Tipuri de uși de garaj: avantaje și dezavantaje

 advertising.ringier
.

Atunci când alegi o ușă de garaj este important să fie cea potrivită atât în ceea ce privește funcționalitatea spațiului, cât și pentru estetica și securitatea locuinței. În funcție de spațiul disponibil, de stilul arhitectural și de preferințele personale, sunt mai multe tipuri de uși din care poți alege. De aceea, îți vom prezenta opțiunile, alături de avantajele oferite de fiecare.

Uși de garaj secționale

Atunci când vorbim despre uși secționale ne referim la ușile formate din panouri separate, conectate prin balamale.  Ele se deschid pe verticală și se pliază sub tavan, economisind astfel spațiu atât în interiorul, cât și în fața garajului.

Ușile secționale se deschid pe verticală fiind ideale pentru spațiile limitate în zona din față. De asemenea, asigură izolație termică, foarte multe modele fiind dotate cu panouri speciale, ceea ce va menține o temperatură optimă în interior. La toate acestea, se adaugă și siguranța oferită de sistemele de închidere care sunt dificil de forțat. În plus, astfel de uși sunt disponibile într-o gamă largă de culori și texturi, astfel încât să se potrivească perfect cu stilul casei.

Uși basculante

Astfel de uși sunt construite dintr-un singur panou care se deschide prin basculare, deplasându-se în sus și în afară, apoi glisând sub tavanul garajului. Oferă în primul rând simplitate, fiind ușor de folosit și având un mecanism de deschidere simplu. În general, sunt mai accesibile ca preț comparativ cu alte tipuri și sunt realizate din materiale rezistente, având o durată de utilizare foarte mare. 

Comparativ cu o ușă de garaj secțională, ușa basculantă are nevoie de mai mult spațiu în fața garajului pentru deschidere, fiind mai puțin potrivită pentru garajele care sunt în apropiere de drumuri sau trotuare. De asemenea, oferă o izolație mai puțin eficientă comparativ cu ușile secționale.

Uși de garaj rulou

Astfel de uși sunt făcute din mai multe lamele orizontale care se rulează într-o cutie montată deasupra garajului. Asigură astfel economie de spațiu și pot fi montate cu ușurință pe orice tip de garaj, fiind potrivite inclusiv în spațiile mici. De asemenea, cele mai multe modele sunt motorizate și pot fi controlate de la distanță. Comparativ cu ușile secționale, modelele de calitate superioară pot fi costisitoare. 

Uși cu deschidere laterală

Aceste uși se deschid pe orizontală, glisând de-a lungul unui perete al garajului. Sunt formate din panouri care se deplasează pe șine montate pe podea și tavan. Asigură accesul rapid în garaj fără să fie nevoie să se deschidă întreaga ușă, fiind ideale pentru a scoate rapid biciclete sau alte obiecte. Nu ocupă spațiu pe tavan, lăsând loc pentru depozitare și sunt potrivite inclusiv în garajele mici.  Comparativ cu ușile secționale au nevoie de un perete liber în interiorul garajului pentru a permite deschiderea. Pot fi mai costisitoare din cauza mecanismului special de deschidere.

După cum poți vedea, selectarea unei uși de garaj potrivite depinde de spațiul disponibil și de preferințele estetice ale proprietarului, dar și de necesitățile acestuia. Ușile secționale sunt ideale pentru cei care doresc izolație și securitate ridicată, în timp ce ușile rulou sunt perfecte pentru a economisi spațiul. În final, totul depinde de proprietar în ceea ce privește alegerea ușilor, iar recomandarea noastră este ca indiferent de opțiune, să se investească de fiecare dată în produse de calitate, cu durabilitate ridicată.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton