Stilul rustic, una dintre cele mai noi tendințe de design în baie

 advertising.ringier
.

sursa foto: www.germanquality.ro 

Un design rustic de baie poate fi unul dintre cele mai atractive tipuri de design de baie. Există multe caracteristici unice care pot face ca o baie rustică să iasă în evidență, mai ales dacă se dorește o atmosferă mai naturală și mai familiară. 

Cu o mulțime de obiecte sanitare și accesorii diferite pentru a vă stiliza baia, o baie rustică poate fi o alegere excelentă pentru aproape orice tip de casă. În acest articol vom analiza ce face ca designul unei băi rustice să fie atât de atractiv și care sunt motivele pentru care ați putea dori să o luați în considerare pentru următoarea renovare.

Efectul fermecător și natural al unei băi rustice

Uneori poate fi dificil să incluzi unele elemente naturale în casa ta, cu atât mai mult în baie. Cu toate acestea, alegând o temă naturală de baie rustică, acest lucru poate fi realizat relativ ușor. Totul se învârte în jurul materialelor inspirate din natură, ce oferă un sentiment confortabil și familiar. 

De exemplu, în multe băi rustice se vor utiliza diferite finisaje cu aspect de piatră și lemn pentru a transmite acel sentiment familiar. În plus, este posibil să vedeți și finisaje metalice brute în cazul bateriilor de baie de exemplu, pentru a completa celelalte efecte naturale.

Un alt aspect definitoriu al băilor rustice este alegerea culorilor naturale. În acest stil de design există tendința de a se utiliza unele dintre cele mai pământii culori pentru a transmite acel sentiment frumos de confort natural. În general, aceste culori naturale vor include anumite tonuri de maro, albastru, verde și alb. 

În plus, dacă vrei un punct focal impresionant, alege o cadă freestanding somptuoasă, completată de o baterie de asemenea freestanding, cu finisaj bronz, cupru sau auriu și cu un aspect retro. 

Mobilier de baie creativ rustic

Un alt mare beneficiu al implementării unei teme rustice este libertatea pe care o ai în ceea ce privește versatilitatea cand vine vorba de mobilier baie

Masca și blatul de lavoar sunt unele dintre cele mai utilizate piese de mobilier din orice baie. Tocmai de aceea este important să vă asigurați că se potrivesc bine cu designul, fiind în același timp unele dintre cele mai funcționale și fiabile elemente din încăpere. 

Multe băi rustice vor avea un anumit tip de mască sau blat de lavoar vintage cu aspect de lemn, de piatră sau de marmură. Optează pentru piese de mobilier cu picioare, pentru a respecta cerințele stilului rustic. 

Cele mai bune lavoare pentru un design de baie rustic

Există o mulțime de lavoare care pot funcționa foarte bine într-un design de baie rustic. În primul rând, lavoarele tip bol sunt unele dintre cele mai comune variante în astfel de băi.

De asemenea, lavoarele cu montaj sub blat sunt opțiuni excelente de luat în considerare. 

Pentru un design rustic autentic, optează pentru lavoare suspendate cu picior deoarece acestea pot avea un aspect cu linii mai elaborate și se va încadra perfect. 

Accesorii pentru o baie rustică

O baie rustică poate fi amenajată cu accesorii care aduc un farmec natural și autentic. Mai jos câteva sugestii: 

  • Plante și flori în ghivece din ceramică sau lut
  • Prosoape și covorașe din bumbac texturat sau din materiale naturale: Alege prosoape și covorașe care să aibă un aspect texturat sau cu dungi, în culori naturale sau pastelate.
  • Accesorii din bronz sau alamă antichizată: Suporturi pentru săpun, suporturi pentru periuțe de dinți, cuiere, etajeră pentru prosop sau alte accesorii de baie cu aceste finisaje pot adăuga un farmec rustic.
  • Oglindă cu ramă din lemn sculptat sau rustic

Băile rustice sunt unele dintre cele mai atrăgătoare și atractive variante pe care le puteți implementa în casa dvs. Combinația de culori frumoase și texturi elegante face ca acest design să fie o opțiune excelentă pentru orice construcție nouă sau renovare! 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton