Sucuri naturale şi alte alimente bogate în vitamine pentru îmbunătăţirea imunităţii

 advertising.ringier
.

Cum putem susţine imunitatea în mod natural?

Se spune că hrana trebuie să ne fie medicament, lucru valabil şi când vine vorba despre susţinerea imunităţii. În general, când vorbim despre menţinerea şi restabilirea sănătăţii, primul pas este să facem unele schimbări în stilul de viaţă, mai ales în alimentaţie. Ceea ce îi oferim organismului şi hrana pe care o consumăm influenţează direct sănătatea generală şi buna funcţionare a sistemelor corpului.

Sistemul nostru imunitar este complex şi depinde de echilibrul ideal al mai multor factori. O dietă echilibrată cu un aport optim de vitamine şi minerale, combinată cu factori ce ţin de stilul de viaţă sănătos, cum ar fi somnul optim, exercițiile fizice şi reducerea stresului, stimulează organismul să lupte împotriva infecţiilor şi bolilor. Este esenţial astfel să adoptăm un stil alimentar sănătos, echilibrat şi variat, care să susţină imunitatea în orice anotimp.

Alimente pentru imunitate

Nu există un aliment-minune pentru imunitate. Avem nevoie de o alimentaţie sănătoasă, cât mai naturală, echilibrată şi variată. Aceasta trebuie să conţină în mod ideal alimente din toate grupele alimentare, iar accentul să fie pus pe legume şi fructe. Din alimentaţia pentru imunitate optimă nu trebuie să lipsească: citrice bogate în vitamina C, ardei, broccoli, usturoi, ghimbir, spanac etc. Consumaţi legume şi fructe pentru imunitate, de toate culorile, un curcubeu în farfurie la fiecare masă. Astfel vă veţi asigura că aveţi un aport optim de vitamine, minerale şi fitonutrienţi.

Sucuri naturale – vitamina pentru imunitate

Sucurile naturale sunt o modalitate de a adăuga mai multe legume şi fructe în alimentație. Conţin un mix de vitamine şi minerale importante, care protejează organismul, iar în plus sunt delicioase şi îndrăgite de toată lumea. Nu există reţetă perfectă de suc pentru imunitate. Testează diferite combinaţii de legume şi fructe pentru a găsi cele mai bune sucuri naturale pe placul tău. Dacă nu ai un storcător de fructe sau timpul nu îţi permite, poţi cumpăra sucuri naturale din ingrediente antioxidante şi cu un aport crescut de vitamine şi minerale. Fie că preferi suc de portocale, suc de aronia, suc de cătina sau un suc de mere cu afine, este important să verifici lista de ingrediente şi să le consumi ulterior ca parte a unei alimentaţii complete şi echilibrate.

Sucurile naturale protejează imunitatea datorită conţinutului crescut de vitamina C, zinc şi alte minerale şi vitamine importante. De asemenea, conţin antioxidanti, oferă un plus de hidratare şi unele chiar pot susţine digestia şi absorbţia nutrienţilor, ceea ce poate avea un impact pozitiv asupra sistemului imunitar. Însă, nu uitaţi să consumaţi sucurile în cantităţi moderate, deoarece pot conţine cantităţi semnificative de zaharuri. De asemenea, nu folosiţi sucurile ca substitut pentru o dietă echilibrată şi variată.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton