Szitai Eszter, co-regizor „Spre Punctul G”: „Încercăm să subliniem fenomenul vieții duale a oamenilor!”

 advertising.ringier
.

Szitai Eszter este una dintre cele mai titrate tinere regizoare din România și, în egală măsură, s-a ocupat alături de Andi Gherghe de regia mult așteptatului lungmetraj „Spre Punctul G', din 11 octombrie în cinematografe, produs de  Republic Production & Bear with me films. Artistă prin definiție, Szitai Eszter a studiat film atât în România, Spania și Italia, unde a terminat cu brio un master la Milano.

De-a lungul timpului, a fost recompensată din plin pentru activitatea ei artistică, primind o sumedenie de premii de profil, „ceea ce demonstrează că merită să investești timp și energie în exprimarea personală', așa cum îi place ei să spună.

Producția „Spre Punctul G', cel mai „tânăr' proiect de care se ocupă acum, la nivel artistic, exprimă perfect modul în care îi place ei să-și îndeplinească munca, atunci când vine vorba despre un „De ce' pe care își dorește să pună lumină.

„When creating my own work, îmi place să mă concentrez pe dualitatea comportamentului uman ca temă centrală. Filmele de scurt metraj și animațiile pe care le-am realizat anterior sunt un bun exemplu al acestui fenomen. În lungmetrajul „Spre Punctul G', subliniem fenomenul vieții duale a oamenilor, punând accent pe viața lor de zi cu zi, respectiv viața personală/sexuală', povestește Szitai Eszter.

SPRE PUNCTUL G vorbește despre o realitate deseori trecută cu vederea, realitate care, de multe ori, stă la baza unor adevărate drame personale. Omul modern găsește cu greu libertatea de a-și expune lipsurile din punctul de vedere al vieții sexuale, iar frustrările astfel acumulate conduc la adulter, despărțiri dureroase, suferințe.


„Ne dorim ca acest proiect, care va fi lansat în cinematografele din România în 11 octombrie a acestui an, să deschidă ochii multora dintre noi și să ne dea curajul să ne deschidem sufletele, desigur, în fața celor care ne câștigă încrederea!', declară regizorii peliculei.

Cine este co-regizor „Spre Punctul G'?

„După 4 ani de muncă ca regizor creativ și animator, în 2024, am fondat propriul meu studio. Tocmai am câștigat finanțarea pentru prima noastră animație internă, „After us the flood”, de la MedienFörderung RLP din Germania. În ultimii ani, am obținut finanțare de la CNC România pentru scurtmetrajele de animație „Eddmeg Leves' și „Mr. Ladybug'.

Am avut, de asemenea, o expoziție privată cu 4 artiști germani, unde am avut picturi care au funcționat cu augmented reality. Așadar, au putut să vadă și animațiile mele atunci când încercau să facă poze despre picturilor mele tradiționale. Între timp, călătoria mea în animație a atras interesul oamenilor pe internet, reușind să strâng o comunitate creativă minunată pe platformele online, (mai ales pe instagram: 46k +), devenind virală de mai multe ori cu animații interactive și videoclipuri, cu peste 50 de milioane de vizualizări. Succesul inițial se datorează Erikăi Isac și Antoniei, care au distribuit primele mele „fan animations” făcute pentru ele, aducându-mi un număr enorm de urmăritori.

În timpul liber, îmi place să călătoresc, să fac surf și să joc golf. De curând, colaborez cu diverse branduri de modă de golf (ca si golfluencer, haha) și mă bucur că îmi pot combina hobby-urile cu munca. De asemenea, plănuim să lansăm ateliere de terapie prin artă cu psihologi invitați pentru a împărtăși bucuria exprimării creative cu alții.

Deși poate părea că fac multe lucruri diferite, mă concentrez în principal pe studioul meu creativ, care a avut prima apariție comercială în Times Square, New York, datorită unei persoane care a urmărit călătoria mea în animație pe Instagram.', povestește Szitai Eszter.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton