Tratament cu acid hialuronic pentru o piele mai frumoasă și plină de energie întreaga zi!

 advertising.ringier
.

Multe femei se întreabă ce produse ar trebui să folosească pentru a avea o piele sănătoasă, mai fină și mai strălucitoare. Potrivit dermatologilor, primul pas în rutina de îngrijire a pielii este îndepărtarea reziduurilor de machiaj și exfolierea. Pentru asta se poate folosi un scrub ce are ingrediente naturale și care desfundă porii, curăța pielea, lasă pielea netedă și facilitează microcirculația sângelui. Scopul exfolierii este de a curăța pielea și de a elimina celulele moarte care se lipesc de față. 

Următorul pas este folosirea unui demachiant delicat, cu ingrediente active de îngrijire a pielii. De asemenea, se poate folosi și un toner pe bază de apă, care conține ingrediente active ce ajută la hidratarea pielii, la reducerea aspectului de piele roz-roșie, a petelor cutanate, la netezirea tenului și la tratarea unor probleme cutanate. Tonerul pregătește tenul pentru aplicarea altor produse cosmetice, precum: ser facial, măști faciale, creme anti-rid și altele. 

Pentru a îmbunătăți aspectul tenului și a reduce liniile fine și ridurile prin împrospătarea pielii se recomandă utilizarea unor creme anti-îmbătrânire cu acid hialuronic. Acest ingredient atrage umezeala și previne deshidratarea tenului. 

Cum ajută pielea acidul hialuronic?

Acidul hialuronic este un ingredient foarte popular în produsele cosmetice de brand, autentice, din magazinele online, cum este de exemplu Clinique cremă. Astfel de produse sunt folosite pentru îngrijirea zilnică a pielii, au fost testate și s-a dovedit că au numeroase beneficii:

  • Îmbunătățesc elasticitatea pielii, hidratează și întăresc capacitatea de autoapărare
  • Restabilesc umiditatea pielii și reduc apariția ridurilor și a semnelor de vârstă
  • Previn iritațiile și îmbătrânirea tenului
  • Protejează pielea împotriva radiațiilor ultraviolete și a radicalilor liberi.

Acidul hialuronic poate atrage până la 500 de molecule de apă, arată studiile cercetătorilor. El împiedică uscarea celulelor și asigură hidratarea pielii. Face parte din țesuturile epiteliale, nervoase și conjunctive și se găsește și în fluide precum saliva ori lichidul sinovial.

Cercetătorii au descoperit și alte proprietăți ale acidului hialuronic, cum ar fi de pildă că ajută cu succes în tratamentul vergeturilor, celulitei, osteoartritei, pielii uscate și deshidratate din cauza factorilor externi.

Acidul hialuronic este foarte important pentru piele, are multe avantaje: 

  • Ajută la reținerea umidității în piele, acționează precum un burete minuscul
  • Se absoarbe rapid în piele și este un ingredient ce luptă împotriva schimbărilor legate de înaintarea în vârstă
  • Este o componentă de hidratare pentru țesuturi și articulații
  • Este cheia estompării ridurilor
  • Are efecte pozitive asupra țesutului cutanat și asupra părului
  • Ajută în tratamentul iritațiilor și dermatitei seboreice. 

În ciuda numelui, el nu este un acid în adevăratul sens al cuvântului, nu are efect de exfoliere și dizolvare precum acidul glicolic, ori acidul salicilic. Concentrația sa cea mai mare se află în țesutul conjunctiv, însă apare în majoritatea țesuturilor organismului. Acidul salicilic apare de exemplu în geluri exfoliante de curățare, care eliberează delicat tenul de celulele epiteliale moarte și înviorează, oferindu-i și un aspect radiant.

Acidul hialuronic se găsește în numeroase produse cosmetice de brand, cum sunt: seruri, creme, măști cosmetice, șampoane, balsamuri, emulsii și altele. El este un ingredient cosmetic utilizat frecvent deoarece susține frumusețea, sănătatea și aspectul tânăr al pielii. Apare în emulsii ce umectează instantaneu tenul și asigură un echilibru hidric optim timp de 8 ore.

Foarte multe creme anti-rid conțin acid hialuronic și au capacitatea de a reduce vizibil ridurile și liniile fine, de a netezi, fortifica și hrăni tenul. Astfel de produse sunt testate dermatologic și se găsesc în magazinele online cu parfumuri și cosmetice de brand. Rezultatele testelor au arătat că reduc ridurile în 85% din cazuri, oferă un aspect de ten revitalizat în 92% din cazuri, creează o senzație de ten bine hidratat la 95% din cazuri. Produsele pot conține și alte ingrediente naturale, ce includ și un complex de peptide care favorizează producția naturală de colagen și menținerea sănătății tenului.

În magazinele online se pot găsi seturi cadou cu produse cosmetice cu acid hialuronic și alte ingrediente naturale, ce previn deshidratarea pielii, o calmează instantaneu, o hrănesc și o lasă moale, fină și strălucitoare. Astfel de produse au efecte benefice de hidratare, calmare, nutriție, curățare și exfoliere a pielii. Pot fi cu sau fără SPF și sunt un cadou excelent pentru cei dragi.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton