Tratamentul endodontic te ajută să salvezi dinții naturali

 advertising.ringier
.

Probabil îți este familiară situația: mergi la cabinetul stomatologic și insiști asupra extracției unui dinte pentru că îți provoacă dureri de prea mult timp. Aceasta nu este deloc o abordare sănătoasă și eficientă pe termen lung. De fapt, de multe ori, extracția unui dinte este mai dureroasă decât tratarea unei infecții, iar recuperarea poate fi grea în anumite cazuri. Să nu mai vorbim de efectele pe care un dinte lipsă le are asupra sănătății danturii, mai ales dacă nu este înlocuit cu un implant dentar sau o punte dentară. 

Tratamentul endodontic ajută la salvarea dinților

În situația în care infecția s-a extins și a ajuns la pulpa dentară, tratamentul endodontic poate fi unica modalitate de salvare a dinților. Endodonția este ramura care se ocupă cu tratarea afecțiunilor identificare la nivelul pulpei dentare și a țesuturilor care înconjoară rădăcinile dintelui. De multe ori, pacienții ajung la medicul stomatolog în momentul în care apare durerea, sensibilitatea la cald sau rece sau puroiul. Toate acestea sunt semne clare ale unei inflamații la nivelul pulpei dentare, iar dacă amâni vizita la medic în speranța că durerea va trece de la sine sau cu niște medicamente antiinflamatoare, vei ajunge în situația în care îți vei pierde dinții naturali. La baza deteriorării smalțului și a dentinei nu stau doar cariile profunde, ci și traumatismele dentare sau bruxismul. Este important să mergi la medic pentru a identifica orice problemă minoră din timp, înainte de a se transforma într-una majoră, care îți amenință integritatea și structura dintelui.

Revenind la tratamentul endodontic, cunoscut și sub numele de 'tratament de canal' sau 'scoaterea nervului', scopul acestuia este de a elimina infecția de la nivelul pulpei dentare și de a obtura canalele radiculare pentru a preveni o nouă infecție. În funcție de complexitatea cazului, un tratament de canal poate fi realizat într-o singură ședință sau în mai multe. Dacă amâni vizita la medic din cauza experiențelor traumatizante și dureroase pe care le-ai avut în trecut, acum nu mai trebuie să îți faci probleme pentru că astfel de tratament pot fi realizate într-un mod mult mai ușor, la microscop. 

Obiceiuri care te ajută să îți păstrezi dinții naturali

Există mai multe obiceiuri care te ajută să îți păstrezi dinții naturali și o dantură sănătoasă. Iată care sunt acestea:

  • Periajul corect de 2 ori pe zi, folosirea aței dentare și a apei de gură,
  • Controalele periodice la medicul stomatolog,
  • Rezolvarea urgențelor stomatologice imediat,
  • Detartrajul și periajul profesional periodic,
  • Alimentația sănătoasă.

Ai grijă de sănătatea dinților tăi. Lipsa unui dinte îți afectează nu doar zâmbetul, ci și masticația. Dacă ai de ales între extracția unui dinte și realizarea tratamentului endodontic, alege întotdeauna cea de-a doua variantă pentru a-ți salva dintele natural. De ce să scoți un dinte bun pentru a-l înlocui cu un  implant dentar, când îl poți salva cu o singură vizită la medicul stomatolog? În așa fel, te vei bucura nu doar de o dantură sănătoasă, ci și de un zâmbet frumos. 

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton