Top 3 sfaturi pentru îngrijirea corectă a staţiei de călcat

 bogdan.galca
.

Călcatul hainelor nu a fost niciodată mai simplu decât acum. Avem la dispoziție steamere, fiare clasice și stații de călcat, astfel încât toată familia noastră să aibă mereu haine impecabil călcate. Oricare dintre cele trei aparate menționate a devenit un ajutor de nădejde în orice casă, dat fiind faptul că te ajută să obţii haine perfect călcate, cu un efort minim. Pentru a te bucura cât mai mult de staţia ta de călcat, este important să ştii cum să o îngrijeşti. 

Avem la dispoziţie robotul care aspiră singur, maşini de spălat vase şi rufe şi chiar statii de calcat ce înlătură orice cută inestetică, fără efort. Şi, din fericire, cu cât trece timpul, cu atât acestea devin tot mai performante şi mai accesibile. 

Însă, pentru a ne putea bucura de ajutorul electrocasnicelor, trebuie să ştim cum să le îngrijim corespunzător.  Pentru asta, am realizat acest mic ghid ce te va ajuta să cureţi şi să îngrijeşti staţia de călcat, astfel încât aceasta să aibă o viaţă cât mai lungă:

  1. Citeşte manualul de instrucţiuni

Este deja cunoscut faptul că femeile nu sunt mari fane ale manualelor de instrucţiuni. Fie că au cumpărat un produs electrocasnic nou, fie că trebuie să asambleze o masă de cafea, acestea îşi urmează instinctul. Abia atunci când se împotmolesc şi realizează că nu se apropie de un rezultat final, caută ajutor. Însă, în privinţa unei staţii de călcat ar trebui să fii ceva mai precaută. Pentru a te bucura de rezultatele sale extraordinare un timp cât mai îndelungat, aceasta trebuie îngrijită şi curăţată respectând indicaţiile din manualul de instrucţiuni. Astfel, poţi fi sigură că nu vei întâmpina probleme cu produsul nici după expirarea perioadei de garanţie. Informaţiile oferite de către producător vor prelungi durata de viaţă a produsului tău, până când vei dori să-l înlocuieşti cu un model mai nou. 

  1. Detartrarea

Unele modele dispun de o alertă special creată pentru a te atenţiona că au nevoie de detartrare. Dacă ai un model mai vechi care nu dispune de această alertă, alternativa este simplă. Atunci când nu îi faci o curăţare regulată pentru eliminarea calcarului sau observi pete albe ori maro, lăsate de către fier pe haine, înseamnă că staţia ta de călcat are nevoie de o detartrare. Majoritatea modelelor actuale au un buton ce include cuvântul „calc'. Acesta ajută la eliminarea calcarului şi nu trebuie decât să urmezi câţiva paşi simpli: să scoţi stația din priză şi să o laşi să se răcească de tot, să ţii o cană sub butonul menţionat, să îl scoţi cu o mişcare simplă şi să ridici staţia astfel încât să elimini apa şi particulele de calcar formate. Indiferent de modelul staţiei tale, principiul este asemănător. Aşadar, nu ai motive pentru care să nu o cureţi corespunzător, dat fiind faptul că procesul durează doar câteva momente.

  1. Curăţarea tălpii

Chiar dacă este confecţionată din materiale de calitate, talpa fierului sau a staţiei tale de călcat are, din când în când, nevoie de puţină atenţie. Pentru asta, există câteva remedii simple, ce nu implică soluţii scumpe sau noţiuni tehnice. 

  • Primul pas ce trebuie urmat este consultarea manualului de instrucțiuni, așa cum am precizat mai sus. În funcție de  modelul ales, și de producător, metodele de curățare a tălpii stației de călcat pot fi diferite. 
  • Indiferent ce metodă de curățare a tălpii vei alege, asigură-te că stația de călcat s-a răcit complet și au trecut aprox. 2 ore de când este scoasă din funcțiune.  

Activităţile gospodăreşti au devenit, cu ajutorul evoluţiei tehnologiei, mult mai prietenoase cu gospodinele. Deşi casele sunt tot mai mari, iar agenda zilnică este mult mai plină, treburile casnice pot fi, astăzi, efectuate mai repede şi mai uşor. 

Sursa foto: Shutterstock 

(P) Material publicitar realizat de Iprospect

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton