Top 4 motive care te vor motiva să-ți construiești casa visurilor tale

 advertising.ringier
.

Visul de a locui la casă s-a îndeplinit, în ultimii ani, pentru tot mai mulți români. Deși numărul dezvoltatorilor imobiliari este unul mare în țara noastră, o mare parte din oameni aleg totuși să-și construiască locuința visurilor în regie proprie sau apelând la o firmă de construcții. Dacă încă nu știi ce variantă să alegi, acest articol te va ajuta să înțelegi motivele pentru care merită să-ți construiești propria casă.

Dacă ai vizitat o mulțime de case proaspăt construite, dar niciuna nu te-a impresionat suficient încât să o cumperi, acum este momentul să-ți materializezi visul. Construirea unei case nu este o operațiune simplă, dar este, cu ușurință, unul dintre cele mai pline de satisfacții proiecte pe care le-ai putea întreprinde vreodată. Mulți oameni cred că nu au timp sau bani pentru a-și construi propria casă și adesea se mulțumesc cu mult mai puțin din cauza asta. Nu lăsa temerile tale să te împiedice să creezi casa visurilor tale. Acest articol îți prezintă 4 dintre cele mai bune motive pentru a-ți construi propria casă în viitorul apropiat.

  1. Vei valorifica fiecare bănuț cheltuit 

Chiar dacă prețurile materialelor de construcție și pentru manopera meseriașilor au crescut semnificativ în ultimii ani, construirea casei în regim propriu este, în continuare, mai avantajoasă financiar decât cumpărarea uneia abia construite de la un dezvoltator imobiliar. Nu vom intra acum în dezbateri despre prețurile reale ale materialelor de construcții, ci ne referim la faptul că vei putea alege produse de calitate inclusiv în faza de construcție, nu doar la cea de finisaje. O prospectare atentă a pieței și o negociere cu magazinul de la care vei cumpăra, poate transforma orice ban investit în cea mai bună alegere. Astfel, poți avea certitudinea, de exemplu, că ai ales tâmplării de calitate sau un montaj tigla metalica profesionist. 

  1. Vei dobândi noțiuni importante despre construcții și îți vei cunoaște, cu adevărat, casa

A locui într-o casă construită de altcineva, conform gusturilor și nevoile altcuiva, nu te va ajuta să îți cunoști și să-ți înțelegi locuința. Sigur, s-ar putea să cunoști niște instalații sanitare rudimentare sau cum funcționează circuitele electrice, dar nu vei cunoaște niciodată detaliile construcției. Da, este adevărat că atunci când cumperi o casă gata făcută, vânzătorul îți va oferi câteva informații despre funcție, structură, acoperiș etc. Însă, acuratețea acestor informații nu este mereu una mare, motiv pentru care oamenii descoperă în timp, după primul sezon rece sau chiar mai târziu, viciile construcției. Pe lângă disconfortul creat, acest lucru poate însemna și o sumă semnificativă de bani care va trebui cheltuită pentru reparații. 

  1. Vei avea siguranța lucrului bine făcut

Doar atunci când îți alegi singur materialele (nu trebuie să fii inginer pentru asta, este suficient să te documentezi online și să discuți cu echipa de constructori sau cu reprezentanții magazinului de unde le vei cumpăra), poți avea certitudinea că ai o construcție trainică. Există situații în care oamenii descoperă că locuința lor nu are o structură suficient de puternică (așa cum li s-a promis), că fundația nu este suficient de adâncă, sau că s-a folosit o cantitate mai mică de fier decât ar fi fost necesar. Atunci când achiziționezi materialele și decizi exact ce și cât vei investi în părțile importante ale construcției, vei avea siguranța unei case bine construite. 

  1. Vei avea casa creată conform nevoilor tale

Dacă din punct de vedere al dimensiunii sau al designului exterior, poți găsi mai multe opțiuni disponibile pe piață, compartimentarea casei îți poate da bătăi de cap. Tu poate îți dorești dormitoare mai mici, dar mai multe locuri de depozitare, iar casele gata construite au fost gândite altfel. Atunci când familia ta este alcătuită din mai mulți membri, fiecare își va dori altceva de la spațiul său.  Aceste dorințe vor putea fi îndeplinite, fără compromisuri majore, doar atunci când îți construiești tu casa, cu ajutorul unui arhitect și al unei echipe competente de constructori. 

Acestea sunt 4 dintre cele mai importante argumente pentru a alege să-ți construiești casa visurilor tale. Este un proces solicitant, dar te asigurăm că rezultatul va fi peste măsura așteptărilor. 

Sursa foto: Shutterstock 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton