Top 4 trucuri care te vor ajuta să consumi suficiente lichide chiar şi în sezonul rece

 advertising.ringier
.

În zilele toride de vară, să consumi câteva pahare pline cu apă rece pe zi este ceva normal. Însă, uneori, pare că uităm faptul că organismul nostru trebuie să fie hidratat în permanenţă, chiar şi în sezonul rece. Deoarece mulţi dintre noi scădem brusc consumul de lichide, atunci când temperaturile scad semnificativ, am creat acest ghid care te va ajuta să-ţi păstrezi un nivel optim de hidratare chiar şi în lunile răcoroase. 

Corpurile noastre au nevoie de apă pentru a face lucruri importante, cum ar fi reglarea temperaturii corpului, astfel încât celulele, țesuturile și organele să rămână sănătoase. Pe timpul verii, din cauza temperaturilor ridicate, consumăm zilnic cantităţi impresionante de lichide. Însă, atunci când începe sezonul rece, nemaifiind constrânşi de caniculă, începem să consumăm tot mai puţine lichide. 

Conform studiilor, pe timpul iernii avem tendinţa de a consuma cu până la 40% mai puţină apă decât vara. Dacă şi tu faci parte dintre cei care ştiu că ar trebui să se hidrateze mai des în sezonul rece, iată câteva sfaturi care te vor ajuta: 

  1. Ţine apa în câmpul tău vizual mai mereu

Acasă ori la birou, indiferent că ai un dozator apa cu bidon sau orice alt dispozitiv, fă tot posibilul de a-l avea mai mereu în apropierea ta. Pune-l în faţa biroului sau al canapelei, astfel încât să-ţi aminteşti cât mai des să consumi un pahar cu apă. 

  1. Dă apei un strop de gust

Dacă vara ai fi consumat şi 5 pahare de apă rece în orice moment al zilei, pe timpul toamnei sau al iernii, sunt zile când nici măcar un pahar cu apă nu ţi-ai dori. Un mod bun de a-ţi păcăli mintea este să adaugi un strop de sirop natural în pahar. Alege unul care să nu aibă adaos de zahăr şi să conţină aroma ta preferată. De asemenea, poţi încerca să consumi mai mult ceai. Nu trebuie neapărat să fie cald sau fierbinte, ci îl poţi bea şi rece. Evită zahărul şi îndulceşte-l cu miere, cu ștevie sau cu orice alt îndulcitor natural. 

  1. Consumă alimente cu un conţinut ridicat de apă

Chiar dacă nu reuşeşti să consumi minimum 2 litri de apă pe zi, aşa cum se recomandă, nu înseamnă că nu poţi găsi alternative. Profită de zecile de reţete de ciorbe şi supe, pe care le poţi regăsi în cărţile de bucate sau pe internet, şi obişnuieşte-te să consumi zilnic câte un bol. Deşi cantitatea nu este una mare, vei creşte, totuşi, consumul de lichide. În plus, nu uita să consumi cât mai des posibil legume şi fructe cu aport mare de apă. 

  1. Foloseşte recipiente atrăgătoare

Indiferent de ce vârstă avem, mereu ne vor atrage lucrurile care au un aspect plăcut. Din fericire, în materie de recipiente pentru băuturi, poţi regăsi pe piaţă o gamă foarte diversificată. Aşa cum copiilor le cumpărăm tacâmuri şi farfurii cu personajele preferate, pentru a face mâncarea să pară mai atrăgătoare, putem folosi acelaşi truc şi pentru noi. Dă o raită prin magazine sau caută online recipiente pentru băuturi şi căni, cu pai sau capac, pentru a găsi acele modele de care te vei îndrăgosti. 

Acum că ai aflat câteva trucuri pentru a-ţi creşte pofta de hidratare chiar şi în sezonul rece, probabil vei simţi o mai mare motivaţie de a-ţi umple sticla de apă. Dacă vei adăuga sucuri naturale şi smoothie-uri în alimentaţia zilnică, ai grijă să nu creşti numărul de zaharuri şi de calorii. Axează-te cât mai mult posibil pe apă plată sau minerală, cu un strop de sirop natural sau cu felii de lămâie, deoarece aceasta nu va fi niciodată un pericol pentru silueta şi sănătatea ta.

Sursa foto: Pexels

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton