Top 6 avantaje ale jucăriilor din lemn pentru copii

 advertising.ringier
.

De multe ori când trebuie să alegem și să cumpărăm o jucărie pentru copilul nostru, ne gândim la ce îi poate oferi acestuia. Se pare că, cu cât jucăria este mai zgomotoasă și are mai multe butoane, culori și accesorii, cu atât va ajuta copilul să învețe mai multe lucruri noi.

Cu toate acestea, în prezent există câteva jucării care au devenit mai mult decât o tendință. Este vorba despre jucăriile din lemn care sunt asociate cu diverse metode de învățare, precum Montessori ( care se bazează pe trei principii fundamentale: libertate, independență și auto-disciplină) sau Waldorf (care pune accent pe dezvoltarea armonioasă a intelectului, emoțiilor și abilităților practice ale copilului), o nouă descoperire, în multe privințe, atât pentru părinți, cât și pentru copii, deoarece au multe beneficii și sunt recomandate de mulți experți în neurodezvoltarea copilului.

Altfel spus, dacă alegi să cumperi jucării din lemn, îi vei da șansa copilului să se joace cu o jucărie simplă, dar care îi oferă multe beneficii.

Beneficiile jucăriilor din lemn oferite copiilor

Jucăriile din lemn sunt perfecte pentru dezvoltarea lor cognitivă și motrică, pentru a le capta atenția și a le îmbunătăți capacitatea de concentrare, a le încuraja imaginația și creativitatea. Îți vom oferi mai multe detalii despre ele în cele ce urmează:

Îmbunătățesc abilitățile motorii

Aceste tipuri de jucării le permit copiilor să-și dezvolte echilibrul, coordonarea și abilitățile motorii (de exemplu, coordonarea mână-ochi). În plus, ei pot face asta devreme, adică în același timp în care fac primele mișcări și joacă jocuri precum stivuirea, asamblarea sau dezasamblarea unor elemente din lemn. Astfel, vor învăța și își vor dezvolta gândirea spațială, vor recunoaște mediul înconjurător. În plus, folosindu-și degetele își vor dezvolta motricitatea fină, lucru care îi va ajuta ulterior la scris etc. 

Favorizează dezvoltarea diferitelor tipuri de învăţare

Cu ajutorul câtorva cuburi din lemn, micuțul poate învăța multe concepte. Într-un mod cât se poate simplu, va începe să recunoască diferite dimensiuni, forme, culori, texturi, greutăți, un lucru fundamental în dezvoltarea ulterioară a abilităților cognitive și a agilității mentale.

Îi motivează să-și îmbunătățească capacitatea de concentrare 

Jucăriile din lemn sunt perfecte pentru copii, întrucât îi determină să acorde mult mai multă atenție jucăriilor și să nu se lase distrași de lumini și sunete, de exemplu. Acest lucru îi va motiva, de asemenea, să-și îmbunătățească capacitatea de concentrare.

Dezvoltă imaginația celor mici

Oferind copilului o jucărie din lemn, îl inviți să participe activ la joc și să devină protagonistul acestuia. Prin urmare, o astfel de jucărie îi stimulează imaginația și creativitatea, deoarece îi oferă posibilități infinite, precum construirea de turnuri, trenuri etc. 

Ajută copilul să intre în contact cu natura

Lemnul este un material care are capacitatea de a ne conecta cu natura doar mirosindu-l sau atingându-l. În plus, jucăriile din lemn sunt reciclabile, așa că cel mic va învăța să respecte mai mult mediul înconjurător și va afla de ce este important să avem grijă de acesta.  

Sunt jucării mult mai rezistente

Un alt avantaj important al jucăriilor din lemn este că sunt mult mai durabile și mai rezistente, prin urmare, pe termen lung, îți permit să reduci consumul și, în consecință, să economisești bani. Ele pot fi folosite din generație în generație, deoarece rezistă o perioadă îndelungată, mult mai mult decât orice altă jucărie confecționată dintr-un alt material. În plus, aceste jucării pot fi folosite de cel mic pe tot parcursul etapei de creștere.

De ce să ții cont când alegi jucării de lemn pentru copii

Atunci când alegi jucării de lemn pentru copii, există câteva aspecte importante de luat în considerare. Acestea sunt următoarele:

  • Siguranța: Verifică dacă jucăriile sunt fabricate din materiale sigure, non-toxice și sunt conforme cu standardele de siguranță ale produselor pentru copii.
  • Vârsta copilului: Asigură-te că jucăria este potrivită pentru vârsta copilului și că nu conține părți mici care ar putea fi înghițite.
  • Calitatea: Alege jucării din lemn de calitate, durabile și rezistente în timp, astfel încât copilul tău să poată să le folosească pe termen lung.
  • Design: Optează pentru jucării de lemn cu un design simplu și atractiv, care să-l motiveze să le folosească și să se joace cu ele oricând dorește.
  • Sursa: Alege jucării de lemn de la producători de încredere, care folosesc materiale sustenabile și care respectă standardele de siguranță și de protecție a mediului.
  • Respectarea reglementărilor în vigoare: Siguranța jucăriilor este reglementată prin standardul european EN 71. Astfel, toate jucăriile care se comercializează pe teritoriul UE, trebuie să respecte, prin lege, acest standard.

În general, este important să alegi jucării de lemn sigure, de calitate și potrivite pentru vârsta sa, care îl pot ajuta să-și dezvolte diverse abilități.

Vestea bună este că, în prezent, în magazinele online și fizice există jucării de la producători care pun accent pe calitate, respectând, totodată, toate standardele de siguranță. Spor la cumpărături îți dorim!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton