Strategii de gestionare a stresului la locul de muncă

 advertising.ringier
.

Zilele pline de întâlniri, termenele limită, email-uri care apar și tot apar, munca extenuantă sunt doar câteva dintre sursele de stres cu care oamenii se confruntă la locul de muncă. Oricât de mult ți-ar plăcea jobul tău sau mai ales dacă nu îți place, stresul prelungit la locul de muncă poate duce la epuizare și la probleme de sănătate.

Sunt câteva strategii care te pot ajuta să gestionezi mai bine stresul la serviciu. Descoperă în continuare ce să faci pentru a-ți recăpăta starea de bine și a-ți calma mintea, chiar dacă ai o activitate intensă în fiecare zi!

Fii bine înainte de a începe munca!

Mulți oameni ajung la serviciu deja stresați, după ce au petrecut mult  timp în trafic, au pregătit copiii pentru a-i duce la școală sau la grădiniță și au băut o cafea pe fugă, în loc de un mic dejun sănătos. Evită să-ți începi ziua cu epuizare fizică și mentală și împarte sarcinile cu partenera/ul! În drum spre serviciu, ascultă muzica preferată în mașină sau în căști, pentru a te liniști și a-ți induce o stare pozitivă.

Planifică și stabilește priorități!

Planificarea zilnică sau săptămânală a activității este importantă pentru a te asigura că acoperi toate sarcinile și deadline-urile. Este esențial însă să prioritizezi în funcție de importanță și de urgență. Stabilește un plan realist și în acest fel vei diminua stresul sau sentimentul de copleșire.

Stabilește limite și învață să spui „nu'!

Cu toții ne dorim să creăm o impresie bună la serviciu și poate tocmai din acest motiv unii dintre noi au tendința de a accepta mai multe sarcini decât pot duce. Este indicat să stabilești limite sănătoase și să spui „nu' atunci când simți că îți depășești capacitatea de a face față sarcinilor. Timpul și energia ta sunt importante și trebuie protejate, pentru a evita suprasolicitarea sau burnout-ul.

Deconectează-te și practică tehnici de relaxare!

Acordă-ți pauze regulate în timpul zilei, pentru a te deconecta de la stresul muncii și a-ți reîncărca bateriile, indiferent că lucrezi de la birou sau de acasă. Chiar și câteva minute de odihnă sau de plimbare te pot ajuta foarte mult în gestionarea stresului și te pot face să privești lucrurile cu mai multă claritate mintală. În acest timp, poți încerca tehnici de respirație, cum este respirația profundă 4-7-8: inspiri pe nas timp de 4 secunde, îți ții respirația pentru 7 secunde și expiri complet, pe gură, timp de 8 secunde. 

Încearcă un supliment natural în momentele de tensiune!

Atunci când simți că stresul te copleșește și că îți afectează activitatea și dispoziția, poți încerca un supliment din plante pentru a te calma, la recomandarea medicului. StressClean conține Ashwagandha (adaptogen care ajută organismul să facă față și să se adapteze mai bine la stres), Bacopa Monnieri („elixirul minții și al vitalității') și Nardostachys jatamansi (neuroprotector natural) fiind o soluție completă pentru gestionarea stresului în mediul profesional.

Găsește modalități de a-ți menține motivația!

Identifică și poartă întotdeauna în minte aspectele pozitive ale locului tău de muncă: salariul, colegii, stadiul de dezvoltare profesională la care ai ajuns, programul etc. Concentrează-te pe motivele pentru care ai ales această carieră și pe obiectivele pe care ți le-ai setat, pentru a reduce stresul legat de munca propriu-zisă. 

Nu ezita să ceri ajutor sau să-ți exprimi nemulțumirile!

În momentul în care simți că sarcinile te depășesc, atât din punct de vedere al timpului, cât și al capacității de lucru, nu ezita să transmiți asta către colegii sau superiorii tăi. A-ți exprima nemulțumirile într-un mod constructiv și a discuta deschis despre problemele întâmpinate este o modalitate prin care poți primi sprijin și înțelegere. 

Prin aplicarea acestor strategii, poți gestiona mai bine stresul la serviciu și vei contribui la crearea unui mediu profesional mai sănătos și mai productiv pentru tine și colegii tăi.

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton