Masajul este un termen umbrelă pentru presiunea, frecarea și manipularea pielii, mușchilor, tendoanelor și ligamentelor. Poate varia de la mângâiere ușoară până la presiune profundă. Terapia prin masaj are multe beneficii fizice și psihologice. Haide să îți arăt!
Care sunt beneficiile fizice ale masajului?
Fie că este vorba de ameliorarea durerilor musculare, evacuarea grăsimilor, tonifierea corpului sau înmuierea țesuturilor, un masaj București aduce multe beneficii fizice.
- Ameliorarea durerilor musculare
Diverse studii au examinat modul în care terapia prin masaj poate ajuta la ameliorarea durerilor, cum ar fi durerile acute de spate, durerile de gât, durerile de cap și durerile de genunchi.
- Evacuarea grăsimilor responsabile de celulită
Un masaj este o modalitate excelentă de a combate celulita și de a viza zonele cu probleme. Funcționează prin eliminarea depozitelor de grăsime, ciupirea și masarea lor alternativ, ceea ce ajută la îndepărtarea grăsimii de țesuturile conjunctive. Acest lucru are efectul de a reduce suprafața bombată a pielii și de a o face mai netedă.
- Tonifică-ți corpul
Terapia prin masaj ajută la îmbunătățirea tonusului muscular prin furnizarea de oxigen și materiale necesare pentru repararea celulelor musculare prin îmbunătățirea circulației limfatice și sanguine.
Aceasta „curăță' și repară țesutul muscular. De asemenea, ajută la menținerea tonusului muscular prin stimularea manuală a unui proces care de obicei se auto-activează. În plus, această practică permite pregătirea optimă a articulațiilor înainte sau după o sesiune de sport.
- Masaj terapie, bunăstare psihologică
Lupta împotriva stresului, anxietății, oboselii și îmbunătățirea somnului și a relaxării sunt beneficii psihologice aduse de masaj. Eliberrează-te de stresul zilnic!
- Reduce stresul
Masajul ajută la reducerea stresului prin scăderea ritmului cardiac, relaxarea mușchilor și eliberarea endorfinelor . Acest lucru oferă o senzație plăcută de calm, care te va ajuta să te relaxezi și să te eliberezi.
- Calitatea somnului
Masajul te poate ajuta să dormi mai liniștit. Acest lucru se explică prin faptul că somnul este legat de activitatea sistemului nervos. Deci, atunci când primești un masaj într-un spa București, sistemul tău nervos încetinește prin presiunea exercitată.
- Elimină oboseala
Deși terapia prin masaj nu crește în mod direct energia, ea reduce oboseala și deseori scade simptomele care îți minează energia, făcându-te să te simți mai energic.
- Relaxarea minții și a corpului
Masajul amplifică temperatura corpului și duce la relaxare. Când corpul se relaxează, ritmul cardiac este redus. Acest lucru va crea un sentiment profund de relaxare atât în minte, cât și în corp.
- Ajută la lupta împotriva anxietății și a depresiei
În timpul unei sesiuni de terapie prin masaj, răspunsul tău parasimpatic este crescut, ducând la scăderea anxietății.
Terapia prin masaj ajută, de asemenea, la creșterea nivelului de serotonină și dopamină, care sunt neurotransmițători cunoscuți pentru stabilizarea dispoziției, combaterea depresiei și îmbunătățirea sănătății mintale.
- Întărește sistemul imunitar
Terapia prin masaj ajută la întărirea sistemului imunitar prin creșterea nivelului de activitate al „celulelor ucigașe' naturale ale corpului care luptă împotriva virușilor.
Primirea unui masaj crește numărul de limfocite care joacă un rol important în apărarea organismului împotriva bolilor.
- Permite o mai bună circulație a sângelui și sistemului limfatic
Îmbunătățirea circulației sângelui este un beneficiu obținut prin masaj. Există două tipuri principale de circulație în organism, circulația limfatică și circulația sângelui.
În timpul unui masaj, stimularea unei circulații mai bune are loc atunci când se creează frecare între piele și degete.
- Îmbunătățește digestia și acționează asupra constipației
Dacă ai de-a face cu constipație sau cu alte probleme ale sistemului digestiv, un masaj abdominal te poate ajuta să îți ușurezi unele dintre disconforturile.
- Elimina toxinele
Stimularea fizică creată de masaj ajută la dizolvarea și eliminarea toxinelor acumulate în țesuturi. Aceste toxine sunt eliberate în sânge, care apoi lucrează pentru a le elimina din organism prin excreție.