creat platforma Play On with Samsung, care reunește acțiunile brandului din zona de gaming, precum participarea la evenimentele de profil, proiecte de conținut cu ambasadorii săi de brand, precum și organizarea de competiții de gaming proprii (competiții de PUBG sau Wild Rift). 

Pentru Samsung este important să susțină nu doar industria de mobile gaming, dar și femeile care aleg o carieră în gaming. De aceea vi le prezentăm astăzi pe: Alexa TV (Alexandra Chirică), Reddysh (Irina Simion), Ana Dumbrava, Karinul, Adrii von B și Antonia Nuckle; ele sunt doar câteva dintre fetele care scriu istorie în gaming și care nu au lăsat pe nimeni să le spună că ceea ce fac este „o activitate doar pentru băieți’.


Care sunt superputerile fetelor din echipa GRL Power, echipă susținută de Samsung: 

Alexandra Chirică (Alexa TV) face parte din echipa Nexus 

„Superputerea mea este conștientizarea faptului că nu poți să-i mulțumești pe toți, indiferent de ce ai face. Aș vrea să inspir cât mai multe fete să se apuce de jocuri pentru că nu este nimic greșit în asta și chiar este loc pentru mult mai multe în această industrie. Mi-ar plăcea să schimb mentalitatea oamenilor în ceea ce privește jocurile. Am simțit că am o putere în gaming atunci când nu m-a mai interesat ce spun alții despre mine’.

Reddysh (Irina Simion) joacă Fortnite

Irina a început să joace Counter Strike Source de la șapte ani, împreună cu familia ei, iar în 2018 a descoperit Fortnite. Joacă în jur de șase ore pe zi și nu pentru că trebuie, ci pentru că este extrem de pasionată de acest joc care i-a devenit, între timp, job. Pasiunea pentru Fortnite i-a permis Irinei să devină streamer cu normă întreagă și acum trăiește experiența unei cariere full-time în gaming. „Eu am ajuns să fiu o putere în gaming prin foarte multă muncă! Superputerea mea cred că este aceea că sunt foarte prietenoasă și mi-ar plăcea să văd mai mulți oameni asemeni mie în jur. Dacă aș putea schimba ceva în gaming, aș face în așa fel încât oamenii care se joacă să nu mai fie toxici unii cu alții absolut deloc. Și un mesaj pentru fete: haideți să ne jucăm, este loc pentru mult mai multe fete în gaming, dar mai ales în competitive gaming’, transmite Irina.


Antonia Nuckle este creatoare de conținut și streamer pe YouTube și pe Twitch

„Am ajuns să fiu o putere în gaming prin prisma faptului că fac acest lucru încă de la 13 ani și cel mai important lucru este acela că nu simt că muncesc. Am pornit de la o pasiune care m-a adus până unde sunt în momentul de față. Dacă aș avea o superputere, mi-aș dori să-i fac pe ceilalți să fie mai buni, iar în momentul în care vor să ajute pe cineva sau să-i dea un sfat, să o facă într-un mod frumos și nu negativ. Da, există discriminare în gaming, ca în toate domeniile din lumea asta, dar contează cel mai mult feedback-ul oamenilor și să știi să-ți impui respect în fața acestora. În mod clar există loc pentru mult mai multe fete în gaming și mi-ar plăcea să reușim să avem și în România din ce în ce mai multe echipe feminine’.


Karinul s-a lovit de discriminare în gaming

„Superputerea mea este creativitatea, în sensul că pot ieși din orice situație în care mă aflu, însă mi-ar plăcea să am puțin mai multă încredere în mine. Dacă am fi mai multe fete în gaming nu ar mai exista discriminare. Eu am ajuns o putere în gaming prin ambiția de a mă juca și de a crea conținut încontinuu, datorită oamenilor care mă susțin. Dar ar fi mult mai bine dacă nu ar mai exista bullying și dacă ar fi mai multă susținere între jucători. Nu cred că există vreo fată în gaming care să nu fi experimentat orice fel de discriminare în absolut toate jocurile’.


Ana Dumbrava e cea mai bună jucătoare de Counter Strike din lume

Ana Dumbravă a fost desemnată cea mai bună jucătoare de Counter-Strike: Global Offensive din lume. „Sper ca prin acest trofeu să inspir mai multe femei să se alăture industriei gamingului. În al doilea rând, doresc să le mulțumesc colegilor de echipă pentru că m-au ajutat să devin o jucătoare mai bună, o persoană mai bună’, au fost cuvintele rostite Ana Dumbravă pe scena HLTV Award Show 2022. Ana este un exemplu că și femeile pot să aibă succes în industria gamingului atunci când își doresc cu adevărat.


„Consider că superputerea mea este mentalitatea de învingătoare! Am ajuns să fiu această putere în gaming prin rezultatele mele și prin performanța pe care am avut-o și încă o am în industria de esports. Doresc ca prin rezultatele mele în cariera de esports să ajut alte fete, mai ales din România, să-și îndeplinească visele și să ajungă la performanța mea. Dacă aș avea putea, aș vrea să sparg bariera dintre scena feminină și cea masculină, în gaming’, spune Ana Dumbravă.


Adrii Von B și-a descoperit pasiunea pentru jocuri de mică

„În 2007 părinții mei mi-au cumparat un calculator, iar unchiul meu m-a învățat despre jocuri și treptat a devenit cel mai mare hobby al meu. Ulterior, în 2018 m-am angajat într-un loc unde am întâlnit oameni din zona creatorilor de conținut, care erau fericiți și entuziasmați să lucreze, iar eu mă simțeam fix opusul. Am considerat că acesta este un semn că ar fi timpul să schimb ceva la viața mea și să fac ceva ce m-ar face și pe mine fericită. Cu ajutorul părinților mei am reușit sa îmi fac un setup decent de streaming, iar după un an de zile am reușit să pornesc stream-urile’. 


De atunci Adri a reușit să strângă aproape 7K subscribers pe YouTube și 28K subscribers pe Twitch.