Tratamente și sfaturi pentru un scalp sănătos

 advertising.ringier
.

Vrei să ai un păr bogat, sănătos și plin de strălucire? Trebuie să introduci în rutina ta zilnică de îngrijire cele mai bune tratamente pentru scalp. Frumusețea podoabei tale capilare începe cu un scalp curat, hidratat și sănătos, așadar fă tot posibilul să scapi de excesul de ulei, pielea moartă, impuritățile și rezidurile chimice rămase de la produsele cosmetice. Redă echilibrul natural al ph-ului pielii capului cu aceste tratamente pentru un scalp sănătos!

De ce este important să ai un scalp sănătos?

Scalpul reprezintă sistemul de susținere al foliculilor de păr, ceea ce înseamnă că există o legătură directă între sănătatea pielii capului și frumusețea părului tău. Un șampon păr potrivit este esențial.

Scalpul nesănătos va crea un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor, slăbind și deteriorând firul de păr.

La fel ca pielea de pe restul corpului, pielea capului își pierde din strălucire și vitalitate dacă nu este îngrijită în mod corespunzător. Scalpul poate deveni uscat, descuamat, gras și poate determina ruperea sau chiar căderea părului.

Din aceste motive, este extrem de important să acorzi aceeași atenție și îngrijire scalpului precum feței și corpului tău.

Care sunt cele mai bune tratamente pentru un scalp sănătos?

Modul în care îți îngrijești scalpul depinde de diverși factori și nu există tratamente standard pentru scalp care să funcționeze la fel pentru toată lumea. Totuși, sunt anumiți pași pe care trebuie să-i urmezi pentru a avea un scalp sănătos și un păr frumos.

Iată care sunt sfaturile specialiștilor:

Scapă de mătreață

Pielea scalpului se regenerează în mod constant, ceea ce înseamnă că unele celule mor, iar altele noi le înlocuiesc pe cele vechi. Atunci când procesul de regenerare este accelerat din diverse motive, apare mătreața, caracterizată printr-o descuamare a pielii capului, însoțită de mâncărime și piele iritată.

Mătreața este una dintre cele mai frecvente probleme ale scalpului cu care se confruntă adulții, însă vestea bună este că poți scăpa de ea cu un șampon special conceput pentru acest lucru. Este important să alegi un produs de calitate, care conține ingrediente active eficiente pentru tratarea mătreții, dar și pentru îngrijirea și calmarea scalpului iritat.

Folosește un exfoliant pentru scalp

Exfolierea scalpului se face de obicei o dată pe săptămână pentru a se îndepărta celulele moarte și rezidurile acumulate de la diverse produse cosmetice, poluare sau praf. Optează pentru un produs exfoliant care curăță în profunzime, dar în același timp delicat, stimulând regenerarea pielii și lăsând scalpul curat și neted.

Aplică exfoliantul pe părul umed, după șamponare și masează ușor pielea capului cu vârful degetelor și mișcări circulare. Lasă scrubul exfoliant să acționeze câteva minute, apoi clătește părul cu apă din abundență. Poți folosi și o perie sau o mănușă special concepută pentru exfoliere.

Menține-ți pielea hidratată aplicând zilnic un ser revitalizant

Dacă ai scalpul uscat, nu este recomandat să aplici un ulei pur direct pe piele, deoarece acesta o poate încărca prea mult. Pielea nu se usucă doar pentru că îi lipsește uleiul, ci și din cauza lipsei de umiditate sau a pierderii excesive de apă. Pentru a repara acest lucru, specialiștii îți recomandă să folosești zilnic un ser hidratant pentru scalp. Optează pentru o formulă ușoară care se absoarbe rapid în piele și lasă o senzație de confort și revitalizare. De asemenea, de două ori pe săptămână, aplică pe scalp o mască hidratantă care hrănește în profunzime pielea.

Nu aplica balsam direct pe scalp

Uleiul natural de pe scalp îți păstrează părul sănătos, de aceea nu trebuie îndepărtat cu balsam. Una dintre cele mai mari greșeli pe care le poți face este să aplici balsamul direct pe scalp, deoarece acest lucru îți poate face părul să devină gras. Aplică-l, în schimb, de la mijlocul firului de păr și la vârfuri, acolo unde părul devine uscat și fragil. Optează pentru un balsam revigorant, care hrănește și hidratează firul de păr, fără să-l încarce.

Alte sfaturi utile pentru un scalp sănătos

De cele mai multe ori, nu este nevoie de tratamente complicate pentru a avea un scalp sănătos, ci sunt suficiente câteva schimbări mici în rutina ta de îngrijire. Iată care sunt acestea:

* Folosește produse îngrijire păr* În general, se recomandă evitarea produselor care conțin sulfați, parabeni, alcool sau parfumuri deoarece aceste substanțe îndepărtează uleiurile naturale din păr, usucă și irită scalpul. * Fă-ți zilnic un masaj pe scalp.

Pe lângă tratamentele cosmetice pentru scalp, masajul zilnic este necesar pentru a păstra sănătatea și fermitatea pielii capului. Acesta asigură o bună circulație a sângelui de sub piele, care mai departe ajută la stimularea foliculilor să producă un păr mai gros, mai sănătos și mai puternic.

Folosește-ți vârfurile degetelor (nu unghiile) pentru a masa ușor cu mișcări circulare pielea capului sau utilizează un aparat special de masaj al scapului. Adoptă un stil de viață sănătos

Dacă pentru a avea o piele frumoasă este important să ai un stil de viață echilibrat, același lucru este valabil și pentru un scalp sănătos. Specialiștii te sfătuiesc să te concentrezi pe activități care promovează sănătatea generală și bunăstarea, precum hidratarea corespunzătoare, exercițiile fizice și nutriția sănătoasă, bogată în fructe și legume.

Așadar, este important să-ți îngrijești pielea capului cu aceeași atenție precum pielea de pe restul corpului. Ține cont de sfaturile prezentate în acest articol și aplică tratamentele recomandate pentru a avea un scalp sănătos și un păr frumos.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton