Un copil sănătos este un copil fericit. Sfaturi pentru părinți

.

Cu siguranță nu există părinte care să nu își dorească ca propriul copil să fie sănătos și fericit. Pentru a crește un copil, dar mai ales pentru a-l crește bine, este o mare responsabilitate pentru părinții de astăzi. Un copil nu vine cu instrucțiuni de îngrijire sau creștere, cu atât este mai dificil dacă este și primul copil. De aceea, părinții sunt nevoiți să învețe continuu cum să aibă grijă de copii.

Câteva sfaturi pentru a ajuta părinții


1. Bebelușii sunt ființe foarte fragile, tocmai de aceasta prima grijă a părinților este aceea pentru sănătatea celui mic. Pentru a ne asigura că bebelușul are un organism sănătos este indicat să mergem la controale medicale periodice. Este necesară vizita la un medic specialist de fiecare dată când se remarcă o problemă de sănătate și totodată, trebuiesc luate în calcul sfaturile și tratamentele prescrise celui mic.

2. Fericirea unui copil se bazează și pe o alimentație sănătoasă și echilibrată. Alimentația celor mici trebuie să conțină substanțele necesare pentru o creștere armonioasă. Dacă noi am fost învățați cu expresia Nu te ridici de la masa până nu mănânci tot!’, trebuie să înțelegeți că nu este necesar să aplicați aceeași metodă și copilului. Acest tip de comportament este periculos și se va observa cu timpul în greutate copii.


3. Pentru a crește sănătos un copil, este nevoie ca mama lui să fie odihnită și fericită deoarece bebelușii simt orice stare și există posibilitatea ca cel mic să îi preia sentimentele, fapt ce îl poate afecta și va începe să plângă.

4. Cei mici au nevoie să petreacă mult timp cu părinții lor și totodată, au nevoie de joacă. Ca părinte, trebuie să fii foarte atent atunci când îi alegi jucăriile copilului deoarece ele trebuie să fie adecvate vârstei și să nu îi pună în pericol sănătatea. De multe ori, cele mai potrivite obiecte pentru bebeluși sunt acele jucarii textile, realizate din materiale naturale, antialergice, ușor de întreținut și rezistente.

5. Este important ca părintele să conștientizeze că televizorul nu este recomandat copiilor cu vârsta sub 2 ani. Cei mici se dezvoltă cognitiv și învață cel mai bine prin interacțiunea cu persoane și prin explorarea fizică a obiectelor din jur, iar dacă este lăsat la televizor aceste acțiuni nu mai au loc sau sunt limitate. Pentru cei cu vârste cuprinse între 2 și 4 ani este recomandat ca timpul petrecut în fața televizorului să nu depășească mai mult de 10-20 de minute pe zi și totodată, este necesară supravegherea de către părinte.


6. Chiar dacă unele persoane își dau cu părerea că nu este bine să îți crești copilul în preajma unui animal, aceste vorbe nu trebuie să te împiedice să faci acest lucru. Un animal de companie îl poate ajuta pe copil să învețe să relaționeze cu ceilalți. Este important ca părintele să îl facă pe cel mic să înțeleagă că acesta nu este un obiect, ci o ființă vie, un prieten cu care să stabilească o relație.